۱۳۹۲ مرداد ۷, دوشنبه

گزارش حادثه ۲۲ بهمن قم در جلسه علنی مجلس قرائت نشد


گزارش کمیته ویژه مجلس پیرامون حمله بهمن سال گذشته به علی لاریجانی در قم، علی‌رغم برنامه‌ریزی قبلی در مجلس خوانده نشد. این گزارش برخی نهادها و مقام‌های حکومتی جمهوری اسلامی را مسئول این حادثه معرفی کرده است.
بر اساس دستورکار از پیش اعلام‌شده انتظار می‌رفت که گزارش حمله به سخنرانی علی لاریجانی در ۲۲ بهمن سال ۱۳۹۱ در جلسه علنی روز دوشنبه (۲۹ ژوئیه/ ۷ مرداد) قرائت شود، اما چنین نشد.
این گزارش را کمیته ویژه تحقیق مجلس تهیه کرده بود و گفته می‌شد که در آن اطلاعات سپاه٬ استانداری قم و اعضای موسسه "امام خمینی" به مدیریت آیت‌الله مصباح یزدی، عاملان حمله سال گذشته به علی لاریجانی معرفی شده‌اند.

۲۲ بهمن سال ۹۱ علی لاریجانی برای سخنرانی به مناسبت سالگرد "انقلاب اسلامی" در قم حضور یافته بود، اما سخنرانی او هدف حمله سازمان‌یافته‌ گروهی قرار گرفت که از پیش در محل سخنرانی حاضر شده بودند. این گروه لحظاتی پس از شروع سخنرانی لاریجانی نخست با شعارهای تند و سپس پرتاب لنگه کفش و هجوم به طرف تریبون، سخنرانی رئیس مجلس را متوقف و او را ناگزیر به ترک محل کردند.


حمله به علی لاریجانی واکنش‌های مختلفی را در ایران برانگیخت حمله به علی لاریجانی واکنش‌های مختلفی را در ایران برانگیخت
چند روزی پس از این حادثه، نمایندگان مجلس کمیته‌ ویژه‌ای را مامور تحقیق  در این باره کردند. این کمیته گزارشی ۷۰۰ صفحه‌ای دراین باره تهیه کرد و در اختیار هیت رئیسه مجلس قرار داد. گفته می‌شود این گزارش برخی نهادها و مقام‌های حکومتی را مسئول سازماندهی برهم زدن سخنرانی و حمله به خود علی لاریجانی معرفی کرده است.

حمید رسانی، یکی از نمایندگان تندرو مجلس و از مخالفان این گزارش گفته است: "تنظیم‌کنندگان گزارش در پی این هستند که آیت‌الله مصباح‌یزدی، آیت‌الله جنتی، سپاه، بسیج و نیروی انتظامی را در حمله به سخنرانی علی لاریجانی مقصر جلوه دهند."

چرا گزارش قرائت نشد؟

در جلسه علنی روز دوشنبه (۷ مرداد/ ۲۹ ژوئیه) مجلس تنها قرار بود یک نسخه‌ ۷ صفحه‌ای از گزارش ۷۰۰صفحه‌‌ای کمیته‌ ویژه مامور تحقیق درباره حادثه ۲۲ بهمن ۱۳۹۱ قم خوانده شود، اما همین گزارش ۷ صفحه‌ای نیز خوانده نشد.

روزنامه شرق روز یکشنبه (۶ مرداد/ ۲۸ ژوئیه)  در گزارشی در این باره نوشت که روزهای اخیر  اعضای کمیسیون امنیت مجلس و نمایندگان عضو کمیته تدوین‌کنندگان گزارش در معرض تهدید و فشار بودند تا از انتشار این گزارش و قرائت آن در مجلس صرفنظر کنند.

در این گزارش آمده است: «"نمی‌گذاریم، دفعه بعد وارد مجلس شوید"، این متن تکراری تهدیدهایی است که این‌روز‌ها اعضای کمیسیون امنیت مجلس با آن مواجهند. فشار‌ها تمامی ندارد. گروه اصلی تدوین‌کننده گزارش قم از تهدید‌ها سخن می‌‏گویند، این‌بار همه‌چیز روی میز است، مستند و کامل. اما عده‏ای نگران شده‏اند و تهدید‌ها علنی‏‌تر از همیشه است، این‌بار بی‏واسطه و "رو". در قالب تماس‏های مستقیم و بی‏پرده.»

منصور حقیقت‌پور، عضو هیأت‌رییسه و رییس کمیته تدوین گزارش ۲۲ بهمن قم نیز به تهدیدهای پی‌درپی اعضای کمیسیون و در راس آن رییس کمیسیون امنیت اشاره کرده است.

این نماینده مجلس گفته است: «متاسفانه یکسری مسئولان ارشد اجرایی کشور وارد صحنه شده و نمایندگان مرتبط با گزارش حادثه ۲۲ بهمن قم را تهدید کرده‌اند، در چند روز اخیر آقای بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی مورد تهدید این افراد قرار گرفته، از این‌رو فردا [دوشنبه] در صحن علنی فیلم حادثه قم به‌طور کامل پخش می‌شود‌‌.»

با این‌حال در جلسه علنی روز دوشنبه نه گزارش ۷ صفحه‌ای خوانده شد و نه فیلم حادثه قم پخش شد. محمدرضا باهنر، معاون رئیس مجلس در برابر اعتراض و تذکر برخی نمایندگان درباره عدم قرائت گزارش گفت: «انشالله این گزارش به موقع در صحن علنی قرائت می‌شود که می‌توان به آن پاسخ‌هایی داشت چه در صحن و چه در رسانه‌ها.» باهنر اعلام نکرد که این گزارش چه زمانی در مجلس قرائت می‌شود.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر