۱۳۹۱ آبان ۴, پنجشنبه

اتهام سوء استفاده جنسی در برابر ۹ تن از کارکنان بی‌بی‌سی


مدیرکل «بی‌بی‌سی»، بنگاه سخن‌پراکنی بریتانیا، روز دوشنبه، ۲۲ اکتبر، در برابر نمایندگان مجلس عوام این کشور اعلام کرد که تعداد ۹ نفر از کارکنان سابق و فعلی بی‌بی‌سی در معرض اتهام سوء استفاده جنسی از کودکان قرار گرفته‌اند.

روزنامه بریتانیایی «تلگراف» با انتشار این خبر نوشت که جرج انت‌ویسل، مدیرکل بی‌بی‌سی، تأیید کرده است که «بین هشت تا ده نفر از کارکنان سابق و فعلی و گزارشگران این شبکه، از جمله جیمی سویل، مجری صاحب‌نام بی‌بی‌سی که سال گذشته درگذشت توسط قربانیان شناسایی شده‌اند».

بی‌بی‌سی پس از این سخنان جرج انت‌ویسل، رقم ۹ نفر را تأیید کرد، با این حال مشخص نکرد که چه تعداد از این افراد کماکان برای این مجموعه کار می‌کنند.

آقای انت‌ویسل که برای ارائه توضیحات به کمیته منتخب فرهنگ، رسانه و ورزش پارلمان بریتانیا احضار شده بود در جریان سخنان دوساعته خود چندین بار هر گونه اتهامی مبنی بر تلاش برای مخفی کردن گزارش‌هایی درباره آزار جنسی کودکان توسط جیمی سویل را رد کرد و گناه را بر گردن پیتر ریپن، سردبیر برنامه خبری «نیوزنایت»، دانست.

جیمی سویل از مشهور‌ترین چهره‌های بی‌بی‌سی و از جمله مجری برنامه موسیقی «تاپ آو دپاپس» بود که در سال ۲۰۱۱ در ۸۴ سالگی درگذشت.

به نظر می‌رسد دست‌اندرکاران برنامه «نیوزنایت» در میانه تولید گزارشی مستند درباره جیمی سویل بوده و به دلایلی ناگهان از ادامه کار دست کشیده‌اند. نمایندگان مجلس عوام بریتانیا مدیر کل بی‌بی‌سی را به «نداشتن اطلاعات به شکلی تأسف‌آور» درباره سازمان تحت مدیریتش متهم کرده‌اند.

جرج انت‌ویسل پس از حضور در مجلس و پاسخ به نمایندگان در برابر خبرنگارانی که از وی درباره احتمال استعفای وی سؤال کردند سکوت اختیار کرد.

مدیرکل بی‌بی‌سی در عین حال اذعان کرد که اطلاع از اتهام‌های جیمی سویل برای او «واقعاً بسیار بسیار سنگین» بوده و اذعان کرد که فرهنگ حاکم بر سازمان متبوعش امکان فرار از کیفر را برای این مجری سر‌شناس و خاطی فراهم آورده است.

انت‌ویسل در ادامه افزود که اتهام بزهکاری جیمی سویل ناشی از وجود «مشکل فرهنگی گسترده‌تری» در بی‌بی‌سی است، وی در عین حال تصریح کرد که دلایل کافی برای «فراگیر» بودن این مشکل وجود ندارد.

مدیرکل بی‌بی‌سی در پاسخ به این پرسش که آیا ماجرای برنامه «نیوزنایت» نشان می‌دهد که بی‌بی‌سی در هرج و مرج به سر می‌برد، گفت که مستند «پانوراما»، دیگر برنامه همین سازمان، نشان داده است که «سلامت بنیادی و استقلال حرفه خبرنگاری در بی‌بی‌سی وجود دارد».

جرج انت‌ویسل همچنین در پاسخ به جان ویتینگ‌دیل، ‌رئیس کمیته منتخب فرهنگ، رسانه و ورزش در پارلمان بریتانیا درباره این که آیا اطلاعی از محتوای اتهامات تحت بررسی در برنامه «نیوزنایت» داشته یا خیر گفت: «چیزی به خاطر ندارم».

در همین حال، بر اساس یک ایمیل درون سازمانی بی‌بی‌سی که به تازگی به بیرون از این مجموعه درز کرده، از آقای ریپن، سردبیر برنامه نیوزنایت، نقل شده است که او سرنخ‌های به دست آمده را به این دلیل رد کرده بود که شاهدان «فقط زن هستند»، به این معنا که شهادت آنها به تنهایی کافی نیست.

در واکنش یکی دیگر از نمایندگان سؤال‌کننده از مدیرکل بی‌بی‌سی با اشاره به «آن سه کلمه وحشتناک» [فقط زن هستند] از وی درباره جمله جنجالی سردبیر «نیوزنایت» پرسید که جرج انت‌ویسل در پاسخ چنین حرفی را «حتی ذره‌ای قابل دفاع» ندانست.

مدیرکل بی‌بی‌سی ضمن اظهار بی‌اطلاعی از دلایل سردبیر برنامه نیوزنایت برای توقف تولید مستند درباره این رسوایی در بی‌بی‌سی، مکرر پیتر ریپن را تنها مسئول این م دانست.

وی در پاسخ به نمایندگان توضیح داد که شخصاً با آقای ریپن گفت‌و‌گویی در ین باره نداشته و با رعایت «سلسله‌راتب اداری» از هلن بودن، رئیس آقای ریپن، توضیح خواسته است.

جرج انت‌یسل در پاسخ به پرسش دیگری افزود که «صحبت خانم بودن با سردبیر برنامه نیوزنایت نیز در این حد بوده که در چارچوب استانداردهای خبرنگاری، درگذشت جیمی سویل دلیلی برای کم‌کاری نیست».

به نوشته روزنامه تلگراف، یکشنبه شب اسکاتلند یارد، پلیس شهر لندن، برای انجام نخستین بازداشت‌های مربوط به این پرونده جنایی آماده شده است.

در پی پخش مستندی از شبکه بریتانیایی «آی‌تی‌وی» درباره همین موضوع، انتظار می‌رود دست‌کم ۶۰ نفر از ۲۰۰ نفری که به گفته خودشان مورد آزار جنسی کارکنان بی‌بی‌سی قرار گرفته‌اند، از اشخاصی غیر از جیمی سویل شکایت کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر