۱۳۹۲ خرداد ۲۱, سه‌شنبه

محمدرضا عارف از انتخابات کناره‌گیری کرد


محمد رضا عارف، نامزد انتخابات پیش روی ریاست جمهوری در ایران، نیمه‌شب بیستم خرداد ماه در وب‌سایت شخصیش خبر «انصراف» خود را از آن اعلام کرد.
در متنی که در این مورد در این وب‌سایت منتشر شده آمده است «غروب دوشنبه بیستم خرداد ماه، مرقومه‌ای از جناب آقای سید محمد خاتمی دریافت نمودم. ایشان طی این نامه در مقام رهبری اصلاحات، ادامه حضورم را در صحنه انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری به مصلحت ندانسته‌اند».

معاون اول دولت محمد خاتمی، که از چهره‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان به شمار می‌رود، در انصراف‌نامه خود بار دیگر بر موضوع «تمکین از اجماع با محوریت خاتمی» تاکید کرده است؛ آنچه پیشتر نیز از آن سخن گفته بود.

تنها ساعتی پیش از انتشار این متن نیز در سخنرانی‌ای در تهران اعلام کرد اگر اصلاح‌طلبان با محوريت محمد خاتمی بر سر نحوه حضور در انتخابات رياست جمهوری به اجماع برسند، تمکين خواهد کرد.

آقای عارف در این متن نوشته است «گذشتن از حق خویش به نفع ملت بزرگ و ایران سربلند را مصداق روشن اصلاح‌طلبی واقعی» می‌داند.

انصراف محمدرضا عارف از انتخابات روز جمعه، همزمان است با انتشار گزارش‌‌ها و خبرهایی که از حمایت گروه‌ها و چهره‌های اصلاح‌طلب از حسن روحانی حکایت دارند.

از جمله شورای مشاوران محمد خاتمی، در بيانيه‌ای که روز دوشنبه ۲۰ خرداد منتشر شد، اعلام کرد که حسن روحانی نامزد نهايی اصلاح‌طلبان در انتخابات رياست جمهوری خواهد بود.

در این بیانیه به «اجماعی» اشاره شده که در این زمینه بین گروه‌ها و چهره‌های اصلاح‌طلبی شکل گرفته است؛ «در اين روند با  کارگروه‌های ويژه و انجام گفت‌و‌گوهای فشرده با نامزدهای محترم و شخصيت‌های برجسته ملی به ويژه آقايان هاشمی رفسنجانی و سيد محمد خاتمی و اجرای نظرسنجی علمی در نهايت جناب آقای دکتر حسن روحانی به عنوان نامزدی که امکان جذب آراء بيشتری دارد مناسب تشخيص داده شد.»

هرچند در متن خبر کناره‌گیری آقای عارف، او از نامزد خاصی حمایت نمی‌کند، اما به نظر می‌رسد در حالیکه اصول‌گرایان هنوز نتوانسته‌اند به یک نامزد مشترک برسند، اصلاح‌طلبان نامزدی واحد را به انتخابات روز جمعه می‌فرستند.

محمد خاتمی روز شنبه گفته بود، اين که حسن روحانی و محمدرضا عارف به اين نتيجه می‌رسند که با هم «ائتلاف» کنند، «نشان از عقلانيت و ترجيح مسائل کلی بر فردی است».

تنها کسی که تاکنون از میان اصول‌گرایان انصراف داده است غلام‌علی حداد عادل است که در ائتلاف موسوم به ۲+۱ با علی‌اکبر ولایتی و محمد باقر قالیباف حضور داشت. اما او در خبر انصراف خود به این ائتلاف اشاره‌ای نکرده است.

محمدرضا عارف، معاون اول دولت محمد خاتمی در دولت دوم او و عضو فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

حسن روحانی در دوران رياست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی رئیس شورای عالی امنيت ملی  و در دوران محمد خاتمی نماینده ارشد ایران در گفت‌وگوهای بر سر برنامه هسته‌ای ايران با کشورهای غربی بود.

آقای روحانی طی روزهای گذشته هدف حملات گروهی از اصول‌گرایان قرار گرفته است. پس از آخرین مناظره تلویزیونی که در آن به موضوع سیاست خارجی و برنامه اتمی نیز پرداخته شد این حملات ادامه داشت. در آن مناظره روحانی از سیاست‌های چند ساله اصول‌گرایان در مورد گفت‌وگوهای اتمی انتقاد کرده بود.

دو روز پیش خبرگزاری‌های مهر و فارس به نقل از «منابع آگاه» گزارش داده بودند که «به دليل اظهارات ضد امنيتی و غيرقانونی حسن روحانی کانديدای انتخابات رياست جمهوری، شورای نگهبان تصميم دارد تا صلاحيت اين کانديدا را مجددا بررسی کند».

اما روز گذشته سخنگوی شورای نگهبان این خبرها را رد کرد.

در حال حاضر شش نامزد ریاست‌جمهوری برای انتخابات روز ۲۴ خرداد باقی مانده‌اند.




۱۳۹۲ خرداد ۲۰, دوشنبه

احتمال «بررسی مجدد صلاحيت» حسن روحانی توسط شورای نگهبان


خبرگزاری های مهر و فارس به نقل از منابعی که نام آنها ذکر نشده روز يکشنبه ۱۹ خردادماه گزارش داده اند که  شورای نگهبان در جلسه روز دوشنبه صلاحيت حسن روحانی، يکی از نامزدهای انتخابات رياست جمهوری را مورد بررسی مجدد قرار خواهد داد.
البته خبرگزاری فارس ساعتی پس از انتشار مطالب خود در این مورد، همه آن‌ها را از وب‌سایت خود حذف کرد.

خبرگزاری مهر  و فارس نام و مقام  منابع خود را ذکر نکرده اند.

خبرگزاری فارس در خبر خود پیش از آنکه از وب سایتش حدف شود، به نقل از اين منبع دليل بررسی مجدد صلاحيت حسن روحانی را « اظهارات ضد امنيتی و غيرقانونی» وی بيان کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس اين منبع همچنين گفته است: «حمايت از سران فتنه در جلسات سخنرانی، افشای اطلاعات نظام و حرکات ضد امنيتی همچون همايش حاميان روحانی در جماران از جمله مواردی است که شورای نگهبان تصميم دارد تا به اين دلايل صلاحيت اين کانديدا را مجددا مورد بررسی قرار دهد.»

اين منبع آگاه اضافه کرده است:‌ همچنين حرکات خيابانی مانند همايش ورزشگاه شيرودی از ديگر مواردی است که شورای نگهبان تصميم گرفت تا صلاحيت اين کانديدا را مورد بررسی مجدد قرار دهد.

در همين زمينه، خبرگزاری مهر دلايل بررسی مجدد صلاحيت حسن روحانی را مواردی مانند شعارها و اظهارات هواداران وی در همايش‌های انتخاباتی به خصوص همايش عصر شنبه در ورزشگاه شيرودی تهران و هم‌چنين اقدامات ستاد انتخاباتی وی در تاييد آنچه که اقدامات ساختارشکنانه در برنامه های انتخاباتی عنوان شده، برشمرده است.

خبرگزاری مهر می گويد، شورای نگهبان به رسانه ها  اعلام کرده است که عباسعلی کدخدايی، سخنگوی اين شورا  پيش از ظهر  دوشنبه قرار است نشست خبری داشته باشد.

هرچند این منابع به طور مشخص  توضیحی در خصوص «اظهارات ضد امنیتی» حسن روحانی نداده اند، اما حسن روحانی با محمد قالیباف، شهردار تهران و نامزد انتخابات ریاست جمهوری،‌ در سومین مناظره تلویزیونی در روز جمعه بر سر صدور مجوز برای  تجمع دانشجویان در سال ۱۳۸۲ جدل لفظی داشت.

در همین زمینه،  درگیری لفظی علی اکبر ولایتی و سعید جلیلی بر سر برنامه هسته ای ایران به بیان نکات تازه ای  در خصوص کارشکنی ها دولت در جلوگیری از دستیابی به توافقی بر سر برنامه هسته ای ایران منجر شد.

این در حالی است که مسعود جزايری، معاون ستاد کل نيروهای مسلح و رييس ستاد تبليغات دفاعی ایران،  نیز روز يکشنبه  هشدار داد که با نامزدهای انتخابات رياست جمهوری که اظهار نظرهای «امنيتی و دفاعی»  غيرصحيح ارائه کرده و يا سياه نمايی کنند بعد از انتخابات برخورد خواهد شد.





غلامعلی حدادعادل از نامزدی انتخابات ریاست جمهوری انصراف داد


غلامعلی حدادعادل، از نامزدهای ائتلاف سه‌گانه «پیشرفت» بود.
غلامعلی حدادعادل، از نامزدهای ائتلاف سه‌گانه «پیشرفت» برای انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، روز دوشنبه ۲۰ خرداد اعلام کرد که از کاندیداتوری انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری انصراف داده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، وی در مورد این‌که آیا به نفع کاندیدای دیگری از صحنه انتخابات کنار کشیده توضیحی نداد اما از رای‌دهندگان خواست تا «با رعایت معیارهای مورد نظر رهبری» به کسانی رای دهند که «از گفتمان انقلاب اسلامی و ارزش‌های مورد نظر امام و رهبری حمایت کنند.»

آقای حداد عادل یک روز پیش از این طی یک سخنرانی در تبریز گفته‌بود که «اگر به این نتیجه برسم که حضور بنده باعث شکست اصول‌گراها می‌شود قطعا کناره‌گیری خواهم کرد.»

وی در این سخنرانی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر احتمال کناره‌گیری‌اش به نفع سعید جلیلی گفت: «هنوز تصمیمی برای ائتلاف با دکتر جلیلی از جانب بنده گرفته نشده است، هر چند که ما هم‌سویی زیادی از لحاظ گفتمان با هم داریم.»

این نامزد انتخابات در بیانیه روز دوشنبه خود، «برادرانه و مشفقانه» از رای دهندگان خواسته است تا «با تصمیم درست خویش کاری کنند که یا اصول­گرایان در مرحله­ اول انتخابات پیروز شوند و یا چنان شود که در صورت کشیده شدن انتخابات به مرحله­­ دوم، رقابت میان دو اصولگرا باشد.»

غلامعلی حدادعادل یکشنبه شب در سخنرانی دیگری که در ارومیه داشت این‌گونه اظهارنظر کرد که «با توجه به محبوبیت اصول‌گرایان در بین مردم، پیروزی اصولگرایان حتمی خواهد بود.»

علی‌اکبر ولایتی، محمد باقر قالیباف و غلامعلی حداد عادل، که اعضای ائتلاف سه‌گانه «پیشرفت» را تشکیل می‌دهند پیش از این اعلام کرده بودند که نامزد نهایی این ائتلاف هفدهم خرداد معرفی خواهد شد.

اعضای این ائتلاف اما پس از آن اعلام کردند که تا آخر در عرصه انتخابات ریاست جمهوری باقی خواهند ماند و هیچ یک به نفع دیگری کناره‌گیری نخواهند کرد.

روز یک‌شنبه محمد غرضی، یکی از هشت نامزد تأیید صلاحیت‌شده انتخابات در واکنش به انصراف غلامعلی حدادعادل از انتخابات به خبرگزاری فارس گفت: «حضور ۸ نفر از ۷ نفر بهتر بود زیرا ما به صورت گروهی حرکت می‌کنیم و به شکل کبوترهایی هستیم که از شرق به غرب در حرکت هستند.»

وی توضیح بیشتری در خصوص تشبیهی که بکار برده نداد.

ولایتی: جلیلی همه گزارش‌های کاندیداها را دروغ می‌داند
علی‌اکبر ولایتی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری، روز دوشنبه ۲۰ خرداد در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد این‌که «چرا در مناظره‌ها جواب آقای جلیلی را ندادید؟» گفت که سعید جلیلی «همه گزارش‌های ارائه شده کاندیداها» را دروغ می‌داند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای ولایتی که در حاشیه یک نشست اقتصادی در اتاق بازرگانی سخن می‌گفت در این خصوص گفت که «آقای جلیلی همه گزارش‌های ارائه شده را دروغ می‌داند و فقط به حرف خودش تکیه می‌کند در صورتی که آن چه که من گفتم واقعیت داشت.»

در سومین مناظره هشت نامزد تاأیید صلاحیت‌شده برای انتخابات ریاست‌جمهوری که روز ۱۷ خرداد برگزار شد علی‌اکبر ولایتی که مقام مشاور امور بین‌الملل رهبر جمهوری اسلامی را بر عهده دارد از روش مذاکره هسته‌ای سعید جلیلی با طرف‌های غربی انتقاد کرد.

وی با اظهار این‌که «در آلماتی ۲ آنها پیشنهاداتی کردند که می‌شد پیش رفت ولی آقای جلیلی نپذیرفت»، سعید جلیلی را متهم کرد که در مذاکرات اتمی «خطابه» می‌خواند و «سرسختی‌های» بیش از اندازه از خود نشان می‌دهد.

وی افزود که طرف‌های مذاکره «گفتند غنی‌سازی ۲۰ درصد را تعلیق و فردو را کند کنید، سه تحریم را برمی‌داریم. در پاسخ به آنها گفتند این کارها را می‌کنیم شما کل تحریم را بردارید. حرف من این است که باید قدم به قدم پیش رفت. کاری که کردند نشان داد نمی‌خواهند کار پیش برود. اصول‌گرایی انعطاف‌ناپذیری نیست.»

سعید جلیلی در پاسخ به این انتقادات گفت: «نوار گفت‌وگوهای آلماتی پیاده شده و به آقا (خامنه‌ای) داده شده و اتفاقا این گزارش شما را گفتند از کجا دارد می‌گوید این خلاف است.»

علی‌اکبر ولایتی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا نیز در پاسخ به این پرسش که «چرا زمانی که سعید جلیلی گزارش‌های شما به رهبری را دروغ عنوان کرد، سکوت کردید؟» گفت: «آقای جلیلی همه گزارش‌ها را دروغ اعلام کردند و من هم به ایشان گفتم که هرکسی هر حرفی می‌زند دروغ می‌دانید؛ بنابراین جوابی نمی‌دهیم و مردم خود قضاوت کنند.»

وی در ادامه گفت: «من بنا ندارم که بابت هر مطلبی کار را به مجادله بکشانم.»

جلیلی: ایجاد جریان تازه‌ای به نام جریان تردید
سعید جلیلی که به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده روز یک‌شنبه در سخنرانی خود گفت که پس از «فتنه و انحراف»، هم اینک در زمینه مسائل هسته‌ای ایران «جریان تردید» در حال ایجاد شدن است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت که: «دشمنان بعد از ناکامی در مواجهه با ملت و عدم تاثیر تهدیدها و تحریم ترفند جدیدی را به نام تردید بکار بسته‌اند تا ملت ما در ادامه مسیر خود دچار تردید شود.»

وی افزود: «وقتی دشمن از بیرون نمی‌تواند فعال و موفق شود، سعی می‌کند با استفاده از برخی جریان‌ها از درون کشور، مردم را دچار تردید کند.

سعید جلیلی در ادامه گفت که «جریان تردید در حال ایجاد شدن است و همانگونه که ملت ایران اجازه فتنه و انحراف را نداد، امروز هم باید اجازه ایجاد تردید در ادامه قدرتمندانه مسیر ولایت را ندهد.»

اقتصاد «به گل نشسته» و دیپلماسی «لاک پشتی»
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدباقر قالیباف، دیگر نامزد انتخابات، در سخنرانی روز یک‌شنبه خود در مشهد اقتصاد ایران را «به گل نشسته» و دیپلماسی کشور را «لاک پشتی» توصیف کرد و گفت که «ملت ما از هر خلف وعده و توجیهات غیرمنطقی خسته شده‌اند.»

وی اظهار داشت: «نه ملت و نه دولت آینده فرصت آزمون و خطا نداریم چون به پیچ تاریخی رسیدیم و اقتصاد به گل نشسته و دیپلماسی لاک پشتی ما را از این پیچ نجات نمی‌دهد.»

شهردار تهران افزود:  «باید بتوانیم امورات اجرایی کشور را به کسی بسپاریم که بتواند به این مدیریت خسته و بسته کنونی پایان دهد و خون جدیدی در مدیریت کشور جاری کند.»

خودداری تلویزیون از پخش فیلم دوم محسن رضایی
بنا بر گزارش‌ها، تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی یک‌شنبه شب از پخش دومین فیلم انتخاباتی محسن رضایی خودداری کرد.

پرویز شیخ‌طادی که کارگردانی دومین فیلم انتخاباتی محسن رضایی را برعهده داشته است، روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایسنا گفت که «گویا به دلیل واقعیت‌های تلخی که در آن مطرح می‌شود، تصمیم گرفتند آن را پخش نکنند.»

وی توضیح داد که «در این فیلم شهروندان نقاط دورافتاده کشور و همچنین خانواده شهدا و جانبازان مطالبی را از مشکلات خود با آقای رضایی بیان می‌کنند که نمی‌توانستیم آن ها حذف کنیم چرا که این کار عدم وفاداری و زیرپا گذاشتن اعتماد مردم نسبت به یک کاندیدای ریاست جمهوری است.»

وی تأکید کرد: «مشکلاتی که مردم مناطق مختلف مخصوصا مناطق دورافتاده به آقای رضایی گفتند، بسیار شوک آور بود.»



۱۳۹۲ خرداد ۱۹, یکشنبه

معاون وزیر خارجه آمریکا: انتخابات ایران آزاد، عادلانه و معتبر نیست

معاون وزیر خارجه آمریکا می‌گوید در نهایت تصمیم‌گیری در مورد آینده ایران، بر عهده مردم است.
ایالات متحده آمریکا می‌گوید انتخابات ریاست جمهوری ایران «آزاد، عادلانه و معتبر» نیست. واشینگتن در عین حال تاکید کرده است که همچنان نسبت به برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران «نگرانی شدیدی» دارد.
وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی روز شنبه، ۱۸ خردادماه در گفت‌و‌گو گلناز اسفندیاری، گزارشگر رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی گفت: «کسی نمی‌داند نتایج انتخات ایران چه می‌شود... این انتخابات طبق استانداردهای بین‌المللی آزاد، عادلانه و معتبر نیست.»

خانم شرمن افزود: «تصمیم‌‌گیری در مورد صلاحیت نامزدها بر عهده شورای نگهبان است که یک مجمع منتخب و جوابگو نیست و معیارهایش کمابیش غیرشفاف است.»

انتخابات ریاست جمهوری ایران ۲۴ خردادماه، جمعه آینده برگزار می‌شود. مقام‌های عالی‌رتبه جمهوری اسلامی همواره انتقادها از نحوه تعیین صلاحیت نامزدها و روند برگزاری انتخابات در ایران را رد می‌کنند و رهبر جمهوری اسلامی اخیرا انتخابات در ایران را «آزادترین انتخابات» توصیف کرده است.

معاون وزیر خارجه آمریکا در ادامه تاکید کرد که  در نهایت تصمیم‌گیری در مورد آینده ایران بر عهده ایالات متحده و گروه ۵+۱ نیست و مردم ایران باید در این زمینه تصمیم‌گیری کنند.

وی در مورد برنامه هسته‌ای ایران توضیح داد که در این خصوص تصمیم‌ها و انتخاب‌ها از سوی جمهوری اسلامی گرفته می‌شود و مردم ایران باید جمهوری اسلامی را مسئول رفتارهایش بدانند.

غرب به برنامه هسته‌ای ایران مظنون است و معتقد است که ایران در پوشش برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود به دنبال تولید سلاح اتمی است. کشورهای غربی در تلاش هستند تا معضل هسته‌ای ایران را از طریق اعمال تحریم‌های شکننده و مذاکره حل کنند.

معاون وزیر خارجه آمریکا روز شنبه بار دیگر بر «نگرانی شدید» آمریکا از ماهیت برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرد و افزود: «رییس جمهوری آمریکا گفته است که اجازه نخواهد داد  ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.»

وی خاطرنشان کرد: «امیدواریم که حکومت ایران به خاطر مردم خود به زودی تصمیم استراتژیک درستی اتخاذ کند و تصمیم بگیرد که به طور جدی و اساسی با ۵+۱ مذاکره کند تا مردم ایران آینده روشن‌تری داشته باشند.»

غرب تاکنون از مجرای گروه ۵+۱ و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چندین مذاکره با جمهوری اسلامی برگزار کرده است، اما نتیجه ملموسی از این مذاکرات به دست نیامده است.

جمهوری اسلامی تأکید دارد که برنامه هسته‌ای را با اهداف صلح‌آمیز دنبال می‌کند و دستیابی به انرژی هسته‌ای را حق مسلم خود می‌داند.



موسوی خوئینی‌ها: با شرکت در انتخابات به هر قیمت مخالفم


محمد موسوی خوئینی‌ها، دبیرکل مجمع روحانیون مبارز می‌گوید با شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات به هر قیمتی موافق نیست. به ‌گفته‌ی او چنین مشارکتی "به زیان جریان اصلاحات و به زیان تفکر اصلاح طلبانه است."
دبیرکل مجمع روحانیون مبارز در دیدار با جمعی که خود را از اعضای "کمپین ائتلاف عارف ـ روحانی برای فردای ایران" معرفی می‌کنند گفت: «ما نباید به جریانی که حضور مؤثر اصلاح‌طلبان در حاکمیّت را برنمی‌تابد اجازه دهیم ما را به راهی بکشاند که بن‌بست است.»
کمپین یاد شده در نامه‌ای از دو نامزد تایید صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری، حسن روحانی و محمدرضا عارف خواسته: «در روزهای باقی‌مانده تا انتخابات، به صورت هماهنگ و ائتلافی عمل کرده و نهایتاً با یک کاندیدای واحد، با حمایت و مشورت عقلای قوم خصوصاً آقایان خاتمی و هاشمی در انتخابات حاضر شوند.»

«کشاندن اصلاح‌طلبان به میدان شکست»
در حالی که شماری از تشکل‌های مهم اصلاح‌طلبان، از جمله سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و شورای هماهنگی راه سبز امید با انتشار بیانیه‌هایی بر عدم شرکت در انتخابات تاکید کرده‌اند، این کمپین با مراجعه به برخی شخصیت‌های نام‌آشنای اصلاح‌طلب تلاش می‌کند نظر آنها را به حمایت از ائتلاف مورد نظرش جلب کند.


از میان این افراد موسوی خوئینی‌ها با تاکید بر نظرات گذشته‌ی خود با "شرکت در انتخابات در هر حال و به هر قیمتی" مخالفت کرده و هشدار می‌دهد "مبادا تحلیل‌ها بر اساس اطلاعاتی باشد که مخالفان تولید می‌کنند و در میان اصلاح‌طلبان به‌ویژه تصمیم گیرندگان آنان نفوذ و رواج می‌دهند."
دبیر مجمع روحانیون مبارز ابراز نگرانی می‌کند که عده‌ای قصد دارند با کشاندن اصلاح‌طلبان به میدانی که شکست در آن از قبل مشخص است "اعتبار گذشته" آنها را نیز مخدوش کنند. ظاهرا اظهارات او مربوط به دیداری در ۱۵ خرداد است و متن آن ۱۷ خرداد منتشر شده.

هدف، "اعتبار گذشته اصلاح‌طلبان"
موسوی خوئینی‌ها می‌گوید: «مخالفان با همه هنر مهندسی که در انتخابات سال هشتاد و هشت به‌کار بستند ناگزیر شدند نزدیک به پانزده میلیون رای را برای اصلاح‌طلبان بپذیرند و امروز مهندسی بر این اساس پیش می‌رود که نه تنها اصلاح‌طلبان پیروز انتخابات نباشند بلکه اعتبار گذشته خود را نیز از دست بدهند.»

به گزارش وبسایت کمپین ائتلاف، موسوی خوئینی‌ها می‌گوید: «شرکت در انتخابات باید عزتمندانه باشد، شرکت در انتخابات باید در چارچوب پیشبرد اهداف اصلاح‌طلبانه باشد، ما نباید به جریانی که حضور مؤثر اصلاح طلبان در حاکمیّت را برنمی‌تابد اجازه دهیم ما را به راهی بکشاند که بن بست است.»

به رغم تلاش‌های این کمپین سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای که متن آن سه‌شنبه ۱۴ خرداد منتشر شد، با اشاره به آشکار بودن "ماهیت و فرجام آمرانه و استبداد مأبانه" انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ اعلام کرد "نه تنها از هیچ نامزدی حمایت نمی‌کند بلکه مشروعیتی برای این انتخابات قائل نیست."

عدم شرکت در انتخابات، حق شهروندان
به گزارش سایت خبری کلمه، شورای هماهنگی راه سبز امید، تشکل نزدیک به میرحسین موسوی نیز ۱۳ خرداد در بیانیه‌ای اعلام کرده که "انتخابات پیش رو را فاقد حداقل لوازم و استانداردهای شناخته شده در مورد انتخابات آزاد، سالم و منصفانه می‌داند."

در بیانیه‌ی این شورا آمده است: «انتخابات اگر انتخابات باشد در آن شرکت می کنیم، اما عدم شرکت در انتخابات به اندازه‌ی شرکت در انتخابات، حق شهروندان است و کسی نمی‌تواند این حق را از ایرانیان بستاند.»

حامیان میرحسین موسوی مسئولیت "مشارکت پائین یا عدم شرکت شهروندان" را در انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری متوجه کسانی می‌دانند که "جز با تمسک به ارعاب و خشونت و اسلحه و تداوم و تعمیق فضای امنیتی نمی‌توانند به اقتدار نامشروع خود ادامه دهند."

موسوی خوئینی‌ها در بخش دیگری از سخنانش به موضوع رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی می‌پردازد که به‌زعم او نه تنها پیروزیش قطعی بود که حضورش در انتخابات "می‌توانست اعتبار به‌شدت آسیب دیده‌ی جریان حامی رئیس جمهور فعلی (که با تدبیرهای شگفت‌آوری او را به ریاست جمهوری رساندند) را تا حدودی ترمیم کند."

«رای ندهید می‌روید جهنم»
ظاهرا منظور خوئینی‌ها از جریان حامی احمدی‌نژاد، تصمیم‌گیرندگان اصلی حکومت و در راس آنها رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای است. سازمان مجاهدین انقلاب نیز در بیانیه‌ی اخیرش تصریح می‌کند که رد صلاحیت رفسنجانی با آگاهی و اجازه‌ی مستقیم خامنه‌ای انجام شده است.

در بیانیه‌ی انتخاباتی مجاهدین انقلاب این رد صلاحیت "نقطه عطفی در تکمیل پروژه تبدیل جمهوریت به سلطنت مطلقه فردی" و "نزدیک شدن هرچه بیشتر به استبدادی متکی به سیستم سرکوب امنیتی پلیسی" توصیف شده است.

به گمان ناظران، در حالی که شماری از تشکل‌های مهم اصلاح‌طلبان قصد حمایت از هیچ از نامزدان تایید صلاحیت شده را ندارند بعید است که ائتلاف عارف و روحانی نیز بتواند آرای قابل توجهی را برای یکی از آنها فراهم آورد.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد احتمال مشارکت ناچیز شهروندان در انتخابات ۲۴ خرداد حکومت را تا حدودی نگران کرده است. احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد روز جمعه، ۱۷ خرداد در سخنان کم‌سابقه‌ای هشدار داد که "هر کسی در انتخابات شرکت نکند به جهنم رفتنش قطعی است."

به گزارش خبرگزاری مهر امام جمعه مشهد تعدادی از هشت نامزد تایید صلاحیت شده توسط شورای نگهبان را افرادی می‌خواند که "به دنبال مطرب و مطرب‌بازی" هستند و از مردم می‌خواهد با رای خود دین اسلام را به کسی بسپارند که "این دین را ادامه دهد."