۱۳۹۲ خرداد ۷, سه‌شنبه

وزارت کشور:‌ لازم باشد، برخی مرزها در روزهای انتخابات بسته می‌شود



معاون امنيتی و انتظامی در وزارت کشور جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه، هفتم خردادماه، گفت: چنان چه آمادگی باشد و اگر لازم شد، برخی مرزهای ايران در روزهای انتخابات بسته خواهد شد.
 
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ايسنا،‌ علی عبداللهی با اعلام اين که اين اقدام در جريان برگزاری اجلاس غيرمتعهدها نيز انجام شد افزود:‌ اين بار زودتر گفتيم تا‌ آمادگی باشد و وزارت خارجه اقدامات لازم با کشورهای ديگر را انجام دهد.
 
به گفته او،‌ «استقرار نيرو، تقويت تجهيزات و کنترل گلوگاه و مرزهای رسمی»‌ از جمله اقداماتی هستند که در آستانه انتخابات ۲۴ خرداد انجام شده‌اند.
 
آقای عبداللهی با اشاره به این که مسئول تامين امنيت انتخابات،‌ وزارت کشور و شورای امنيت کشور هستند افزود که تصميمات با مشورت دستگاه‌های امنيتی،‌ انتظامی،‌ نظامی، اطلاعاتی و قضايی عضو اين شورا اتخاذ می‌شود.
 
معاون وزير کشور در توضیح هدف از این اقدامات امنیتی گفته است که «تلاش جامعه امنيتی اين است که هزينه‌های امنيتی در جامعه را کاهش دهد».
 
علی کشتگر،‌ تحليل‌گر سياسی در پاريس، بر اين باور است که انتخابات سال ۹۲ در شرايطی برگزار می‌شود که علاوه بر بسته شدن بيش از پيش فضای سياسی ايران،‌ مشکلات اقتصادی فشار بسيار زيادی بر خانواده‌های فرودست و متوسط وارد کرده است و اين گونه تدابير امنيتی برای جلوگيری از هر گونه اعتراض در روزهای انتخابات صورت گرفته است.
 
به گزارش خبرگزاری ايسنا،‌ معاون امنيتی و انتظامی وزير کشور با اشاره به آن چه «فتنه سال ۸۸» ناميد،‌گفت که اين موضوع هزينه‌های زيادی به ايران تحميل کرد و اضافه کرد:‌ بنا نيست اين اتفاق تکرار شود. به همين دليل برنامه‌ريزی‌های مختلفی صورت گرفته است.
 
مقام‌های جمهوری اسلامی ايران اعتراض‌ها به نتايج انتخابات رياست جمهوری سال ۸۸ را فتنه می‌نامند.
 
علی عبداللهی ابراز اميدواری کرد که در روز انتخابات و پس از آن «مشکلی پيش نيايد».
 
معاون امنيتی و انتظامی وزير کشور همچنين حضور نيروهای انتظامی در سطح شهر تهران به مناسبت اعلام احراز صلاحيت‌ نامزدهای انتخابات رياست جمهوری را تاييد کرد و گفت که «پيش‌بينی شده بود که برخی کارهايی انجام دهند».
 
صدها تن از نامزدهای رياست جمهوری توسط شورای نگهبان رد صلاحيت شده‌اند که دو تن از آنها اکبر هاشمی رفسنجانی و اسفنديار رحيم مشايی بودند.
 
در ارتباط با تدابير امنيتی در ايران،‌‌ اسماعيل احمدی مقدم،‌ فرمانده نيروی انتظامی، چند روز پيش گفته بود که فعاليت اين نيرو برای آن چه برقراری آرامش و امنيت ناميد، آغاز شده است.
 
به گزارش خبرگزاری مهر،‌ او اشاره کرده بود که نيروی انتظامی علاوه بر حضور در شعبه‌های اخذ رای، چند روز بعد از انتخابات نيز برای برقراری نظم و امنيت تلاش می‌کند و افزوده بود: نيروی انتظامی با همکاری مردم مراقب است هيچ حاشيه‌ای در انتخابات به وجود نيايد.
 
همزمان با اتخاذ تدابير امنيتی در ايران،‌ برخی گزارش‌ها حاکی از بازداشت شماری از فعالان سياسی است. 
 
برای مثال، به گزارش ‌سايت ميزان خبر،‌ نزديک به نهضت آزادی ايران،‌ نيروهای امنيتی تعدادی از فعالان ملی مذهبی و عضو جبهه مشارکت را در شهر لاهيجان بازداشت کرده‌اند.
 
غلامحسين محسنی اژه‌ای،‌ سخنگوی قوه قضاييه، بازداشت شماری از طرفداران دولت در روزهای اخير را تاييد کرده است.
 
اين در حالی است که شماری از زندانيان سياسی که در مرخصی به سر می‌بردند به زندان فراخوانده شده‌اند.


۱۳۹۲ اردیبهشت ۳۰, دوشنبه

۲۵ روز تا انتخابات؛ یک روز تا اعلام اسامی نامزدها

شورای نگهبان ۳۱ اردیبهشت اسامی نامزد های انتخابات را اعلام می کند
شورای نگهبان روز سه شنبه، ۳۱ اردیبهشت اسامی نهایی نامزد های انتخابات ریاست جمهوری را اعلام می کند. در روزهای گذشته، این شورا اعلام کرد صلاحیت حدود ۴۰ نفر از حدود ۷۰۰ نامزد را  به طور جدی بررسی می کند. حدود ۷۰۰ نفر در انتخابات ریاست جمهوری ایران برای نامزدی ثبت نام کرده اند. 
در روزهای اخیر، برخی از حامیان آیت الله خامنه ای، به صراحت خواستار رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی و اسفندیار رحیم مشایی شده اند، اما هنوز شورای نگهبان واکنشی نشان نداده است.  

عباسعلی کدخدایی روز دوشنبه اعلام کرد اگر کاندیدایی فقط قادر به انجام چند ساعت کار در روز باشد، تایید نمی شود.

چند روزی است که خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه، سن زیاد هاشمی رفسنجانی را دلیل رد صلاحیت احتمالی او عنوان می کند.

این درحالی است که برخی اعضای شورای نگهبان مسن تر از هاشمی رفسنجانی اند. مثلا احمد جنتی که ۸۶ ساله و محمد یزدی، دیگر عضو شورای نگهبان ۸۲ سال سن دارد.

در روزهای گذشته چهره های نزدیک به آیت الله خامنه ای، مخالفت شدیدشان را با نامزدی هاشمی بیان کرده اند. می گویند هاشمی رفسنجانی در وقایع بعد از انتخابات سال ۸۸، با معترضان همراهی کرد و نباید صلاحیت اش تایید شود.

علی مطهری نماینده منتقد دولت می گوید اگر صلاحیت هاشمی رد شود، اصل انقلاب و اصل نظام جمهوری اسلامی زیر سوال می رود.

صلاحیت مشایی
هنوز معلوم نیست صلاحیت اسفندیار رحیم مشایی هم تایید شود. روز دوشنبه، محمدحسين صفار هرندی، وزیر سابق دولت احمدی نژاد گفت:«مشايی صلاحيت های لازم برای تأييد توسط شورای نگهبان را ندارد.»

محمود احمدی نژاد روز یکشنبه درباره او با شورای نگهبان مذاکره کرد و حتی سفر به تایلند را لغو کرد تا در زمان اعلام صلاحیت ها در تهران باشد.

پیشتر مقام های نزدیک به آیت الله خامنه ای هشدار دادند که در صورت رد صلاحیت رحیم مشایی، احمدی نژاد اقدامی جنجالی خواهد کرد.
 
دموکراسی و حذف مخالفان
عباسعلی کدخدایی در نشست خبری روز دوشنبه، وجود نامزدهای متعدد و بررسی صلاحیت انها را نشانه آزادی و دموکراسی در ایران می داند. این ادعا برای خیلی ها قابل قبول نیست.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو نامزد انتخابات قبلی که نه تنها امکان نامزدی در این دوره انتخابات را ندارند بلکه بیش از ۸۰۰ روز است که در بازداشت خانگی اند.

محمد خاتمی رییس جمهوری سابق ایران هم که فرصت نامزدی در انتخابات را نداشت.

مخالفان جمهوری اسلامی هم که از سوی حکومت حقی برای نامزدی در انتخابات ندارند. حتی اکبر اعلمی و قاسم شعله سعدی، دو نماینده سابق مجلس شورای اسلامی که در این انتخابات نامزد هستند، در انتخابات قبلی، رد صلاحیت شدند.
 
رد صلاحیت شوراها
 فهرست نهایی نامزد های تایید شده انتخابات شوراها در شهرهای مختلف نهایی شده و این درحالی است که چهره های اصلاح طلب از رد صلاحیت نامزد های این طیف در انتخابات شوراها خبر می دهند. از جمله روز دوشنبه، محمدرضا تابش نماینده نزدیک به اصلاح طلبان به خبرگزاری ایسنا گفت شنیده ها حکایت از رد صلاحیت بسیاری از کاندیدا های اصلاح طلب شوراها دارد.

محمدجواد کولیوند، رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورای اسلامی ایران اعلام کرد نامزدهایی که صلاحیت شان رد شده و اعتراض کرده اند، تا روز چهارم خرداد جواب نهایی این نامزد ها اعلام می شود.
در همین رابطه، عبدالرضا مصری، سخنگوی هیات نظارت بر انتخابات شوراها اعلام کرد اسامی کاندیداهای تایید صلاحیت شده برای انتخابات شوراهای شهر و روستا روز ۱۲ خرداد مشخص می شود.

نامزدها اکبر هاشمی رفسنجانی، در دیدار با جمعی از حامیان خود گفت: «با تجربه گذشته و برنامه نو آمده ام.» وی به تشدید بداخلاقی های سیاسی، و تحریف اخبار با هدف تخریب و بدنام کردن رقیب اشاره کرد و گفت: «تداوم این گونه بداخلاقی ها و تخریب ها، مانند یک قیچی دو لبه روزی دامنگیر خود آنها نیز خواهد شد که البته نتیجه نهایی آن، آگاهی بیشتر مردم نسبت به کانون اصلی این جریان ها خواهد بود.»
 
غلامعلی حدادعادل به خبرگزاری مهر گفت «کنار رفتن برای مصلحت نظام از هر کاری برای من آسان تر است... باید دید کدام کاندیدای اصولگرا می تواند سونامی رای ایجاد کند.» او در یک اظهار نظر دیگر، اعلام کرد «یکی از مبانی اصلی در عرصه فرهنگی این است که رئیس جمهور آینده باید از لحاظ بینشی به رهبری نزدیک باشد.»
منوچهر متکی، وزیر سابق امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و نامزد این انتخابات هم در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: «یکی از راهکارهای اصلی حل مشکلات اقتصادی کشور توجه به مساله تولید است... زمان وزارتم، نقدهایم را درون خانواده دولت مطرح می کردم.»
محسن رضایی، نامزد انتخابات که در مجمع تشخیص مصلحت نظام با هاشمی رفسنجانی همکار است، روز دوشنبه از هاشمی انتقاد کرد و گفت: «هاشمی وقتی تحریم نبودیم هم نمی توانست کشور را اداره کند چه برسد به حالا ... بعد از جنگ برادران بزرگتر ما را به چاه انداختند... در انتخابات با رمز يا ابوالفضل وارد می شوم.»
 
صادق واعظ زاده، از اقوام آیت الله علی خامنه ای گفت: «برقراری دولتی مستقل و مقتدر، چاره رفع مشکلات کشور است.» وی افزود: «مدیریت تحولات کشور را باید به نخبگان دانشگاه و حوزه سپرد.»
روز دوشنبه ستادی بنام جوانان حامی سعید جلیلی، اعلام موجودیت کرد. شعار این ستاد «راه امام» است.

همچنین یک تشکل دیگر بنام «دفتر هماهنگی ستادهای مردمی حامیان مشایی» اعلام موجودیت کرد. در بیانیه این دفتر آمده است: «از کاندیداتوری جناب آقای مهندس اسفندیار رحیم مشایی به عنوان یگانه نماد تداوم راه احمدی نژاد در عرصه رقابت های انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری حمایت نماییم.»

از عبدالرضا داوری و  بهمن شریف زاده به عنوان اعضای این دفتر نام برده اند.
 
انصراف ها
در آستانه اعلام اسامی نامزدهای نهایی انتخابات برخی نامزدهای دیگر از نامزدی انصراف دادند.

محمدحسن ابوترابی فرد نایب رییس مجلس اعلام کرد چون ۲۰۰ نماینده مجلس از او در خواست کرده اند، از نامزدی در انتخابات انصراف می دهد. پیش از این خبرهایی درباره رد صلاحیت او مطرح شده بود اما یک نماینده نزدیک به ابوترابی فرد اعلام کرد این مطلب شایعه است.
داوود احمدی نژاد، برادر محمود احمدی نژاد هم که در ماه های اخیر به یکی از منتقدان او تبدیل شده، از نامزدی در انتخابات انصراف داد.

همچنین رامین مهمانپرست، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه ایران هم از نامزدی در انتخابات انصراف داد.




۱۳۹۲ اردیبهشت ۲۶, پنجشنبه

کمپین حقوق بشر: نام قالیباف به سیاهه ناقضان حقوق بشر اضافه شود

آقای قالیباف می‌گوید که در ناآرامی‌های سال ۱۳۷۸ تهران سوار بر موتور معترضان را با چوب کتک می‌زده است.
کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران روز پنج‌شنبه، ۲۶ اردیبهشت از نهادهای جهانی خواست که نام محمدباقر قالیباف، شهردار تهران و فرمانده سابق نیروی انتظامی ایران، را به سیاهه «ناقضان حقوق بشر» اضافه کنند.
این کمپین با استناد به گفته‌های آقای قالیباف درباره نقشی که در برخورد با منتقدان و مخالفان حکومت ایران داشته است، می‌گوید که جامعه بین‌المللی می‌تواند او را به خاطر «نقض گسترده حقوق بشر» مشمول مجازات‌های خود قرار دهد و برای مثال دارایی‌های احتمالی‌اش در خارج از ایران را ضبط کند یا مانع انجام سفرهای او شود.

وبسایت کلمه که مواضع اصطلاح‌طلبان را بازتاب می‌دهد به‌تازگی در گزارشی نوشت، محمدباقر قالیباف که از نامزدهای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران محسوب می‌شود در جمع بسیجیان گفته است که او در سال ۱۳۸۲، زمانی که سمت فرماندهی نیروی انتظامی ایران را برعهده داشت، با «برخورد تند» خود در شورای امنیت وزارت کشور توانست مجوز ورود نیروی انتظامی به کوی دانشگاه تهران و تیراندازی را دریافت کند.

بر اساس این گزارش آقای قالیباف همچنین گفته که در جریان ناآرامی‌های سال ۱۳۷۸ تهران، علی‌رغم آن که سمت فرماندهی نیروی هوایی سپاه را بر عهده داشت سوار بر موتور با چوب معترضان را کتک می‌زده است.

اما این گزارش وقتی مورد توجه بیشتری قرار گرفت که فایل صوتی سخنرانی محمدباقر قالیباف در رسانه‌های خبری منتشر شد.

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران نیز با استناد به این فایل صوتی می‌گوید که آقای قالیباف به «نقش مستقیم خود در خشونت و سرکوب فخر می‌ورزد».

در همین رابطه هادی قائمی، مدیرکمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران اظهار داشت: «قالیباف در این نوار خود را به عنوان فردی خشن و بی‌رحم و به عنوان کسی که نقش تعیین کننده در سرکوب سال‌های اخیر در ظرفیت‌های مختلف رسمی داشته، مطرح کرده است.»

آقای قائمی همچنین با اشاره به نامزدی محمدباقر قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت از این فایل صوتی چنین برمی‌آید که با مدیریت او در کشور اگر این «وضعیت پریشان‌کننده» حقوق بشر بدتر نشود، دست‌کم ادامه خواهد داشت.

محمدباقر قالیباف چندی پیش در سخنانی کاملا متفاوت در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف ادعا کرده بود که دولت اصلاح‌طلب محمد خاتمی در سال ۱۳۸۲ به نیروی انتظامی مجوز حمله به کوی دانشگاه را داده بود، اما او از انجام آن جلوگیری کرده است.

ستاد انتخاباتی قالیباف نیز که گزارش وبسایت کلمه را تکذیب کرده، گفته است که می‌خواهد فایل صوتی سخنرانی آقای قالیباف در دانشگاه صنعتی شریف را منتشر کرد در حالی که گزارش کلمه به سخنرانی شهردار تهران در جمع بسیجیان اشاره دارد و نه دانشگاه صنعتی شریف.

آمریکا: از تابستان فروش طلا به دولت و شهروندان ایران ممنوع می‌شود

دیوید کوهن می‌گوید تمایل بالای ایرانیان به خرید طلا نشان‌دهنده تأثیرگذاربودن تحریم‌ها و در نتیجه افول ارزش ریال است.
ایالات متحده از تابستان سال جاری با ممنوع کردن فروش طلا به دولت و شهروندان ایران، قصد دارد ارزش ریال را بیش از پیش تحت فشار قرار دهد. آمریکا همچنین در نظر دارد تا ضمن محدود کردن راه‌های ورود ارز به ایران، خریداران نفت ایران را نیز وادار کند تا سطح خرید نفتی خود را باز هم کاهش دهند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه دیوید کوهن، معاون وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در امور تروریسم و اطلاعات مالی روز چهارشنبه، ۲۵ اردیبهشت‌ماه، اظهار کرد که از ۱۰ تیرماه سال جاری این کشور تمامی افراد و دولت‌ها را از فروش طلا به دولت ایران و شهروندان ایرانی منع می‌کند.

آقای کوهن روز چهارشنبه به کمیته روابط خارجی سنا گفت که در این راستا آمریکا به ترکیه و امارات متحده عربی، دو کشور کلیدی فروشنده طلا به ایران، هشدار داده است تا فروش طلا به دولت ایران و شهروندان ایرانی را متوقف کند و توضیح داد: «ما به وضوح به دولت‌های ترکیه و امارات و همچنین بخش خصوصی و سایر فروشندگان طلا به ایران گفتیم که از ۱۰ تیرماه این تجارت باید تماما متوقف شود.»

پیش از این خبرگزاری‌های خارجی گزارش‌هایی در خصوص مبادله گاز ایران با طلای ترکیه منتشر کرده و در مواردی نیز گفته بودند که طلای ترکیه از کانال امارات وارد ایران می‌شود. پس از آن ترکیه اعلام کرد که تهران با پولی که از ترکیه بابت فروش گاز دریافت می‌کند، طلا خریده و آن را به ایران منتقل می‌کند.

معاون وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در امور تروریسم و اطلاعات مالی آمریکا روز چهارشنبه با اظهار این‌که کشورش به ویژه به دنبال راه‌هایی برای فشار آوردن بر ارزش ریال است، گفت: «شهروندان ایرانی تمایل زیادی به خرید طلا دارند که به نوعی نشان‌دهنده تأثیرگذار بودن تحریم‌ها علیه ایران است... آنها به منظور نگهداری ثروت خود، ریال خود را می‌دهند و طلا می‌خرند. این به نظرم نشانه آن است که آنها متوجه شده‌اند که ارزش پولشان در حال افول است.»

دیوید کوهن خاطر نشان کرد که آمریکا در نظر دارد منابع ارزی ایران را تحت فشار قرار داده و در این زمینه موانعی بر سر صادرات مواد پتروشیمی ایران و در نتیجه ورود ارز به این کشور ایجاد کند.

در عین حال روز چهارشنبه وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی نیز به کمیته روابط خارجی مجلس سنا گفت که تحریم‌ها، صادرات نفت ایران را مختل کرده است و افزود که در حال حاضر از ۲۰ خریدار نفت ایران، ۱۴ واردکننده، خرید نفت از ایران را متوقف کرده و شش کشور باقیمانده یعنی چین، هند، ترکیه، کره جنوبی، ژاپن و تایوان نیز واردات نفت از ایران را به شدت کاهش داده‌اند.

خانم شرمن افزود که آمریکا خریداران نفت ایران را تحت فشار قرار خواهد داد تا باز هم واردات نفت از این کشور را به طرز چشمگیری کاهش دهند.

غرب که معتقد است برنامه هسته‌ای تهران دارای بعد نظامی‌ است، تحریم‌های سنگینی را علیه ایران اعمال کرده است. جمهوری اسلامی همواره بر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای خود تأکید کرده است.

در کنار اعمال فشارها، کشورهای غربی در تلاش هستند تا از راه مذاکره، برون‌رفتی برای بن‌بست هسته‌ای ایران بیابند و در این زمینه تا کنون کشورهای ۵+۱ و آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای به طور جداگانه چند دور مذاکره با ایران برگزار کرده‌اند.