۱۳۹۱ شهریور ۱۰, جمعه

احمد نجفی بازیگر سینما و تلویزیون مستندی را در خصوص برگزاری اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها در تهران خواهد ساخت. این مستند شامل مراحل آماده سازی، برگزاری اجلاس و همچنین گفت وگو در خصوص نتایج آن است.


به نظر شما آیا کسب چنین امتیازاتی برای ساخت فیلم مستند, ارتباطی‌ با اظهارات اخیر او و تمجید از احمدی‌نژاد دارد؟

دوشنبه ۳۰ مرداد مصاحبه مسیح علی‌ نژاد با احمد نجفی در صفحه سپیده دم منتشر
شد. او در این مصاحبه گفت:

احمدی نژاد با تحمل ترین و آزادترین رییس قوه مجریه در دنیاست

گزیده‌ای از گفتگوی مسیح علی‌ نژاد با احمد نجفی بازیگر سینما و تلویزیون و عضو شورای عالی سینما را بخوانید:

فایل صوتی مصاحبه:
http://soundcloud.com/frl-journalist/masih-alinejad-najafi

مسیح علی‌ نژاد: می خواستم اگر ممکن هست با صدای خودتان بفرمایید که مهمانی دیروز شما با آقای احمدی نژاد چگونه بود؟

احمد نجفی: یک مهمانی خصوصی راحتِ شفاف بوده، حرف هایی زدند درد دل هایی کردند، ایشان هم قول هایی دادند، ایشان هر سال همین کار را می کنند، خیلی خلاصه، خودمانی می آیند یک شامی می خورند، سینماگران هم در دل هایی می کنند که بعضی از درد دل ها خوب است، می خندیم، بعضی هایش شوخی است، بعضی هایش هم جدی است در همین حد است چیز خیلی خاصی نیست یک شامی می خوریم به احترام ماه رمضان.

مسیح علی‌ نژاد : این جلسه شاید به این دلیل حساسیت برانگیز شد که مردم به هنرمندان علاقه دارند و مایل هستند که در یک رنج عمومی هنرمندان را همراه خودشان ببینند، تا همراهِ سیاستمدارن، چون احمدی نژاد هم هیچ تسلیتی به زلزله زدگان آذربایجان نگفت، ارزیابی شما در مورد این انتقادات چیست؟

احمد نجفی: من اصلا این را نمی پسندم، مگر می شود، اصلا اینطور نیست...اولا متاسفانه، متاسفانه، متاسفانه وقتی این زلزله آمد ایشان در عربستان بودند کما اینکه دیدید تمام هیات دولت رفتند به منطقه، حتما به دستور احمدی نژاد رفتند، اصلا اینطور نیست این خیلی بد است که شما ....


(سپیده دم: لازم به ذکر است زلزله خانمانسوز آذربایجان در ۲۱ مرداد اتفاق افتاد و جناب آقای احمدی نژاد در ۲۳ مرداد (یعنی دو روز بعد) راهی عربستان شدند!)


مسیح علی‌ نژاد : من فقط سوال کردم ...

احمد نجفی: نه خیر شما تصمیم گرفتید، قضاوت کردید و برای تایید قضاوت تان به من زنگ زدید، مگر می شود یک رییس جمهور مسوولی در این مملکت راجع به این مسئله (زلزله) اصللا چیز نکرده باشد {تسلیت نگفته باشد}؟ الان هموطن های ما در منطقه زلزله زده یک ۲۴ ساعت غذا نخوردند، حالا همه باید ریاضت بکشند چون آن بنده خداها دارند ریاضت می کشند؟ شما الان غذا نخوردی؟ این چه حرفی است.... اول از من سوال می کنی آقای بصیری گفته که به خاطر شباهت با احمدی نژاد ممنوع از کار است این اصلا موضوع مهمی نیست. ایشان ممنوع الکار است در سینما؟ برود در شورای صنفی اعتراض بکند. من در سینما تا به حال ندیدم کسی ممنوع الکار باشد در این دو سال، اگر آقای احمدی نژاد نمی خواستند این آدم را ببینند که اصلا دعوتش نمی کردند. اگر ممنوع الکار بود که اصلا به این جلسه دعوت نمی شد که...

احمد نجفی: هیچ کسی در سینما توسط قوه مجریه که شامل رییس جمهور و وزیر ارشاد و رییس سازمان سینمایی باشد، ممنوع الکار نیست.

مسیح علی‌ نژاد : من می توانم بپرسم نقش دولت و یا وزارت فرهنگ و ارشاد در انحلال خانه سینما چه بوده است؟

احمد نجفی: خانه سینما را دولت منحل نکرده، شما می خواهید ایشان را بکوبید یک راه هایی پیدا می کنید. من موافق این کارهای سیاسی نیستم.

مسیح علی‌ نژاد : آقای نجفی من فقط یک سوال پرسیدم که شما خودتان پاسخ بدهید که نقش دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد چه بود؟

احمد نجفی: دولت منحل نکرده خانم، واقعا آدم را عصبی می کنید شما ها، از من هم نمی توانید تایید کنید. شورای فرهنگ عمومی، بازوی شورای انقلاب فرهنگی مملکت نشسته قوانینی که آنجا عوض شده را بررسی کردند دیدند خلاف قواعد شورای عمومی است. اگر دولت کرده بود چرا رفت دیوان عدالت اداری.

مسیح علی‌ نژاد : آقای نجفی به هر حال بحث های زیادی در مورد حمایت وزارت ارشاد و دولت از تصمیم شورای عمومی شده بود، من هم به عنوان خبرنگار به شما زنگ زدم که نظر خودتان را در این مورد بگویید

احمد نجفی: بهت می گم من خودم این کاره ام، من کارم هست، نمی دانم شما چند سالتون است، ولی می دونم خودم چند سالم هست و با چند نفر مصاحبه کرده ام. شما می خواهی ریییس هیات دولت را بکوبی، بکوب، دیگه چرا به من زنگ می زنی؟ بروید به دوستان خانه سینماتون زنگ بزنید. شما چند سالتون است و از کجا زنگ می زنید؟

گفتگوی کامل مسیح علی‌ نژاد با احمد نجفی را در لینک زیر بشنوید و بخوانید:
http://www.irangreenvoice.com/article/2012/aug/20/27676
 

تبلیغات دارای مصرف داخلی برای برگزاری اجلاس بسیار گسترده بوده و همه بلندگوهای رسانه‌ای حکومت از حضور وسیع اکثریت سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد سخن رانده اند اما واقعیت چیز دیگری است:


با وجود هشدار مبصروار علاء الدین بروجردی، رءیس کمیسیون امنیت ملی مجلس که: «هرکشوری که در سطح سران در این اجلاس شرکت نکند نمره منفی می گیرد»، بنابرگزارش تارنمای خبری “ایران پرس نیوز”: «حکومت اسلامی روز سه شنبه هفتم شه
ریور، پس از هفته‌ها جاروجنجال، لیست نهایی شرکت کنندگان در این اجلاس را منتشر کرد که حاکی از ورشکستگی بی‌سابقه برای رژیم است. مطابق این لیست، فقط ۲۰ تن از سران ۱۲۰ کشور جنبش عدم تعهد در اجلاس تهران شرکت می کنند که در مجموع ۱۶ درصد این کشورها می شود».




بیماری درمان ناپذیر!

شهباز نخعی - جمعه ۱۰ شهریور ۱۳۹۱

بسیاری حکایت روستایی خیالباف را شنیده یا خوانده اند که با کوزه ای روغن بر دوش از ده به شهر می رفت تا با فروش آن پولی به دست آورد و به زخم نیازهای خود بزند. روستایی غرق در خیالبافی راه می رفت و می اندیشید که: با پول فروش این کوزه روغن می توانم یک جفت گوسفند نروماده بخرم که با جفتگیری آنها در یک سال تعدادشان دو برابر می شود و از فروش پشم و شیر و روغن آنها خواهم توانست یک جفت گاو نروماده هم بخرم و با آمیزش آنها بر شمار گله خود بیفزایم. با افزایش تعداد گاو و گوسفندها یک چوپان استخدام می کنم تا آنها را به چرا ببرد و وقتی درآمد گله زیاد شد با پول آن زمین های ده را می خرم و در آنها کشاورزی می کنم و با رونق کار کشاورزی و دامداری پول کافی به دست خواهم آورد تا روستاهای اطراف را هم بخرم و تبدیل به یک مالک بزرگ شوم. حکومت که پیش رفت و لیاقت مرا ببیند حتما مرا حاکم این بخش می کند و هرروز در مرکز بخش بر مسند حکومت می نشینم و امور مردم را حل و فصل می کنم. سپس از بخشداری به حکومت ولایت و ایالت ارتقاء پیدا می کنم و… خیالبافی ها به اینجا که رسید، پایش به قلوه سنگی خورد و با سکندری نقش بر زمین شد و کوزه شکست و روغن هایش بر زمین ریخت.


برگزاری اجلاس شانزدهم جنبش عدم تعهد درتهران و واگذاری ریاست دوره ای آن به جمهوری اسلامی شباهت زیادی با حکایت روستایی خیالباف دارد ...

ماه ها و هفته هاست که حکومت آخوندی همه گرفتاری های متعدد و خودکرده های بی تدبیری که پریشان و درمانده اش کرده اند را در صندوق خانه ذهن گذاشته و به برگزاری این اجلاس دخیل بسته تا یکجا همه مشکلات و گرفتاری هایش را حل کند و به قول حافظ “گره از کار فروبسته”اش بگشاید. فزون بر تجهیز همه جانبه نیروهای حکومتی اعم از رسانه ای، انتظامی، سپاه پاسداران، دولت و… هزینه ای بالغ بر 100 میلیارد تومان برای برگزاری این اجلاس چندروزه اختصاص داده و تهران را نیز به مدت 5 روز تعطیل کرده که کارشناسان زیان آن را معادل 3 میلیارد دلار برآورد کرده اند.

عمده ترین هدف هایی که حکومت آخوندی می خواهد درجریان برگزاری اجلاس کشورهای عضو جنبش عدم تعهد به آنها دست یابد عبارتند از:

ـ دور زدن تحریم ها

ـ حل و فصل بحران سوریه

ـ دفاع از برنامه هسته ای


متن کامل در لینک زیر :
http://www.shahrvand.com/archives/31278
 

۱۳۹۱ شهریور ۹, پنجشنبه

وزیر امور خارجه سوریه اظهارات رئیس جمهور مصر در نشست سران عدم تعهد در تهران را زیر پا گذاشتن اصول جنبش عدم تعهد و دخالت در امور سوریه عنوان کرد.


آفتاب: وزیر امور خارجه سوریه اظهارات رئیس جمهور مصر در نشست سران عدم تعهد در تهران را زیر پا گذاشتن اصول جنبش عدم تعهد و دخالت در امور سوریه عنوان کرد.

به گزارش مهر، ولید المعلم وزیر امورخارجه سوریه در گفتگو با شبکه خبری العالم اظهارات محمد مرسی رئیس ج

مهوری مصر را دخالت در امور داخلی کشورش دانست.

المعلم تاکید کرد که محمد مرسی با اظهارات خود اصول جنبش غیر متعهدها را زیر پا گذاشت.

وی افزود : سخنان مرسی در حداظهارات رئیس یک حزب است و در حد ریاست جنبش بین المللی غیرمتعهدها به شمار نمی رود.

رئیس جمهوری مصر روز پنجشنبه در بخشی از اظهارات خود در نشست جنبش غیر متعهدها از نظام حاکم بر سوریه انتقاد کرد.


http://aftabnews.ir/vdcewo8znjh8pei.b9bj.html
 

مسیح علی‌ نژاد:

به هر کسی اعم از نماینده گرفته تا خبرنگاران صدا و سیما، فارس، رسالت و کیهان و پرس تی وی تا زنگ می زنم که در مورد سخنان محمد مرسی و بان کیمون یک اظهار نظر ساده بکنند، تقریبا قفل کردند. حتی آقای شجونی هم حاضر نشد یک کلمه حرف بزند و گفت: خانم باید فعلا کبریت را فعلا خاموش نگه داریم تا ببینم بزرگان چه می گویند من نمی دونم این چه کاری بود مرسی کرد ....


بازتاب: مشکل سخنان مرسی درباره سوریه با تکنولوژی مترجم حل شد

مترجم مذکور در ابتدای سخن مرسی در باره سوریه با جایگزین کردن کشور بحرین بجای سوریه سخنان مرسی را تغییر داد در حالی که مرسی صحبتی درباره بحرین نکرده بود


http://baztab.net/fa/news/13644

محمد مرسی رئيس‌جمهور مصر در افتتاحيه اجلاس سران غيرمتعهدها رژیم سوریه را "سرکوبگر" خواند


دویچه وله فارسی: محمد مرسی رئيس‌جمهور مصر در افتتاحيه اجلاس سران غيرمتعهدها رژیم سوریه را "سرکوبگر" خواند و هیات سوری حاضر در اجلاس به نشانه اعتراض سالن اجلاس را ترک کرد. رسانه‌های ایران اما انتقادات مرسی از سوریه را سانسور کردند.

بنا بر گزارش‌ها هنگامی که محمد مرسی، رئیس‌جمهور مصر، در سخنرانی خود به "سرکوبگر" بودن حکومت سوریه اشاره کرد، نخست‌وزیر و هیات سوری به نشانه اعتراض جلسه سران غیرمتعهدها را ترک کردند.
خبرگزاری نیمه دولتی فارس اما در گزارشی مدعی شد که خروج ولید المعلم، وزیر امور خارجه سوریه، هنگام سخنرانی محمد مرسی برای انجام یک مصاحبه بوده است.

http://www.dw.de/dw/article/0,,16206609,00.html

 

انتقاد شدید بان کی‌مون از مواضع ضد‌اسرائیلی تهران


دبیرکل سازمان ملل متحد در مراسم گشایش شانزدهمین اجلاس "نم" انکار هولوکاست و درخواست نابودی اسرائیل توسط مقام‌های جمهوری اسلامی را به شدت محکوم کرد. او از هر دو کشور خواست به تهدیدهای متقابل پایان دهند.

مراسم گشایش شانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد (نم) (Non-Aligned Movement) برخلاف انتظار و تلاش رهبران جمهوری اسلامی به صحنه‌ی رویارویی با سیاست‌های این کشور در حمایت بی‌دریغ از حکومت بشار اسد و تعارض آشکار با حق موجودیت اسرائیل تبدیل شد.

http://www.dw.de/dw/article/0,,16206930,00.html

 

نظر کارشناسان پیرامون سخنرانی جنجالی محمد مرسی‌ رئیس جمهور مصر در تهران:

سید رضا حسینی:

کلاس درس مرسی برای به اصطلاح سیاستمدارای ما:

در کمتر از ۴ ساعت بدون همراه بردن اهل و عیال و اونهمه خدم و حشم میشه به همچین اجلاسی رفت و میزبانان رو شست و آب کشید و رفت...

بابك داد:
بزرگترين "ناكامي ديپلماسي" جمهوري اسلامي رقم خورد و اجلاس سران به محل محكوميت سياستهاي نظام تبديل شد!! تريبـون صــــد ميليارد توماني اجلاس سران، به راحتي در اختيار آقايان محمد مرسي و بان گي مون قرار گرفت تا سياستهاي جمهوري اسلامي در برنامه اتمي و حقوق بشر و حمايت ايران از رژيم بشار اسد را به باد انتقادهاي تند بگيرند. محمد مرسي سپس بدون ديدار با خامنه اي از تهران رفت و امروز را به عنوان تلخ ترين روز «رهبر متوّهم و رئيس دولت كوچولويش» ثبت كرد! مرسي آقاي مرسي!

جواد طالعی:
محمد مرسی چهار ساعت وقت داشت که ناهارش را بخورد، با استفاده از تریبونی که جمهوری اسلامی در اختیارش گذاشت پس از تجلیل از خلفای راشدین در پایتخت شیعیان صفوی رژیم اسد را سرکوبگر و غیرموجه بخواند و بی اعتنا به "رهبر مسلمانان جهان!" به مصر پرواز کند.

بان‌ کی‌مون دبیرکل سازمان ملل متحد هم از تریبون اجلاس سران جنبش غیرمتعهد استفاده کرد تا به رهبر و رئیس‌ جمهوری اسلامی تذکر بدهد که گنده تر از دهانشان درباره اسرائيل حرف نزنند، ثابت کنند که در تلاش ساختن بمب اتمی نیستند و به نقض حقوق بشر پایان بدهند.

خامنه ای و احمدی‌نژاد البته هیچ یک از این کارها را نخواهند کرد، اما همه زورهائی که زدند تا به جهانیان نشان بدهند هنوز ذره اعتباری دارند که رئیس‌جمهور مصر و دبیرکل سازمان ملل را به تهران بکشند، بی نتیجه ماند و بر عکس موجی از انتقادهای تازه رسانه‌ای را هم به خاطر سانسور سخنان محمد مرسی علیه خود برانگیختند.

خلاصه این رژیم هر دست و پائی برای نجات خودش می‌زند به غرق شدن بیشترش در منجلاب رسوائی بین‌المللی تبدیل می شود. مشکل فقط این است که بهای سنگین این دست و پا زدن های پرهزینه را مردم ایران باید بپردازند.

همایون مبصری:
جالب و در خور توجه است که چگونه یک شبه فردی که از طرف برخی و گروهی از ایرانیان به تروریست بودن (عضو اخوان المسلمین ) متهم میشد تبدیل به یک قهرمان میشود ...
 

۱۳۹۱ شهریور ۸, چهارشنبه

طوری فریاد بزن که به گوش دیکتاتور و مهمانانش برسد

چهارشنبه و پنجشنبه فریاد بزن، هر چی دلت میخواد بگو فقط فریاد بزن

عده ای از دوستان به گفتن الله اکبر اعتراض دارند. مشکلی نیست شعار دیگری را فریاد بزنند. مثلا مرگ بر دیکتاتور. مهم فریاد زدن و گفتن هر چیزیست که اعتراض تو را نشان دهد. مهم فریاد اعتراض است که باید تهران را در شبانگاه چهارشنبه و پنجشنبه بلرزاند.

خواهش میکنم دوستانی که به شعار الله اکبر معترضند یک شعار دیگر پیدا کنند اما فریادشان را بر سر دیکتاتوری مذهبی برسانند.
و به دوستانی که میخواهند الله اکبر بگویند نیز یک پیشنهاد دارم. به فریاد اعتراض دوستانی که به شعار الله اکبر معترضند احترام بگذارند و اگر در توانشان هست با این دوستان و شعارهایشان در شبهای چهارشنبه و پنجشنبه هماوا شوند و شعار این دسته از دوستان را در کنار الله اکبرشان بکار ببرند.
هدف اتحاد است. فقط اتحاد....
ایرانی با غیرت...... اتحاد اتحاد


وال استریت جورنال: اعزام صدها نیروی نظامی ایران به سوریه

روزنامه آمریکایی وال استریت جورنال روز سه‌شنبه، هفتم شهریورماه، در گزارشی از اعزام «چند فرمانده سپاه پاسداران ایران»، فرماندهان سپاه قدس که شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران است و همین طور «صدها سرباز ساده» به سوریه خبر داد.

در گزارش این روزنامه به نقل از دو عضو سپاه پاسداران جمهوری اسلامی که «آشنا به اعزام این نیروها» توصیف شده‌اند آمده است که ایران در حال اعزام «صدها نیروی سپاهی و بسیجی» ایران به دمشق است.

وال استریت جورنال در این گزارش به نام منابع خود در سپاه و در داخل کشور اشاره نکرده است.

از همان ماه‌های آغازین ناآرامی و درگیری در سوریه، کشورهای غربی و به‌ویژه آمریکا جمهوری اسلامی را متهم کردند که در سرکوب اعتراضات مردمی این کشور به بشار اسد کمک کرده و برای این منظور نیروهایی از سپاه را به سوریه اعزام کرده است.

با این حال تاکنون تنها یک مقام عالی‌رتبه نظامی در جمهوری اسلامی این اقدام حکومت ایران برای حمایت از حکومت بشار اسد را تایید کرده است.

جانشين فرمانده نيروی قدس سپاه پاسداران در خردادماه سال جاری در گفت‌وگو با يک خبرگزاری ايرانی تاييد کرد که نيروهای نظامی جمهوری اسلامی در حوادث سوريه دخالت کرده‌اند، ولی گفت که اين دخالت برای «جلوگيری از کشتار مردم» بوده است.

اسماعيل قاآنی در همان زمان با اشاره به «حضور موثر نيروی قدس سپاه پاسداران در سوريه» گفت: «تا وقتی که در سوريه نبوديم کشتارهای مردم آن توسط معارضين زياد بود، اما با حضور جمهوری اسلامی به طور فيزيکی و غيرفيزيکی جلو کشتارهای بزرگ در سوريه گرفته شد.»

حال روزنامه وال استریت جورنال در گزارش روز سه‌شنبه خود می‌گوید که «صدها» نیروی نظامی ایرانی که به سوریه اعزام می‌شوند بیشتر از واحدهای سپاه در خارج از تهران هستند.

این روزنامه به طور خاص به واحدهای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی «به‌ویژه از استان‌های آذربایجان و کردستان» اشاره می‌کند و می‌گوید که نیروهای اعزامی ایران قرار است جایگزین سربازهای سوری باشند که در چند ماه اخیر از ارتش سوریه جدا شده و به اپوزیسیون پیوسته‌اند.

وال استریت جورنال با این حال به نقل از منابع ناشناس خود اضافه کرده است که نیروهای اعزامی ایران «عمدتا» در نبرد فیزیکی دخالتی ندارند و کارهایی چون «حفاظت از انبار اسلحه و مهمات و کمک در اداره پایگاه‌های نظامی» را بر عهده می‌گیرند.

این روزنامه همچنین به نقل از منابع خود که عضو سپاه معرفی شده‌اند می‌گوید که فرماندهان سپاه برای کمک به نیروهای سوری در زمینه استراتژی نبرد و اطلاعات نظامی به این کشور اعزام می‌شوند.

در هفته جاری علاء‌الدین بروجردی، عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس ایران، نیز سفری به سوریه داشت و تقریبا با تمامی مقام‌های عالی‌رتبه در حکومت بشار اسد، از جمله خود او، دیدار و گفت‌وگو کرد و امنیت سوریه را امنیت ایران دانست.

در همین هفته خبرگزاری دانشجو نیز به نقل از سالار آبنوش، فرمانده سپاه قزوین، گزارش داد که جمهوری اسلامی «در بعد نظامی» در سوریه در حال جنگ است.
به این گفته این فرمانده سپاه پاسداران، «ما امروز همه‌جانبه در حال جنگ هستیم، در بعد نظامی در سوریه و در بعد فرهنگی هم در حال مبارزه‌ایم».
 

۱۳۹۱ شهریور ۷, سه‌شنبه

سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور:


اجلاس سران کشورهای “غیر متعهد” عکس برگردان جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی است

۰۵ شهریور ۱۳۹۱

آیا با صدها میلیارد تومانی که خرج برگزاری این اجلاس تشریفاتی شده (و از جیب ملتی پرداخت میشود که این روزها زیر بار تورم و گرانی کمر خم کرده است) میتوان مردم ستمدیده ایران را فریب داد؟ خودفریبی شرح حال غم انگیز نظام حکومتی ولایت فقیه است که در دو قدمی فروپاشی قرارگرفته و چون نمیخواهد از پرتگاه به عمق دره نگاهی بیاندازد، مدام با سرکوب و صحنه سازی و ایجاد توهم سرخود و همراهان را گرم میکند. هزینه گزاف این داروهای مسکن و مخرب را مردمی می پردازند که در این اوضاع بد اقتصادی و سختی معیشت نه تنها باید ناظر این ریخت و پاشها باشند بلکه یک هفته ای را نیز در حالت „آماده باش کامل نیروهای انتظامی“ در یک حکومت نظامی نیم بند سپری نمایند.

برگزاری این اجلاس در چنین فضای امنیتی با هزینه هائی که در پی دارد گذشته ای را تداعی میکند که تحت عنوان „جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی“ در زمان خود باعث مزاح و خنده و طنز خبرنگاران جهان شده بود. رژیم شاه نیز کوشش داشت با دعوت از سران کشورهای غربی عظمت خود و“ثبات و آرامش“ اوضاع تحت رژیم سلطنتی را برای میهمانان به نمایش بگذارد.

متن کامل بیانیه سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشوردر لینک زیر:
http://melliun.org/iran/7119
 

حکایت دایه زشتروی و رئیس سازمان بسیج!


سربار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، در گفتگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به اقدامات بسیج در مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی اظهار داشت: بسیج تا آخر در کنار مردم زلزله زده می‌ماند!
البته این لطف رئیس ساندیس خورها، به زبان خودشان بگویم، نه از حُبّ علی، بلکه از بغض معاویه است!
دهها تن از جوانان کمک دهنده به زلزله زدگان را بازداشت می کنند و صدها راس بسیج
ی و مداح به منطقه می فرستند.
سخن (نسیه) نقدی، یادآور این حکایت است، که گویند: دایه ای زشتروی بود و هربار کودک سپرده شده به او را در آغوش می گرفت، جیغ آن کودک به هوا می رفت. دایه می گفت: نترس عزیزم، من پیشت هستم. رندی، منظره را دید و گفت: خوشگل، این طفلکی از دیدن خودت اینطور وحشت کرده!
خدا مردم زلزله زده را از شرّ منجیان خودگزیده در امان دارد! آمین، یا ربّ الآهنین!

(عسگرآهنین - ۰۵ شهریور ۱۳۹۱)
 

بشار اسد در دیدار با هیئت ایرانی: سوریه سیاست خود را با هر هزینه ای ادامه می دهد



منبع: بی‌ بی‌ سی‌ فارسی
http://www.bbc.co.uk/persian/world/2012/08/120826_l41_syria_asad_iran_alsharaa_reappers.shtml


پس از ۱۶ماه مقاومت در سوریه : ۲۰هزار کشته، ۲۰۰هزار آواره
منبع: راه ديگر

http://rahedigar.net/1391/06/05/hezaran-koshte-soriye
/

سرلشگر "حسن فيروزآبادی" رييس ستاد کل نيروهای مسلح ايران می گويد از وزارت خزانه داری امريکا به دليل آنچه که وی "مخالفت اين وزارتخانه با خدمت انسان دوستانه او "خوانده، شکايت می کند.
رييس ستاد کل نيروهای مسلح ايران، روز يکشنبه به خبرگزاری فارس گفت، يک پزشک است و تمام سال های عمرش را صرف تحقيقات علمی و اقدامات بشر دوستانه و صلح جهانی کرده است.

به نظر شما فیروزآبادی در راستای صلح جهانی چه کاری انجام داده است ؟
 

اولین شعر محمدرضا عالی پیام, شاعر معترض که به خود لقب “هالو” داده است و هم‌اکنون در بند ۳۵۰ اوین زندانی است پس از ورود به اوین را با هم می خوانیم:


در بهمن پنجاه و هفت، این را

دارم به خاطر بین آن آشوب

بر روی دیوار اوین، شخصی

بنوشت این جمله به خط خوب:

“مردم بدانید این که خیلی زود

با سرنگونی رژیم شاه

با همت روحانیون، زندان

تبدیل می گردد به دانشگاه ”

بعد از گذشت سال های سال

همواره با خود کرده ام تکرار

پس کو؟ چه شد آن وعده های خوب

پس کی محقق می شود این کار؟

تا این که افتادم به زندان و

دیدم به چشم خویشتن اینجا

مملو دانشجو و استاد است

این گونه زندان گشت: دانشگاه



منبع:
http://www.kaleme.com/1391/06/06/klm-111052

انتقادهای شدید در انتظار بان کی مون در سفر به تهران

اگر دبیرکل سازمان ملل نتواند رهبری ایران را نسبت به توقف برنامه نظامی هسته‌ای متقاعد کند، باید در انتظار انتقادهای شدید باشد. وی گفته که بحران سوریه و برنامه اتمی، تروریسم و حقوق بشر در ایران موضوع مذاکرات وی خواهند بود.


دويچه وله ـ بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، عازم سفری سه روز به تهران است که از چهارشنبه (۲۹ اوت / ۸ شهریور) آغاز خواهد شد.

آقان بان در پاسخ به اعتراضاتی که علیه سفر او صورت گرفته است گفت که می‌خواهد از این فرصت استفاده کند تا رهبری جمهوری اسلامی را نسبت به نگرانی‌های بالاترین سطح جامعه بین‌الملل در زمینه بحران سوریه و برنامه اتمی، تروریسم و مسائل حقوق بشر در ایران متقاعد سازد.

تاکنون صدها شخصیت‌ و نهاد مدنی، سیاسی و حقوق بشری در نامه‌هایی جداگانه به دبیرکل سازمان ملل متحد از وی خواسته‌اند در زمینه حقوق بشر در گفت‌‌وگوهای خود با مقام‌‌های جمهوری اسلامی فعال‌تر برخورد کرده، در سخنان خود به سرکوب سیاسی در ایران اعتراض کند.

این شخصیت‌ها و نهادها از دبیرکل سازمان ملل خواسته‌اند که در تهران برای ملاقات با منتقدان شاخص حکومت ایران، میرحسین موسوی و مهدی کروبی که در "زندان خانگی" به سر می‌برند، اصرار ورزد.

تهران هم‌اکنون در حال برگزاری اجلاس کشورهای عضو جنبش غیرمتعهد است. هم اکنون ریاست این جنبش با مصر است که قرار است طی مراسمی برای سه سال آینده به ایران واگذار شود.

به گزارش خبرگزاری آلمان، از ۱۹۳ کشور جهان ۱۲۰ کشور عضو جنبش عدم تعهد هستند که در سال ۱۹۶۱ بنیان گذاشته شد. به همین دلیل، همانند دبیرکل‌های پیشین سازمان ملل، آقان بان نیز موظف است در چنین اجلاس جهانی شرکت کند.

کوفی عنان، دبیرکل پیشین سازمان ملل متحد، به دلیل سفرش به بغداد در سال ۱۹۹۸ و دست دادن با صدام حسین، دیکتاتور عراق، مورد انتقاد شدید قرار گرفته بود. در آن هنگام صدام حسین از سوی سازمان ملل متهم به داشتن تسلیحات کشتار جمعی بود. ولی پس از ورود ارتش آمریکا به عراق چنین سلاح‌هایی در این کشور یافت نشدند.

بان کی مون در سال ۲۰۰۹ نیز در اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد در شرم‌الشیخ شرکت کرده بود. در این اجلاس ریاست جنبش از کوبا به مصر منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، برخلاف مصر، این بار جمهوری اسلامی ایران با اتهامات گوناگونی رو به رو است: از برنامه اتمی نظامی گرفته تا نقض شدید حقوق بشر و تلاش برای ایجاد بی‌ثباتی در سوریه و لبنان از طریق تروریسم، و نیز تهدید به نابودی اسرائیل.

از سوی دیگر رهبری جمهوری اسلامی نسبت به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با برنامه‌های اتمی این کشور بی‌اعتنایی نشان می‌دهد و از این رو با تحریم‌های شدید جهانی رو به رو شده است.

روز جمعه (۲۴ اوت / ۳ شهریور) مذاکرات مقام‌های جمهوری اسلامی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بی‌نتیجه پایان یافت و ایران به بازرسان آژانس اجازه ورود به تأسیسات اتمی پارچین را نداد.

آژانس بین‌المللی به‌شدت مظنون است که در تأسیسات پارچین آزمایش‌های اتمی با خصلت نظامی و با هدف دست‌یابی به بمب اتمی صورت گرفته‌اند.

مارک نسیرکی، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، در باره سفر آقای بان به تهران گفت: «دبیرکل نسبت به حساسیت سفر خود به تهران و وظایفی که در پیش رو دارد کاملا آگاه است.»

ایالات متحده آمریکا و اسرائیل نسبت به سفر دبیرکل سازمان ملل به تهران اعتراض کرده‌اند. گفته می‌شود اگر سفر آقای بان موفقیت‌آمیز نباشد رسانه‌های آمریکا نیز برخوردی سخت انتقادی با وی خواهند کرد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در یک تماس تلفنی به بان کی مون گفته است که این سفر "خطایی بزرگ" است.

همچنین جان بولتون، نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل و از محافظه‌کاران شاخص حزب جمهوریخواه، سفر دبیرکل سازمان ملل را "خطایی" دانسته است که نه فقط متوجه شخص او بلکه متوجه کل سازمان ملل متحد خواهد بود.

جان بولتون جزو کسانی بود که در سال ۲۰۰۶ از انتخاب بان کی مون به‌عنوان دبیرکل جدید سازمان ملل حمایت کرد. آقای بان که در گذشته وزیر امور خارجه کره جنوبی بوده است در سال ۲۰۱۱ برای بار دوم و مدتی پنج‌سال به دبیرکلی سازمان ملل متحد انتخاب شد.

قاضی از خانم معتمد آریا پرسیده بود شما سابقهٔ بازداشت نداشتید؟ خانم آریا هم گفته بود نه خیر! - در پاسخ گفته بود اگه بازداشت شده بودید لازم نبود جریمه بپردازید! خانم آریا هم گفت: - من اتفاقا خیلی دلم می خواد نسرین ستوده را ببینم!


مسعود لواسانی:

اینجا پل یادگار است. مقابل اوین، دکتر محمد نوری زاد آمده بود برای پیگیری «ممنوع الخروجی» اش و فاطمه معتمد آریا هم آمده بود برای گرفتن حکم دادگاه‌اش .
( عکس از : فاطمه خردمند
- این تصاویر برای نخستین بار و پس از ۷ ماه منتشر می شود. پس از باز پس گیری وسایلی که از خانه ی مان برده بودند دیدیم که این تصاویر هنوز در گوشی فاطمه باقی مانده است.

- زمان تصویر برداری : ۱۷ دی ۱۳۹۰ ،
- از قضا همان شب بود که برای دستگیری فاطمه به خانه ی ما آمدند. بعدها به همسرم گفته بودند که « اگر می دانستیم همان روز شما به اوین امده بودید به بود زحمت نمی دادیدم به خانه ی تان بیائیم»

- روایت دکتر محمد نوری زاد از این ماجرا در تارنمای ایشان این است:
امروز رفتم اوین . تا مگر از دادسرای داخل اوین خبری از کارهای بی‌سرانجام روزهای زندان خود بگیرم. درآنجا مسعود لواسانی با همسرش جلو آمدند و با هم خوش وبش کردیم. علی اکرمی هم با آنها بود. من با مسعود لواسانی یک چند وقتی را در بند ۳۵۰ زندان اوین گذرانده بودم. نویسنده و محقق است. وجوانی بسیار تیزهوش و فهیم. کمی بعد سرکارخانم فاطمه معتمدآریا نیز به جمع ما پیوست. او نیز درگیر حکم خود بود. همسرش رفته بود مبلغی را به شماره حسابی واریز کند. درارتباط با همین حکمی که برایش بریده بودند... .

عجیب اما واقعی "جیگر" ممنوع التصویر شد



شبکه‌های مختلف تلویزیون از جمله شبکه جام جم و شبکه نمایش در حالی اقدام به پخش مجموعه «کلاه قرمزی ۹۱» کردند که در باز پخش مجموعه یکی از عروسک‌های این مجموعه، سانسور شد.

با پیگیری‌های خبرنگار CHN از مسئولین شبکه‌های مذکور و همچنین گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه دو مشخص شد بنا به صلاحدید مدیران نظارتی تلویزیون این کاراکتر به دلیل بد آموزی‌های رفتاری از جمع شخصیت‌های محبوب مجموعه «کلاه قرمزی ۹۱» کنار گذاشته شده است.

محبوبیت این کاراکتر به حدی رسید که در ایام پخش این مجموعه توانست خیلی زود سر از جلد مجلات مختلف در بیاورد و در کنار شخصیت‌های «ببعی» و «پسر عمه زا» از محبوب‌ترین عروسک‌های این مجموعه قلمداد شود.

منبع: خبرگزاری میراث فرهنگی‌

 
Dear IRAN

۱۳۹۱ شهریور ۶, دوشنبه

لیبرمن: در صورت شکست همه گزینه ها، غرب باید آماده مقابله با ایران باشد


جوزف ليبرمن، سناتور ارشد آمريکايی، روز يکشنبه در گفت وگويی اختصاصی با راديو فردا (۱) ، در پراگ، پایتخت جمهوری چک گفت اعضای دو حزب [جمهوریخواه و دمکرات] و مردم آمریکا خواستار صلح با ايران هستند ولی اگر ايران تغييری در روند برنامه هسته ای خود ندهد، احتمال عمليات نظامی آمريکا بالاست.

سناتور لیبرمن همچنین افزود از سیاست کنونی دولت آمریکا در قبال برنامه هسته ای ایران پشتیبانی می کند.

ويکتوريا نولند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز چهارشنبه، اول شهریور ماه در مورد سیاست کشورش در مورد برنامه هسته ای تهران گفته بود: «ما بر ترکيبی از راه‌کارهای سياسی و فشارهای اقتصادی متمرکز شده‌ايم تا ايران را وادار کنيم بر سر ميز مذاکره جدی باشد.»

اين سناتور مستقل از ايالت کانتکتيکات افزود: ميل و علاقه آمريکا برای صلح در برخی موارد، در طول تاريخ، به اشتباه، ضعف اين کشور تلقی شده است.

جوزف لیبرمن در  گفت وگو با رادیو فردا در مورد احتمال حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران گفت: «اگر تمام گزینه ها، از جمله ديپلماسی، تحريم ها و غیره برای تغيير رويه ايران در توسعه توانايی هسته ایش با شکست مواجه شود، غرب بايد آماده مقابله با ايران باشد. بی فايده است اگر منتظر بمانيم تا ايران به سلاح هسته ای دست يابد.»

این سناتور ارشد آمریکایی گفت: «اگر ایران به برنامه هسته ای خود ادامه دهد، ما در مقابل دو انتخاب قرار می گیریم: یا یک ایران هسته ای که موجب بی ثباتی منطقه می شود، یا مقابله با ایران.»

آقای ليبرمن گفت که آمريکا این توانایی را دارد که تاسیسات هسته ای ايران را نابود کند و يا برنامه هسته ای اين کشور را چند سال به تعويق بياندازد.

غرب و اسرائیل، ایران را متهم می کنند که قصد ساخت بمب اتمی را دارد ولی ایران همواره این اتهامات را رد کرده و برنامه هسته ای خود را صلح آمیز می خواند.

شورای امنیت سازمان ملل تاکنون طی چهار قطعنامه تحریمی از ایران خواسته فعالیت های مرتبط با غنی سازی اورانیوم را به حال تعلیق درآورده و صحت صلح آمیز بودن فعالیت های اتمی خود را به آژانس بین المللی انرژی اتمی ثابت کند.

جوزف لیبرمن در مورد تحریم های شدید اقتصادی علیه تهران گفت «تحريم های اقتصادی برای فشار به دولت ايران و اجتناب از حمله نظامی به اين کشور به اجرا گذاشته شده ولی تاکنون تحريم ها تاثيری بر رويه ايران برای توسعه برنامه هسته ای اين کشور نداشته است.»

وی افزود: «برای من دردآور است که ايرانيان عادی که دوستان ما هستند از اين تحريم ها آسيب می بينند.»

آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم های یکجانبه ای علیه ایران به اجرا گذاشته و بانک مرکزی و صنایع انرژی ایران را تحریم کرده و درآمد اصلی دولت و نظام که فروش نفت است را با مشکل روبرو کرده اند.

 (۱) متن کامل این مصاحبه بزودی در رادیو فردا منتشر می شود



«امنیت سوریه را امنیت خود می دانیم»



علاء الدين بروجردی، ریيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران روز یکشنبه با بشار اسد و فاروق الشرع معاون وی، در سوریه ديدار کرد. وی همچنین «امنیت سوریه را امنیت جمهوری اسلامی خوانده است.»

به گزارش خبرگزاری دولتی سوريه، بشار اسد در اين ديدار که روز يکشنبه پنجم شهريور صورت گرفت، تاکيد کرد که سوريه «با هر هزينه‌ای» اجازه نخواهد داد توطئه‌ای که آن را هدف قرار داده، به موفقيت برسد.

مقام‌های سوريه از ابتدای آغاز اعتراض‌ها در اين کشور در ۱۷ ماه گذشته می‌گويند که با توطئه‌ای خارجی روبرو هستند.

بشار اسد در ادامه تاکيد کرده که سوريه «در مسيری که برای دفاع از حقوق مشروع ملت‌ها انتخاب کرده، ثابت قدم است؛ هرچه حجم همکاری ميان کشورهای غربی و برخی کشورهای منطقه برای منحرف کردن سوريه از اين مسير بزرگ باشد.»

او افزود که مردم سوريه به اين توطئه اجازه پياده شدن و رسيدن به اهداف خود را نمی‌دهند، هرچند که ممکن است هزينه گزافی داشته باشد.

بشار اسد در ادامه خاطرنشان کرد: «طرحی که امروز اجرا می‌شود، تنها عليه سوريه نيست، بلکه کل منطقه که سوريه سنگ بنای آن است را هدف قرار داده است.»

از سويی، علاء الدين بروجردی، به «منافع مشترک ميان ايران و سوريه» اشاره و تاکيد کرد که «امنيت سوريه را امنيت خود می خوانیم.»

آقای بروجردی همچنين بر ادامه پشتيبانی جمهوری اسلامی ايران، از دولت و ملت سوريه در همه زمينه‌ها و ادامه مشورت‌ها برای پايان دادن به بحران کنونی اين کشور» تاکيد کرده است.

او در ادامه اظهار داشت: «همانگونه که ايران پيشتر از تروريسم رنج برد و اين مرحله دشوار را پشت سر گذاشت، سوريه نيز اين توانايی را دارد.»

ریيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس شورای اسلامی، سوريه و ايران را به «فولاد آب ديده» تشبيه کرد که «هرچقدر هم حجم توطئه‌های کشورهای بيگانه بزرگ باشد، نمی‌توانند به نقش مقاوم آن‌ها در منطقه پايان دهند.»

خبرگزاری دولتی سوريه در ادامه گزارش خود اعلام کرد که بروجردی با فاروق الشرع معاون بشار اسد نيز ديدار و درباره روابط دو جانبه بحث و گفت‌و‌گو کرد.

بنا بر اين گزارش، فاروق الشرع در اين ديدار از «مواضع اصولی ايران درباره آن چه که در سوريه روی می‌دهد» تقدير کرد.

اين ديدار در حالی صورت گرفته است که شايعه‌هايی مبنی بر جدا شدن فاروق الشرع از نظام بشار اسد وجود داشت. برخی از منابع مخالفان گفته بودند که  فاروق الشرع از نظام اسد جدا شده و از سوريه خارج شده است. سخنانی هم مبنی بر حصر خانگی او مطرح شده بود. حضور نيافتن او در مجامع عمومی در هفته‌های گذشته از جمله حاضر نشدنش در نماز عيد فطر بر خلاف سال های گذشته، بر اين شايعه‌ها افزوده بود.

علاء الدين بروجردی روز شنبه وارد دمشق، پايتخت سوريه شد. ديدار با وليد المعلم، وزير امور خارجه و عمران الزعبی وزير اطلاع رسانی سوريه، از ديگر ديدارهای بروجردی با مسئولان بلند پايه سوری بود.

حدود سه هفته پيش سعيد جليلی رئيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی ايران نيز به سوريه رفته بود و با بشار اسد ديدار و گفت‌و‌گو کرده بود.




۱۳۹۱ شهریور ۵, یکشنبه

آقای بان کی مون لطفا در سفر به ایران از قالیچه های ابریشم ایرانی دست بردارید و سری به زندان ها بزنید!


Mr.Ban Ki-moon, please let go of the Persian silk rugs and visit the prisoners in Iran!

آقای بان کی مون

دبیرکل محترم سازمان ملل متحد،
لطفا در سفر به ایران از قالیچه های ابریشم ایرانی دست بردارید
و سری به زندان ها و خانواده های کشته شدگان و زندانیان سیاسی بزنید!...

با احترام

مردم ایران!


Mr. Ban Ki-Moon, dear Secretary General of the United Nations,
Please when you visit Iran, forget about Persian silk rugs and visit the families of those who killed in protests and visit prisons and political prisoners family! ...

Sincerely

People of Iran



Picture Source: http://www.tabrizcarpet.net/
Text Source: http://taraneh-azadi.blogspot.ch
 /

انصراف ترکیه از شرکت در اجلاس غیر متعهدها در تمامی سطوح



Turkey rebuffs Iranian invitation to NAM summit

روزنامه «تودی زمان» ترکیه امروز خبر داده که با وجود دعوت رسمی ایران از رئیس جمهور این کشور برای شرکت در شانزدهمین اجلاس غیرمتعهدها، ترکیه نه در سطح رئیس جمهور و نه در سطح وزیر در این اجلاس شرکت نخواهد کرد.

http://www.todayszaman.com/news-290288-turkey-rebuffs-iranian-invitation-to-nam-summit.html

 

مردم هر كاري در طول اجلاس تهران بكنند، حق دارند.

بابك داد:
مردم هر كاري در طول اجلاس تهران بكنند، حق دارند. مانند اهالي يك خانه ايم كه توسط يك ناپدري مست و چاقوكش به گروگان گرفته شده ايم. اين ناپدري تا به حال چندين گروگان بيگناه از ما را كشته و حالا تيغ بر گلوي گروگانها گذاشته و مي گويد:"
مهمانان محترمي دارم! نفس تان در نيايد تا آبروداري كنم!!" در ميان مهمانان ناپدري، آدمهاي مهمي مي آيند كه شايد اگر بدانند در زيرزمين همين خانه، گروگانها را سلاخي مي كنند، كاري بكنند. آيا اين فرصت طلايي، بهترين زمان براي فريادكشيدن و دادخواهي گروگانها و نجات از دست اين زنگي مست نيست؟! در زمان برگزاري اجلاس، فرصت فرياد و دادخواهي فراهم است. ترديد نكنيد بعد از مهماني، ناپدري با تيغ تيزتري به سراغ گروگانهاي بي پناه خواهد آمد. و شايد قرباني بعدي من و تو باشيم!


 

۱۳۹۱ شهریور ۴, شنبه

امير روناسي از امدادگران بازداشت شده در مناطق زلزله زده آذربايجان در حال كمك رساني...

گروهی از امدادگران داوطلب که به منظور کمک رسانی به آسیب دیدگان از زمین لرزه اخیر در استان آذربایجان شرقی به این منطقه رفته بودند ، چهار شنبه شب 1391/6/1 بازداشت شدند.

براساس این گزارش، ساعاتی قبل از عملیات بازداشت این افراد، نیروهای امنیتی، کمپ امدادگران را محاصره کردند و خواستار خروج آ

نان شدند در حالی که مقامات محلی شامل فرماندار اهر، نمایندگان اهر و تبریز و دادستان هریس و تبریز نیز برای پیوستن به ماموران انتظامی، به سوی این محل حرکت کرده بودند.

ماموران دولتی پیشتر خواستار بستن کمپ امدادرسانی شده و امدادگران را به بازداشت تهدید کرده بودند و بعد از ظهرچهارشنبه، نیروهای امنیتی شامل افراد یگان ویژه و اطلاعات، در برابر در انبار توشه، واقع در جاده تبریز - ورزقان، حاضر شدند و با اظهار اینکه این محل دارای اشکال بهداشتی است، در صدد پلمب کردن انبار بودند که به دلیل مقاومت حاضران، در این زمینه موفق نشده بودند.

روز جمعه تمامی بانوان و ۳ تن از مردان امدادگر بازداشت شده در مناطق زلزله زده (کمپ روستای سرند) به قید ضمانت از بازداشتگاه وزارت اطلاعات تبریز آزاد شدند.

کمک90میلیون ینی و 2/1میلیون دلاری ژاپن برای ساخت مسکن در آذربایجان



سفیر ژاپن در ایران با حضور در هلال احمراستان آذربایجان شرقی پیام تسلیت دولت و ملت ژاپن را به مناسبت زلزله اخیرابلاغ کرد.

در این دیدار که امروز در پایگاه امداد ونجات جمعیت هلال احمراستان انجام گرفت،سفیر ژاپن ضمن اظهار همدردی با زلزله زدگان، پیام تسلیت دولت و ملت ژاپن را ابلاغ کرد.

به گزارش ایلنا، کومانو با تجلیل از خدمات بین المللی جمعیت هلال احمرایران به سونامی ژاپن اشاره کرد وگفت:در سونامی سال گذشته ژاپن،نیروهای امدادی هلال احمر ایران به همراه رئیس سازمان امداد و نجات جهت کمک به حادثه دیدگان به ژاپن آمدند، ما هم وقتی باخبر شدیم زلزله ای در آذربایجان شرقی رخ داده جهت کمک و ابراز همدردی عازم تبریز شدیم.

وی از تصمیم دولت ژاپن برای کمک به بازسازی مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی خبر داد و گفت:دولت در نظرداردعلاوه برکمکهای غیرنقدی مبلغ 90میلیون ین ژاپنی و 2/1میلیون دلاربرای تهیه مسکن ازپیش ساخته برای هلال احمر ایران کمک نماید.

بعد از این دیدار هیئت ژاپنی جهت بازدید از روستا های آسیب دیده به مناطق زلزله زده اعزام شدند.

گفتنی است در این دیدار رئیس شرکت ماروبن ژاپن و رئیس انجمن ژاپنی های مقیم تهران سفیر را همراهی می نمودند.

Campaign in support of Nasrin Sotoudeh


Like Every Saturday: Int. Campaign in support of Nasrin Sotoudeh, Oslo shows solidarity with Nasrin and other prisoners of conscience 

ابراز همدردی نسرین ستوده با هموطنان زلزله زده ی آذربایجانی


نسرین ستوده وکیل دادگستری در پیامی با مردم زلزله آذربایجان ابراز همدردی کرد.

شنبه ۴ شهریور ۱۳۹۱

در این پیام که در اختیار ندای سبز آزادی قرار گرفت آمده است: زلزله ی مصیبت بار آذربایجان که موجب کشته شدن عده ی زیادی از هموطنان و مصدوم و بی‌خانمان شدن هزاران نفر شد, همه ی ما را به شدت متاثر کرد.

اینجانب به نوبه ی خود این مصیبت را به همه ی مردم ایران خصوصا هموطنان ترک زبان و بازماندگان‌شان از صمیم قلب تسلیت میگویم و از این که به دلیل شرایط و محدویت‌های موجود همانند زلزله ی بم امکان حضور در کنار کودکان شما را ندارم بسیار متاسفم.

نسرین ستوده شهریور ۱۳۸۹ به جرم اقدام علیه امنیت ملی بازداشت شد.

منبع: ندای‌ سبز آزادی
 
 
 

Latest news of the detainees at Sarand Camp; The lives of the prisoners are in danger.

Over 30 of the detained men were violently transferred to holding area in the quarantine cells of Tabriz prison where they continue to be subjected to abuse.

Intelligence agents aided by security forces raided the campsite of the activists during relief efforts for the earthquake victims. The agents had a warrant provided by the judiciary to shut the campsite down, and in doing so, they detained all the citizen volunteers.

According to preliminary reports, the relief volunteers attempted to resist the security forces and declared that they would stay on the grounds in order to help the earthquake survivors even if the campsite was torn down. But the security forces whose numbers were increasing, detained all the volunteers and transferred them to an undisclosed location.

Following are the names of the original arrested citizen volunteers that are known so far:

Hossein Ronaghi, Hasan Ronaghi, Vahid Khalousi, Shima Ghoshe, Shayan Vehdati, Misagh Afshar, Farid Rohani, Navid Khanjani, Morteza Esmailpour, Ali Mohammadi, Hamed Reza Mosebiyan, Ali Mohammadi, Masoud Vafabakhsh, Hooman Taheri, Daniel Hasani, Nafiseh Saidi Fard, Bahram Shojai, Mohammad Arjomandi, Esmail Salmanpour, Mehdi Baghbanbashi, Narges Kheiralahi, Mohammad Amin Salehi, Behrouz Alavi, Milad Panahipour, Sepehrdad Saheban, Esmail Rafati, Hamid Ronaghi.

According to obtained reports, some of the prisoners have launched hunger strikes in protest of their treatment. They are not doing well physically; especially weak is Hossein Ronaghi Maleki who is in serious danger due to renewed internel bleeding in his kidneys. Being subjected to beatings can cause devastating consequences for Hossein.

[Hossein Ronaghi Maleki is a human rights activist and blogger who is out on furlough since July 11, serving his 15-year prison sentence. Hossein was finally granted medical leave after undergoing several failed surgeries for his kidney ailment, due to improper care and rest. Hossein who was healthy before his arrest developed a severe kidney disease stemming from the beatings he received during his time in solitary confinement. He has lost the function in one kidney and his second kidney functions at 80%.]

Per the detainees, prison officials told them they are not being held in the general ward due to the prison ward’s claim that the general ward prisoners are not fond of civil activists and therefore might endanger their lives if they were kept together.

A bail request has been issued for all the detainees in the amount of 5million tomans ($410)
The order to detain the rescuers came from the General Court in Khajeh per the request of security forces in the area.

Several earthquake relief volunteers who were detained have been released.

Following are the names of the released volunteers:

Ahmad Ronaghi, Jafar Nezami, Misagh Afshar, Esmail Rafati, Shima Ghousheh, Kiana Karimpour, Artemis Varzandeh, Nafiseh Saidi Fard, Narges Keirollahi, Zahra Siyadi, Rehyaneh Hesami

Translated by LalehSR

حسین رونقی ملکی به اتهام "پخش مواد آلوده و غیر بهداشتی" برای زلزله زدگان منطقه اهر و ورزقان به بند یک زندان تبریز منتقل شد...


حسین رونقی ملکی زندانی سیاسی و وبلاگ نویس که در دوران مرخصی استعلاجی در کمپ سرند بازداشت و به اداره اطلاعات تبریز
منتقل شده بود امروز به بند ۱ زندان تبریز انتقال یافت.

وی در تماسی از زندان تبریز با یکی از دوستانش اعلام کرده که اتهام "پخش مواد آلوده و غیر بهداشتی" برای زلزله زدگان منطقه اهر و ورزقان به وی تفهیم شده و همچنین در ابتدای بازداشت در کمپ سرند ورزقان مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.
پيشتر از سوي دوستان حسین رونقی ملکی اعلام شده بود؛ سلامت جسمی او به دلیل خونریزی کلیه در اثر ضرب و شتم در خطر است.
آخرین عمل جراحی حسين رونقي ملكي دو هفته پیش انجام شده و پزشک مجوز دو ماه استراحت خارج از زندان را صادر کرده بود اما او برای کمک به زلزله زدگان به منطقه رفت.




محمد ملکی در نامه ای خطاب به سران شرکت کننده در اجلاس غیرمتعهدها در تهران:

شما پای به سرزمینی نهاده اید که در شرایط دردناکی به سر می برد

جمعه ۳م شهریور ۱۳۹۱


حال که در وطن من هستید به نام یک ایرانی که از اعمال ضد انسانی این حکومت زجرها برده و دردها کشیده و شاهد رنجهای مردمش بوده از شما استدعا دارم که به زندانهای سیاسی ایران، که حکومت آنها را زندانهای امنیتی نام نهاده، سربزنید و با وکلای دادگستری، دانشجویان، روزنامه نگاران، فعالان سیاسی و مدنی که در این زندانها در بدترین شرایط هستند ملاقات کنید تا بر شما معلوم گردد رفتار حکومتی که از شما دعوت به حضور در ایران نموده با دگراندیشان و منتقدانش چگونه است

دکتر محمد ملکی مبارز و آزادی خواه پر سابقه ، فعال ملی- مذهبی و نخستین رئیس دانشگاه تهران پس از انقلاب که به اتهام های گوناگون حبس های مختلفی را پشت سر گذاشته است ، طی نامه ای به سران شرکت کننده در اجلاس غیر متعهد ها در تهران ضمن خوش آمد گویی به آن ها و اشاره به فرهنگ دیرپا و غنی سرزمین ایران از جمله در رابطه با حقوق بشر ، نکاتی از وضعیت حقوق بشر در ایران پس از انقلاب را با آن ها در میان گذاشته است.
وی در قسمتی از این نامه گفته است: حال که در وطن من هستید به نام یک ایرانی که از اعمال ضد انسانی این حکومت زجرها برده و دردها کشیده و شاهد رنجهای مردمش بوده از شما استدعا دارم که به زندانهای سیاسی ایران، که حکومت آنها را زندانهای امنیتی نام نهاده، سربزنید و با وکلای دادگستری، دانشجویان، روزنامه نگاران، فعالان سیاسی و مدنی که در این زندانها در بدترین شرایط هستند ملاقات کنید تا بر شما معلوم گردد رفتار حکومتی که از شما دعوت به حضور در ایران نموده با دگراندیشان و منتقدانش چگونه است
 

۱۳۹۱ شهریور ۳, جمعه

درخواست احمد خاتمی از هواداران «جنبش سبز»: منافع نظام در اجلاس سران عدم تعهد را نسوزانید!

احمد خاتمی٬ امام جمعه موقت تهران از هواداران «جنبش سبز» درخواست کرد بگذارند شانزدهمین اجلاس سران عدم تعهد در تهران «بدون مسئله و حاشیه به نفع ایران اسلامی» برگزار شود.

آقای خاتمی این درخواست را روز پنجشنبه (دوم شهریور) در گفتگو با خبرگزاری «حوزه» مطرح کرده و از مخالفان دولت و هواداران «جنبش سبز» خواسته «منافع ایران اسلامی» را در این اجلاس نسوزانند.

وی اظهار کرده که برگزاری اجلاس سران عدم تعهد در ایران «منافع یک باند و جناح نیست، بلکه منافع یک ملت» است و «پیام رهبری برای این اجلاس بالا‌ترین تهفه {تحفه} این اجلاسیه خواهد بود.»

شانزدهمین اجلاس سران عدم تعهد قرار است از پنجم تا دهم شهریور در تهران برگزار شود و پایتخت ایران به منظور برگزاری این اجلاس به مدت پنج روز تعطیل شده است.

برقراری امنیت این اجلاس به سپاه پاسداران واگذار شده و پلیس و نیرو‌های بسیج نیز در این خصوص با سپاه همکاری تنگاتنگی خواهند داشت.

مخالفان دولت و هواداران «جنبش سبز» نیز اعلام کرده‌اند از این فرصت برای بیان اعتراض‌های خود به ادامه سرکوب‌ها و بازداشت‌ها استفاده خواهند کرد.

مقام‌های جمهوری اسلامی نگران از سر گرفته شدن اعتراض‌های خیابانی همزمان با برگزاری اجلاس سران عدم تعهد در تهران هستند و به مردم توصیه کرده‌اند در پنج روز تعطیلی از تهران خارج شوند.

«عارضه قلبی» میرحسین موسوی و بستری شدن وی در بیمارستان در آستانه برگزاری این اجلاس نیز به نگرانی مقام‌های جمهوری اسلامی دامن زده است.

به نظر می‌رسد در صورتی که مقام‌های مسئول درباره آخرین وضعیت جسمی آقای موسوی اطلاع‌رسانی روشنی نکند٬ دامنه اعتراض‌ها در زمان برگزاری اجلاس گسترده‌تر شود.
 
 
 
 

درد دل

سالها ما را با خرافات فریب دادند و هر چه خواستند کردند و بردند
سالها ما را از خدایی که ما را به جهنم میبرد ترساندند تا صدایمان در نیاید
سالها ما را با سر بریده ی امام حسین و دست بریده ی ابولفضل سرگرم کردن
سالها دم از دین و قرآن زدند تا حکومت کنند
سالها اجازه ندادند فکر کنیم

و این گناه ما بود که پذیرفتیم و دم نزدیم
فریب قرآن بدستانی را خوردیم که حتی خودشان هم نمیدانند در آن چه نوشته شده
سکوت و بردگی دیگر بس است
ما ایرانی بودیم و هنوز هم میتوانیم باشیم

فقط در حکومت دین فروش ولایت فقیه:


رجا نیوز: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش ائمه ی جمعه كشور اعلام
كرد تا پایان سال جاری كلیه ی امامزاده های كشور به اینترنت پر سرعت مجهز
میشوند. رضا تقی پور ضمن اعلام این خبر افزود: «تاكنون بیش از هزار و دویست

امامزاده به اینترنت پر سرعت یک مگابیت مجهز شده اند و انتظار داریم این رقم
تا شش ماه آینده به بیش از بیست هزار برسد.» ایشان با اشاره به ثبت رسمی سی و
دو هزار امامزاده در كشور گفت: «صحبت هایی با مسئولین یكی از سرویس دهنده های
وبلاگ فارسی داشته ایم، قرار بر این شده كه برای هر امامزاده یک وبلاگ نیز
ایجاد كنیم تا زائرین بتوانند آمار و اطلاعات خود را در آن ثبت كنند زیرا این
موضوع سبب صرفه جویی در وقت حاجت مندان خواهد شد.

به عنوان مثال فردی كه دارای
یک مشكل خاص است میتواند با جستجو در وبلاگ ها دریابد كه برای حاجت گرفتن
بایستی به كدام امامزاده مراجعه كند
 






باشگاه دروغ گذاران




باشگاه خبرنگاران ، رسانه‌ متعلق به صدا و سیما، که سوابق دروغ پردازی آنها را قبلا در سپیده دم منتشر کردیم، اینک در جدید‌ترین اقدام امداد گران به آسیب دیدگان زلزله را اعضای تیم جاسوسی و ... نامیده است:

دستگيري اعضاي تيم جاسوسي شايعه پراکن بي بي سي در مناطق زلزله زده
35 نفر از افرادي که در پوشش و با عنوان فريب امداد رساني به زلزله زدگان استان آذربايجان شرقي اقدام به شايعه پراکني براي تشويش اذهان مرد
م زلزله زده مي کردند دستگير شدند.

اين در حاليست که به دنبال افشا اين باند و لو رفتن هدف واقعي آنها، برخي سايت هاي ضد انقلاب به دروغ از بازداشت 35 نفر از افرادي که به قصد کمک به مناطق زلزله زده آذربايجان شرقي رفته بودند خبر دادند اما واقيعت اين خبر از منابع مطلع و مستندات منطقه چيزي ديگري را مي گويد.

پس از وقوع زلزله آذربايجان شرقي يک تشکيلات مخفي براي ارسال گزارش و فروش خبر با عنوان شاهد عيني از شبکه هاي ضد انقلاب از جمله بي بي سي و VOA عازم اين استان مي شوند تا با شايعه پراکني ،فروش خبرهاي دروغين و تبليغ بهائيت اقدام به جمع آوري پول هاي هنگفت کنند.

در بين آنان بهايي ها، منافقين، عناصري از کمونيستها و برخي از افراد وابسته به جبهه موسوم به ملي به چشم مي خورد که تا بتوانند با ارسال خبرهاي دروغين و جعلي از زلزله آذربايجان و نحوه امداد رساني به آنان را طور ديگري جلوه دهند.

نکته قابل توجه اينجاست که برخي از عناصر اين شبکه با پول هاي جمع آوري شده و هزينه تبليغ اقدام به خريد خودروي لوکس مي کنند اما در ميانه راه اين خودرو تصادف مي کند و موجب مجروح شدن سرنشينان آن مي شود اما آنان خود را به جاي زلزله زدگان معرفي مي کنند تا بصورت رايگان درمان شوند.

يکي از سرکرده هاي بهايي اين شبکه فردي بنام نويد خانجاني است. نويد خانجاني در بهمن ماه سال89 به دليل "اقدام عليه امنيت ملي"، "تبليغ عليه نظام" و "عضويت در جمعيت هايي غيرقانوني وابسته به خارج" به حبس تعزيري و پرداخت جريمه نقدي محکوم مي شود.

خبرها حاکي است پس از دستگيري اين تيم شايعه پراکني، مواد مخدر صنعتي و مشروبات الکلي نيز از آنان کشف و ضبط شده است.






مبرحسین موسوی در میان تدابیر شدید امنیتی به بخش سی‌سی‌یو یکی از مراکز تخصصی قلب تهران منتقل شد.


به گزارش ندای سبز آزادی مهندس مبرحسین موسوی که در دوران حبس و حصر خانگی ۵۲۰ روزه دچار عارضه قلبی شدید شده بود صبح امروز، پنجشنبه دوم شهریور در میان تدابیر شدید امنیتی به بخش سی‌سی‌یو یکی از مراکز تخصصی قلب تهران منتقل شد.

اطلاعات بیشتر در لینک زیر:
 
 
 
 

۱۳۹۱ شهریور ۲, پنجشنبه

اعزام یک ناو هواپیمابر آمریکا به خاورمیانه، چهار ماه پیش از موعد



در حالیکه یک ناو هواپیمابر آمریکا چهار ماه پیش از موعد راهی خاورمیانه شده است، وزير دفاع آمريکا در این خصوص اعلام کرده است که «آمریکا برای تهدید از سوی ایران و بحران سوریه خود را آماده می کند».

لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه، اول شهریورماه، در ایالت واشینگتن که مقر ناو «يو اس اس جان استِنس» است، سوار بر عرشه این کشتی گفت که «تسریع در اعزام این ناو هواپیمابر به منظور مقابله با تهدیدهای زیادی است که در حال حاضر در خاورمیانه وجود دارد».

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ناو «يو اس اس جان استِنس» چهارماه زودتر راهی منطقه شده است تا به يک ناو ديگر آمريکايی که هم اکنون در منطقه است، بپیوندد.

آقای پانه‌تا روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: «روشن است که ایران یکی از تهدید‌هایی است که باید قادر به تمرکز در مورد آن باشیم.»

 وزیر دفاع آمریکا افزود: «ما آماده هستیم با تمامی تهدیدهایی که میتواند از ایران ناشی شود مقابله کنیم.»

وی همچنین تاکید کرد که آمریکا ناآرامی‌های سوریه را نیز از نزدیک تحت نظر دارد.

ايران چندين بار تهديد کرده است که در پاسخ به تشدید تحریم‌ها علیه تهران، ممکن است تنگه هرمز را به روی کشتی‌ها ببندد.

در واکنش به اين تهديدها، آمريکا و متحدانش دست به اقداماتی مانند آماده‌سازی نيروهایشان برای مين‌زدايی تنگه هرمز زده‌اند‌، تا مانع از اين کار شوند.

مقام‌های آمريکايی بارها اعلام کرده‌اند که اقدام احتمالی ايران در بستن تنگه هرمز را تحمل نخواهند کرد و اين اقدام، «خط قرمز» ايالات متحده محسوب می‌شود.

لئون پانه‌تا، پیشتر گفته بود اگر ایران بخواهد کشتیرانی در خلیج فارس را مختل کند، با شکست مواجه خواهد شد.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، نیز اخیرا در مورد تهدید ایران برای بستن تنگه هرمز گفته بود: «من شک دارم که این تهدیدها به عملیاتی جدی منجر شود... ین تصمیم مجلس ایران بود ولی چند روز پس از این تصمیم علی اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران گفت که چنین موضعی واقع‌گرایانه نیست.»

هر روز حدود شانزده ميليون بشکه نفت از تنگه هرمز به طرف بازارهای جهانی می‌رود، ولی با توجه به تهديدهای جمهوری اسلامی، به نظر می‌رسد که همسايگان عرب ايران بيش از پيش به مسيرهای جایگزین روی می آورند.


افزایش اعتصاب های کارگری در سایه «ممنوعیت اعتصاب» در ایران



دست کشيدن از کار، ‌اعتصاب و اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزايا و ‌اخراج کارگران از مواردی است که در ساليان اخير در مناطق گوناگون ايران از سوی کارگران صورت گرفته و در رسانه‌ها اعم از دولتی و دولتی و همچنين در سايت‌های کارگری انعکاس يافته است.
 
به گواه همين رسانه‌ها و سايت‌ها،‌ ‌شمار اعتراض‌ها و اعتصاب‌های کارگری در ماه‌های اخير افزايش يافته است. اما اين اعتراض‌ها و اعتصاب‌ها در شرايطی صورت می گيرد که تغييرات در قانون کار مصوب سال ۱۳۶۹ نشان می دهد حق اعتصاب يا اعتراض کارگری در سال‌های نخستين دهه ۷۰ از اين قانون حذف شده است.
 
صادق کارگر، ‌فعال سنديکايی در نروژ،‌ ‌در اين باره به راديو فردا می‌گويد: «بعد از انقلاب  در حالی که يکی از درخواست‌های کارگران گسترش حقوق کار و بهتر شدن آن بود، ولی از همان ابتدا از طرف رژيم جديد با اين امر مخالفت شد. به خصوص اين مخالفت از جانب جريان بازار بسيار وسيع بود.»
 
در اين ميان‌ ‌مهدی کوهستانی نژاد،‌ مشاور کنفدراسيون بين المللی اتحاديه های کارگری و عضو کنگره کار کانادا،‌ بر اين باور است که اقدام دولت جمهوری اسلامی ايران در به رسميت نشناختن حق اعتصاب برای کارگران ايرانی، عملی غير قانونی به حساب می آيد.
 
وی به رادیو فردا می‌گويد: «کارگر وقتی با کارفرمای خود به توافق نمی‌رسد، حق دارد اعتصاب کند و کارفرمايا بايد ببيند خواسته کارگر چيست. همه موارد قوانين بين المللی کار در ايران زيرپا گذاشته می‌شود در حالی که اعتصاب آخرين ابزار کارگر برای نشان دادن اعتراض است.»
 
با اين همه به گزارش خبرگزاری ايلنا، عليرضا محجوب،‌ دبير کل خانه کارگر،‌ در شهريور سال گذشته اعتصاب را در‌ايران قانونی دانست و گفت: «مواد ۱۴۱ و ۱۴۲ و ۱۴۳ قانون کار ‌اين حق را قانونی شمرده است.»
 
اما برخی از تشکل‌های غير دولتی کارگری در بيانيه‌هايی خواستار به رسميت شناخته شدن حق اعتصاب از سوی دولت شده اند که اين درخواست‌ها تا کنون ‌مسکوت گذاشته شده است.
 
اين در حالی است که به گزارش خبرگزاری ايلنا،‌ حسن صادقی،‌ معاون امور استان‌های خانه کارگر،‌ چند ماه قبل نسبت به تلاش دولت برای تغيير قانون کار و ناديده گرفته شدن حق اعتصاب کارگران در آن هشدار داد.
 
اما چرا فعالان و تشکل‌های غير رسمی کارگری معتقدند حق اعتصاب در ايران به رسميت شناخته نمی شود؟
 
صادق کارگر: «در مورد اعتصاب حساسيت زيادی وجود دارد چون منشا حقوق کار است. بدون حق اعتصاب کنند کارگران نمی‌توانند به حقوق و حقوق خود برسند.»
 
مهدی کوهستانی نژاد با اشاره به اعتصاب‌های کارگری در کشورهای جهان و جايگاه آن در قراردادهای دسته جمعی در اصول سازمان بين المللی کار می‌گويد: «در دو دهه گذشته که جهانی سازی گسترش يافته اعتصابات هم در کشورهای آمريکای جنوبی، آفريقا و آسيا به خصوص در چين و هند اهميت بيشتری پيدا کرده است. اما در جاهايی مانند ايران که قراردادهای دسته جمعی به رسميت شناخته نشده، زمانی که کارگر نمی‌تواند با مديريت بر سر مسايلی چون ايمنی کار يا اضافه حقوق و گرفتن دستمزد عقب افتاده به توافق برسد، به طور خودجوش از محيط کار برای اعتراض بيرون می‌آيد و اين اعتراضات بنابر موقعيت متفاوت است.»
 
                                                            اخبار
 
پروين محمدی، ‌نماينده کارگران کارخانه صنايع فلزی شماره يک و دو، اعلام کرد: بخشی از مطالبات کارگران صنايع فلزی ايران پرداخت می‌شود.
 
به گزارش خبرگزاری ايلنا، وی گفت: در پی تجمع حدود ۶۰۰ کارگر اين کارخانه در بزرگراه فتح و مقابل ساختمان شماره يک وزرات صنعت، معدن و تجارت، مديريت دولتی صنايع فلزی ايران با حضور در جمع معترضين با دريافت چک از صاحب اصلی کارخانه، وعده پرداخت حقوق معوقه بهمن، اسفند و عيدی سال گذشته را داد.
 
پرداخت دستمزد و حقوق کارگران صنايع فلزی ايران حدود هشت ماه به تعويق افتاده بود.
 
                                                             ***
 
دهها کارگر کارخانه صنايع تندر به دليل پرداخت نشدن ۱۸ ماه حقوق و حق بيمه شان در مقابل استانداری گيلان تجمع کردند.
 
به گزارش خبرگزاری فارس، اين کارگران خواستار رسيدگی به مشکلات خود از سوی مسئولان اين استان شدند.
 
                                                             ***
 
سايت ملی- مذهبی گزارش داد که حدود ۵۰ تن از کشاورزان روستای زرامين از روستاهای توابع شهرستان نهاوند، در استان همدان، فرمانداری شهرستان نهاوند را برای چند ساعت تصرف کردند.
 
بر اساس اين گزارش، کشاورزان معترض می گفتند برای هر آبياری بايد ۶۰ هزار تومان پرداخت کنند و به اين مبلغ معترض بودند.
 
به نوشته سايت ملی- مذهبی، مسئولين قول دادند علاوه بر پايين آوردن حق آب به حدود هشت هزار تومان، روزانه ۱۵ تانکر آب خوراکی برای روستاييان اين روستا ارسال کنند.
 
                                                             ***
 
خبرگزاری ايلنا به نقل از دبير خانه کارگر مازندران نوشت که پنج ماه از حقوق معوقه ۳۰ کارگر شرکت پارکت ساری پرداخت شد.
 
نصرالله دريابيگی در اين ارتباط گفت: با پيگيری کارگران و اعضای شورای کارگری اين شرکت، عيدی و پاداش سال گذشته نيز همراه با سه ماه حقوق سال جاری کارگران پرداخت شد.
 
به نوشته ايلنا،‌ شرکت پارکت ساری بعد از اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری به بخش خصوص، دچار مشکلات مديريتی شده بود.
 
                                                             ***
 
آقايار حسينی،‌ دبير خانه کارگر خوزستان، گفت: بسياری از کارگران خوزستانی در سال گذشته شغل خود را از دست دادند و تعداد زيادی از آنان به ناچار برای تامين مخارج زندگی خود به شغل‌های کاذب روی آورده‌اند.
 
به نوشته خبرگزاری ايلنا،‌ او نرخ بيکاری ۱۰ درصدی در استان خوزستان از سوی مرکز آمار کشور را غير واقعی خواند و به تعطيلی و تعديل کارگران کارخانه ها در شهرهايی مانند اهواز و آبادان اشاره کرد.
 
                                                             ***
 
خبرگزاری ايلنا خبر داد: ۳۰۰ کارگر کارخانه عقاب افشان توليد کننده اتوبوس اسکانيا بيکار شده‌اند.
 
بر اساس اين گزارش، کارخانه عقاب افشان، توليد کننده اتوبوس های عقاب (اسکانيا) به دليل واردات گسترده اتوبوس‌های چينی و همچنين ناتوانی در تهيه مواد اوليه توليد و قطعاتی که از کشور سوئيس تامين می‌شد، ناچار شد ۳۰۰ کارگر خود را از ابتدای امسال تاکنون با پايان قرارداد کاری‌شان تعديل کند.
 
در عين حال، اين واحد توليدی برای کاهش مشکلات مالی اضافه کاری و نهار و شام و سرويس اياب و ذهاب کارگران رسمی را نيز کاهش داده‌ است .
 
                                                              ***
 
به دنبال انتشار اخباری در مورد اعتصاب کارگران شرکت مس سرچشمه به دليل تغيير مدير آن واحد توليدی، ‌نماينده رفسنجان و انار در مجلس گفت: تغيير در مديريت صنعت مس به صلاح مردم منطقه و صنعت مس کشور نيست.
 
 به نوشته خبرگزاری فارس،‌ حسين آذين همچنين خواستار تجديد نظر در مورد انتخاب مدير جديد شرکت مس سرچشمه شد.
 
                                                              ***
 
خبرگزاری مهر در گزارشی نوشت که دو سال پس از آغاز ثبت‌نام کارگران متقاضی سهام عدالت، اعلام شد امکان واگذاری سهام به همه متقاضيان وجود ندارد.
 
بر اساس اين گزارش، يکی از مقام های سازمان خصوصی سازی گفته است: تعداد کارگران ثبت نام شده بسيار زياد بود و تعداد سهام باقيمانده قابل واگذاری از محل فروش شرکت های دولتی، به اندازه حدود دو ميليون و ۶۰۰ هزار کارگر تاييد شده در مرحله اول نيست.
 
                                                             ***
 
وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی بار ديگر حضور کارگران ساده چينی در پروژه تهران – شمال را تکذيب کرد.
 
اين وزارتخانه گفت که نيروهای شاغل در اين پروژه،‌ متخصصان چينی هستند. با اين همه،‌ خبرگزاری فارس با انتشار تصاويری بر حضور کارگران ساده چينی تاکيد کرد.
 
                                                              ***
 
علی اخوان، از اعضای کانون مدافعان حقوق کارگر، از زندان اوين آزاد شد. به نوشته کانون مدافعان حقوق کارگر،‌ او  به ۱۸ ماه زندان محکوم شده بود.

                                                               ***
 
در جريان درگيری ميان پليس و معدنچيان منطقه ماريکانا در شمال غربی آفريقای جنوبی، ۳۶ تن کشته شدند.
 
به گزارش شبکه تلويزيونی يورو نيوز،‌ سخنگوی پليس با تاييد کشته شدن تعدادی از معدنچيان از عملکرد نيروهای امنيتی دفاع کرد و گفت که آن‌ها به بهترين شکل وظيفه خود را انجام داده‌اند. او همچنين گفت که نخستين گلوله از سوی معدنچيان شليک شد.
 
کارگران اين معدن خواهان افزايش دستمزد خود بودند.
 
 
                                                پای صحبت شنوندگان
 
يکی از کارگران گروه صنايع گيتی پسند از مشکلات سه هزار کارگر اين واحد توليدی خبر داده است.
 
او می‌گويد تا سال قبل‌ روسای اين کارخانه به مناسبت‌هايی مانند روز مادر يا روز پدر و‌ اعياد، هديه‌هايی به پرسنل و خانواده هايشان می دادند.

همچنين هر سال قبل از فرارسيدن سال تحصيلی برای خريد لوازم التحرير‌ مبلغی به خانواده ها تعلق می گرفت اما از سال قبل اين تسهيلات قطع وضعيت کارخانه بد شده تا جايی که چند روز قبل شيفت‌های سه روزه کاری برای کارگران تعيين کرده اند به اين شکل که کارگران سه روز سر کار بيايند و سه روز در خانه بمانند و حالا آنها مانده اند و اقساطی که بايد پرداخت شود.
 
 
                                                   آشنايی با قانون کار
 
ماده ۱۲۱ قانون کار در مورد شرايط اشتغال به کار کسانی که اتباع بيگانه ناميده می شوند، می گويد:‌ ﺗﺒﻌﻪ ﺑﯿﮕﺎﻧﻪ بايد دارای اﻃﻼﻋﺎت و ﺗﺨﺼﺺ ﮐـﺎﻓﯽ ﺑـﺮای اﺷـﺘﻐﺎل ﺑـﻪ ﮐﺎر ﻣﻮردﻧﻈﺮ ﺑﺎﺷﺪ و از ﺗﺨﺼﺺ ﺗﺒﻌﻪ ﺑﯿﮕﺎﻧﻪ ﺑﺮای آﻣﻮزش و ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻨﯽ ﺑﻌﺪی اﻓﺮاد اﯾﺮاﻧﯽ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد.
 


بازداشت شدند.......به جرم كمك به هموطنان زلزله زده........




حسین رونقی، آرتمیس ورزنده، نوید خانجانی، واحد خلوصی، شایان وحدتی، شیما قوشه، میثاق افشار، وحید روحانی، مازیار اسماعیل بور، مرتضی اسماعیل‌پور، حمید رضا مسیبیان، علی محمدی، محسن صائمی، مسعود وفابخش، هومن طاهری، دانیال حسینی، نفیسه شهید فر، بهرام شجاعی، محمد ارجمندی راد، اسماییل سلمانپور، باغبان باشی، نرگس خیراللهی، مه
دی صالحی، بهروز علوی، میلاد پناهی‌پور، سپهرداد صاحبان، اسماعیل رفعتی، امیر رونقی، زهرا فیاض، جعفر غلامی، کیانا کریمپور، فرناض احمد‌زاده، مهرناز احمدزاده، امین رونقی، ریحانه حسامی...

*
آخرين گزارش از حمله به كمپ كمك رساني به زلزله زدگان (سرند)
_______________________
«حدود 35 نفر از دوستان اعزامی ما به مناطق زلزله زده در انبار کالاهای تهیه شده برای زلزله زده ها در شهر هریس بازداشت شدند. من از حدود 7 ساعت پیش با ه.ط به طور
ممتد در تماسم. ابتدا به دستور شخص فرماندار هریس نیروی اتظامی و امنیتی برای بردن کالاها به انبار حجوم میبرند که با مقاومت بچه ها مواجه میشن و به مدت 7 ساعت کمپ رو محاصره میکنند. تا چند دقیقه ی پیش که با او صحبت میکردم و گفت حدود 10 ماشین ضد شورش وارد محدوده شده و در تماس بعدی هنگامی که داشت میگفت نیروهای گارد ویژه به داخل هجوم آوردند تماس قطع شد و تمام بچه ها بازداشت شدند و کالاهای تهیه شده برای زلزله زده ها هم ضبط شد. »












آرتمیس ورزنده، بازيگر سينما و تلويزيون بازداشت شد...

آرتمیس ورزنده هنرمند سينما و تلويزيون به همراه امدادگران ديگر ِ حاضر در كمپ روستاي سرند در مناطق زلزله زده آذربايجان شرقي، به جرم امداد رساني به هموطنان زلزله زده بازداشت شد.
اين هنرمند جوان، بازي در سریال ها و فیلم های سینمایی چون؛ روژان، مشق عشق، راه شب، خواستگاران، شاید برای شما اتفاق بیافتد، چهره به چهره، پسر تهرونی و ... را در كارنامه خود دارد.




امدادگران داوطلب در مناطق زلزله زده ایران 'بازداشت شدند'




گروهی از امدادگران داوطلب که به منظور کمک رسانی به آسیب دیدگان از زمین لرزه اخیر در استان آذربایجان شرقی به این منطقه رفته بودند توسط ماموران حکومتی بازداشت شده اند.
وبسایت کلمه، که به منظور انتشار دیدگاه ها و اخبار میرحسین موسوی، از رهبران مخالف دولت در ایران فعالیت داشته است، در گزارشی در بامداد روز پنجشنبه، ۲ شهریور (۲۳ اوت)، از "بازداشت دستجمعی امداگران داوطلب و فعالان دانشجویی و مدنی" در کمپ داوطلبان کمک های مردمی به زلزله زدگان آذربایجان خبر داده و گفته است که این افراد پیشتر هشدار داده بودند که در صورت دستگیری، دست به اعتصاب غذا خواهند زد.

حسین رونقی ملکی، وبلاگ نویس منتقد دولت و از زندانیان سیاسی که اخیرا به دلیل پزشکی از زندان آزاد شده بود نیز از جمله بازداشت شدگان است. او در مرخصی استعلاجی به سر می برده و، به نوشته وبسایت کلمه، برای کمک به هم استانی های خود به منطقه رفته بود و "در این رابطه، مسئولان پرونده هم مخالفتی ابراز نکرده بودند."
در ساعات شب گذشته، وبسایت خبرگزاری حقوق بشر ایران - هرانا - هم از "حمله" نیروهای امنیتی به کمپ کمک رسانی مردمی در مناطق زلزله زده خبر داده و گفته بود که در این اقدام، "سی و پنج تن از نیروهای مردمی که به قصد امداد در منطقه به سر می بردند" بازداشت شده اند.
براساس این گزارش، ساعاتی قبل از عملیات بازداشت این افراد، نیروهای امنیتی، کمپ امدادگران را محاصره کردند و خواستار خروج آنان شدند در حالی که مقامات محلی شامل فرماندار اهر، نمایندگان اهر و تبریز و دادستان هریس و تبریز نیز برای پیوستن به ماموران انتظامی، به سوی این محل حرکت کرده بودند.
به گفته منابع مخالف دولت، ماموران دولتی پیشتر خواستار بستن کمپ امدادرسانی شده و امدادگران را به بازداشت تهدید کرده بودند و به گزارش کلمه، بعد از ظهر گذشته هم، نیروهای امنیتی شامل افراد یگان ویژه و اطلاعات، در برابر در انبار توشه، واقع در جاده تبریز - ورزقان، حاضر شدند و با اظهار اینکه این محل دارای اشکال بهداشتی است، در صدد پلمب کردن انبار بودند که به دلیل مقاومت حاضران، در این زمینه موفق نشده بودند.
حسین رونقی ملکی
حسین رونقی ملکی در میان امدادگرانی است که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند
کلمه همچنین خبر داده است که روز گذشته، سعید شیرزاد، از فعالان مدنی که برای شرکت در عملیات کمک رسانی به منطقه زلزله زده رفته بود، همراه با دو نفر دیگر در محل یکی از کمپ ها بازداشت شد، اما دو نفر دیگر بعدا آزاد شدند.
این وبسایت می افزاید که امدادگران داوطلب آمادگی خود را برای همکاری کامل با سازمان های تخصصی دولتی و عمومی، مانند هلال احمر، اعلام داشته بودند اما نسبت به مداخله سپاه پاسداران در امر کمک رسانی و محدودیت هایی که در این زمینه ایجاد می کند، اعتراض داشتند. به گفته خبرنگار کلمه، زلزله زدگان از عدم توزیع مناسب مواد غذایی توسط نیروهای سپاه پاسداران گله کرده و گفته بودند که "تمام کمک های ارسالی از بخش های مختلف، حتی کمک هایی که گفته می شود از ترکیه رسیده را سپاه می گیرد و انبار می کند."
این وبسایت به نقل از این گروه از زلزله زدگان افزوده است: "حتی نمایندگان هلال احمر هم می نشینند و نگاه می کنند و وقتی به آنها گفته می شود چرا کاری نمی کنید، می گویند سپاه نمی گذارد."

جزئیات بازداشت امدادگران

خبرگزاری هرانا در گزارش خود، نوشته است که پیش از این هم، ماموران امنیتی در برخی نقاط ایران، افرادی را که به طور مستقل در صدد جمع آوری کمک بودند، مورد تهدید قرار داده، چند نفر را بازداشت کرده و حساب هایی را که به قصد گردآوری کمک های نقدی افتتاح شده بود، بسته بودند. این وبسایت نسبت به اینکه ممکن است هدایای مردم به طور مطمئن به دست زلزله زدگان نرسد، ابراز نگرانی کرده و اسامی بازداشت شدگان روز گذشته را نیز منتشر کرده است.
زلزله زدگان
به گفته برخی از منتقدان دولت، زلزله زدگان از نحوه توزیع اقلام کمکی گله داشته اند
در پی انتشار خبر بازداشت امدادگران زمین لرزه آذربایجان شرقی، رادیو فارسی بی بی سی در مصاحبه با بابک اجلالی، از بستگان حسین رونقی ملکی، وبلاگ نویس منتقد دولت، جزئیات بیشتری را در این زمینه کسب کرد.
آقای اجلالی، که در خارج از کشور به سر می برد، در این مصاحبه گفت که قبل از بازداشت حسین رونقی ملکی از طریق تلفن همراه با او و دیگر امدادگران در تماس بود و آقای رونقی ملکی تایید کرد که نیروهای امنیتی در محل حضور دارند و گفته اند که در انتظار صدور حکم بازداشت از سوی دادستانی هستند.
بابک اجلالی با اظهار اینکه ماموران دولتی در روزهای اخیر در صدد پلمب کردن محل کمپ بودند اما امدادگران ممانعت می کردند، گفته است که مقامات امنیتی "به برخی مجموعه ها" مجوز فعالیت داده بودند و حسین رونقی ملکی نیز گفته بود که فعالیت کمک رسانی آنان قانونی است و در صدد کسب مجوز رسمی هستند.
ظاهرا امدادگران در این کمپ پیش بینی کرده بودند که ممکن است ماموران در صدد بازداشت آنان برآیند و آقای اجلالی گفته است که پس از آنکه تلاش مجدد او برای تماس با آقای رونقی ملکی و سایر امدادگران در بعد از ظهر چهارشنبه به دلیل خاموش بودن تلفن همراه آنان میسر نشد، اطمینان یافت که آنان بازداشت شده اند و یکی از بازداشت شدگان هم موفق شد با ارسال پیامکی برای خانواده خود، بازداشت امدادگران را تایید کند.
آقای اجلالی در این مصاحبه، شمار بازداشت شدگان را بین سی تا چهل نفر تخمین زده که از جمله شامل حسن رونقی ملکی، برادر بزرگتر حسین، و به گفته او، چند نفر بهائی بوده و در مورد محل نگهداری آنان نیز اظهار داشته است که از آنجا که گفته می شود ماموران امنیتی حاضر در محل از کارمندان اداره اطلاعات اهر بوده و سعید شیرزاد نیز توسط ماموران همین اداره بازداشت شده بود، احتمال دارد که امدادگران در اختیار اطلاعات اهر باشند.
سپاه پاسدار در منطقه
گفته شده که زلزله زدگان از نحوه مداخله سپاه پاسداران در امر امدادرسانی ناراضی بوده اند
بابک اجلالی در مورد وضع جسمی حسین رونقی ملکی گفته است که آخرین عمل جراحی او دو هفته پیش انجام شده و پزشک مجوز دو ماه استراحت خارج از زندان را صادر کرده بود اما آقای رونقی ملکی بدون توجه به وضع خود، برای کمک به زلزله زدگان به منطقه رفته بود.
در همین زمینه، وبسایت سحام نیوز، متعلق به حزب اعتماد ملی به رهبری مهدی کروبی، متن مصاحبه با امیر کلهر، از فعالان کمک رسانی در مناطق زلزله زده را منتشر کرده که گفته است که امدادگران "اصلا دنبال بحث سیاسی و فعالیتی از این دست نبودند و خود حکومت علاقه داشت که این مساله را سیاسی کند." آقای کلهر در مورد انگیزه امدادگران گفته است "وقتی می دیدند که هلال احمر و دولت نمی توانند یا نمی خواهند به مردم زلزله زده کمک کنند، خودشان به طور خودجوش دست به کار شدند و خطر را به جان خریدند."
امیر کلهر سازمان های امدادرسانی دولتی را به "پارتی بازی" در توزیع کمک ها و بی توجهی به نیاز واقعی زلزله زدگان متهم کرده و گفته است که هدف امدادگران داوطلب پرکردن خلاء ناشی از این کمبود ها و بهبود وضعیت زلزله زدگان بود که، به گفته او، مورد استقبال و قدردانی مردم قرار گرفت.
وی با انتقاد از اینکه "گویا در کشوری زندگی می کنیم که کمک کردن به هموطن و زلزله زده ها هم جرم محسوب می شود" از اقدامات نهادهای حکومتی برای جلوگیری از امدادرسانی از جمله مسدود کردن حساب های گردآوری کمک نقدی خبر داده است. آقای کلهر در این مصاحبه، اسامی برخی از بازداشت شدگان را نیز ذکر کرده است.
هنوز مقامات رسمی نسبت به خبر بازداشت این گروه از امدادگران واکنشی نشان نداده اند.
در گذشته، معمولا دولت ها در ایران به اشخاص و گروه های غیردولتی اجازه مشارکت مستقیم در کمک رسانی به آسیب دیدگان از بلایای طبیعی را می دادند و به خصوص در دوره قبل از انقلاب اسلامی، هیات های مذهبی و بازاریان به طور مستقل از نهادهای امدادرسانی رسمی در این زمینه فعالیت می کردند.

۱۳۹۱ شهریور ۱, چهارشنبه

اذعان وزیر ارتباطات ایران به 'عواقب بسیار سوء' پارازیت‌های ماهواره‌ای

آنتن دریافت کننده امواج ماهواره ای
رضا تقی‌پور٬ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران خواستار شناسایی "منبع ارسال" پارازیت های مخابراتی شد و تاکید کرد که این پارازیت ها "آثار و عواقب بسیار سوء و متعددی در پی خواهد داشت".
وی سه شنبه ۳۱ مرداد (۲۱ اوت) در گفتگو با سایت خانه ملت افزود که "پارازیت‌های ارسالی ربطی به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ندارد" و این وزارتخانه "به طور جدی پیگیر این مساله است".

هرچند در گذشته هم تعدادی از مسئولان دولتی ایران از منشا ارسال امواج ماهواه ای اعلام بی اطلاعی کرده اند، اما این نخستین بار است که یک وزیر دولت محمود احمدی نژاد به این صراحت نسبت به خطرات این امواج هشدار می دهد.
دو سال پیش مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت ایران گفته بود که "بر اساس تحقیقاتی که تاکنون انجام شده پارازیت‌های ماهواره‌ای خطری برای سلامت انسان ندارند".

هشدارهای قبلی

تاکنون بسیاری از پزشکان ایرانی، نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر تهران نسبت به خطرات وجود امواج پارازیتی در فضای شهرهای ایران و به ویژه پایتخت هشدار داده اند.
یک ماه و نیم پیش معصومه ابتکار، عضو شورای شهر تهران، با انتقاد از "جوابگو نبودن هیچ نهادی در کشور در رابطه با موضوع پارازیت و آلودگی امواج" گفت: "من به عنوان یک متخصص ایمونولوژی و محقق می‌گویم که سر منشا بسیاری از عوارض و بیماری‌های بدن می‌تواند این امواج باشد."
او با اشاره به هشدار برخی متخصصان از در راه بودن "سونامی سرطان" تاکید کرد که وجود این تشعشات ممکن است از جمله عوامل تاثیر گذار بر چنین وضعیتی باشد.

سایت خانه ملت در انتهای مصاحبه امروز خود با رضا تقی پور یادآوری کرده که طبق قانون، ارسال هر نوع فرکانس با هر میزان شدت، ارتفاع و مدت زمان باید زیرنظر و با هماهنگی "سازمان تنطیم مقررات و ارتباطات رادیویی" صورت پذیرد ولی مدیران این سازمان هم از منشا ارسال پارازیت ها اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.
سازمان تنطیم مقررات و ارتباطات رادیویی، وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران است که وزیر آن، امروز نسبت به منشا ارسال پارازیت ها ابراز بی اطلاعی کرده است.
ارسال پارازیت بر روی شبکه های ماهواره ای خارجی، از چند سال پیش واکنش های فراوانی را در داخل و خارج ایران بر انگیخته و بسیاری از ناظران، نهادهای حکومتی ایران و به ویژه سپاه پاسداران را عامل انجام این کار می دانند.


انتقاد ایالات متحده از تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌های ایران



در ادامه اعتراض‌ها به توقف پذيرش دختران در ۷۷ رشته تحصيلی دانشگاهی در ایران، وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز این اقدام را موجب «عقب‌گرد» زنان در ایران دانست و خواستار حفظ حقوق زنان ایرانی از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی شد.

ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه، ۳۱ شهریورماه، منتشر شد، با تأکید بر برتری شمار زنان دانشجو در ایران بر مردان «برای بیش از ۱۰ سال» تأکید کرد که عدم پذیرش زنان در ۷۷ رشته دانشگاهی مهم موجب «عقب‌گرد قابل توجه» زنان شده و امکانات زنان برای یافتن شغل را محدود می‌کند.

خانم نولند با اشاره به اظهارات «روسای برخی از دانشگاه‌ها» در ایران مبنی بر «ماهیت مردانه» برخی رشته‌ها اعلام کرد که این گونه اظهارات ضمن تضعیف تلاش‌های زنان ایران برای رقم زدن آزادانه آینده خود، پتانسیل نیروی کار ایران را کاهش می‌دهد.

به نوشته خبرگزاری خانه ملت، در سال جاری «۳۶ دانشگاه کشور ظرفيت پذيرش دختران را در برخی از رشته‌های دانشگاهی در دفترچه انتخاب رشته سال ۹۱ حذف کرده‌اند» و گزارش‌ها حاکی است این حذف بیشتر در حوزه رشته‌های فنی و مهندسی صورت گرفته است.

این در حالی است که دانشجونيوز، وب‌سايت خبری دانشجويان ايران، اواسط مردادماه اعلام کرده است که در سال تحصيلی جديد نه «۳۶ دانشگاه»، بلکه «بيش از ۶۰ دانشگاه ايران» در بعضی از رشته‌ها داوطلبان را به صورت تک‌جنسيتی خواهند پذیرفت.

طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها از سال ۱۳۸۸ رسانه‌ای شد، اما اواسط تیرماه سال ۹۰ محمود احمدی‌نژاد در نامه‌ای خطاب به وزرای علوم و بهداشت طرح تفکیک جنسیتی را «سطحی و غیرعالمانه» خواند و خواستار توقف اجرای آن شد که به دنبال آن وزیر علوم اعلام کرد که تفکیک جنسیتی به دلیل مخالفت آقای احمدی‌نژاد با روش اجرا متوقف می‌شود.

با این‌ حال گزارش‌ها حکایت از اجرایی شدن این طرح دارد، اقدامی که موجی از اعتراض‌ها را تاکنون به همراه داشته است.

بيش از ۱۸۰ نفر از دانشجويان دانشگاه علم و صنعت خردادماه سال جاری در نامه‌ای به رئيس اين دانشگاه خواستار بازنگری در محدوديت‌های ايجاد شده برای پذيرش دانشجويان دختر در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در سال جاری شدند و دانشجويان رشته زمين‌شناسی دانشگاه بوعلی سينای همدان هم با تجمع در مقابل ساختمان مرکزی اين دانشگاه نسبت به اعمال طرح تفکيک جنسيتی در اين دانشگاه اعتراض کردند.

شيرين عبادی، برنده جايزه نوبل صلح، نیز در نامه‌ای که ۲۸ مردادماه در چندین وب‌سایت‌ منتشر شد، توقف پذیرش دختران در ۷۷ رشته دانشگاهی را سبب کاهش درصد دختران دانشجو از «۶۵ درصد به ۵۰ درصد» دانست و گفت: «حکومت ايران می‌کوشد زنان را به درون خانه بازگرداند.»

وزارت خارجه ایالات متحده نیز در بیانیه اخیر خود خواستار حفاظت از حقوق زنان ایران از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی شده و درخواست کرده است تا جمهوری اسلامی به قوانین ایران و قوانین بین‌المللی در راستای جلوگیری از تبعیض پای‌بند باشد.

آمادگی دولت سوريه برای گفت‌و‌گو درباره «کناره‌گيری» اسد از قدرت



يک مقام بلند پايه در دولت سوريه  روز سه شنبه از آمادگی برای گفت‌و‌گو بر سر کناره گيری بشار اسد رئيس جمهور اين کشور از قدرت با مخالفان خبر داد. در همين حال عبد الباسط سيدا، رئيس شورای ملی سوريه، اعلام کرد که تلاش‌ها برای تشکيل هرچه سريع‌تر دولت انتقالی توسط مخالفان در جريان است.

گفت‌و‌گو بر سر کناره گيری اسد

قدری جميل، معاون نخست وزير سوريه سه شنبه ۳۱ مرداد در پاسخ به سوالی درباره امکان کناره گيری بشار اسد از قدرت گفت: «در جريان گفت‌و‌گو می‌توان همه چيز را به بحث گذاشت. هر پيشنهادی که يکی از طرف‌های گفت‌و‌گو آن را مطرح می‌کند؛ حتی اين موضوع را هم می‌توان به بحث گذاشت.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، او که در کنفرانسی خبری در پايان ديدارش با سرگئی لاوروف، وزير امور خارجه روسيه سخن می‌گفت افزود: «اما قرار دادن مساله کناره گيری اسد از قدرت به عنوان پيش شرطی برای گفت‌و‌گو‌ها، به معنی بستن راه در مقابل گفت‌و‌گو پيش از آغاز آن است.»

الجميل همچنين درباره هشدار باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا به دولت سوريه درباره جابجایی يا استفاده از سلاح شيمايی گفت: «تهديدهای اوباما تنها تبليغاتی برای انتخابات رياست جمهوری آمريکا است.»

اوباما سه شنبه با تاکيد بر اينکه تا کنون دستوری برای مداخله نظامی در سوريه نداده است گفت: «استفاده و جابجايی مجموعه‌های کاملی از سلاح‌های شيمايی، برای ما خط قرمز است و تمام ارزيابی‌ها را تغيير خواهد داد.»

از سويی دیگر،  سرگئی لاوروف تاکيد کرد که کشورهای خارجی بايد تنها برای آماده کردن زمينه برای آغاز گفت‌و‌گو ميان طرف‌های درگير در سوريه تلاش کنند.

او تاکيد کرد: «آشتی ملی تنها راه پايان دادن سريع به حمام خون در سوريه است. بايد شرايط را برای نشستن سوری‌ها پای ميز مذاکره فراهم کرد تا سرنوشت کشور خود را بدون دخالت خارجی تعيين کنند.»

وزارت امور خارجه آمريکا به سرعت درباره امکان صورت گرفتن مذاکراتی درباره کناره گيری رئيس جمهور سوريه از قدرت تشکيک کرد. به گزارش رويترز ويکتوريا نولاند سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا در اين باره گفت: «اطلاعاتی درباره کنفرانس خبری معاون نخست وزير سوريه به دست ما رسيد. در واقع هيچ چيز جديد و استثنائی در آن نمی‌بينيم.»

مخالفان در پی دولت انتقالی

در پاريس عبد الباسط سيدا ، رئيس شورای ملی انتقالی – که در آن طيف‌های گسترده از مخالفان حضور دارند- اعلام کرد که «تلاش‌هايی جدی برای اعلام هرچه سريع‌تر از تشکيل دولت انتقالی سوريه» در جريان است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اين سخنان در پايان ديدار هياتی از شورای ملی سوريه با فرانسوا اولاند رئيس جمهور فرانسه در کاخ اليزه مطرح شده است.

سيدا با تاکيد بر اينکه «مشورت‌های جدی با طيف‌های مختلف جامعه سوريه» درباره تشکيل دولت انتقالی در جريان است، اظهار داشت: «اميدواريم هرچه سريع‌تر به داخل وطن نقل مکان کنيم تا اين دولت به وظايف خود از داخل بپردازد.»

دفتر رياست جمهوری فرانسه نيز در بيانيه‌ای اعلام کرد که فرانسوا اولاند از شورای ملی سوريه خواست تجمعی فراگير که تمام نيروهای اپوزيسيون سوريه به ويژه «کميته‌های هماهنگی اعتراض‌ها، شوراهای انقلاب و نمايندگان ارتش آزاد سوريه» را در بر می‌گيرد، تشکيل دهد.

اين تحولات در حالی صورت می‌گيرد که درگيری‌ها ميان نيروهای دولتی و مخالفان در مناطق مختلف ادامه يافت. ديده‌بان حقوق بشر سوريه اعلام کرده که سه شنبه ۱۲۸ نفر در مناطق مختلف اين کشور کشته شدند که ۸۱ نفر از آن‌ها غير نظامی، ۱۲ نفر از نيروهای مسلح مخالف و ۳۴ تن از نيروهای نظامی دولتی هستند.