۱۳۹۱ دی ۱, جمعه

مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب قطعنامه‌ای علیه ایران نقض "فاحش و مکرر" حقوق بشر در ایران را محکوم کرد. در نشست مجمع عمومی در نیویورک نقض "جدی و سیستماتیک" حقوق بشر توسط حکومت سوریه نیز محکوم شد.



مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه (۲۰ دسامبر/۳۰ آذر) نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرد. در نشست روز گذشته مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای علیه ایران با ۸۶ رای موافق، ۳۲ رای مخالف و ۶۵ رای ممتنع به تصویب رسید که به پیشنهاد کانادا تهیه شده بود.
از جمله کشورهایی که به قطعنامه علیه ایران رای منفی دادند، می‌توان به هند، لبنان، سودان و کره‌شمالی اشاره کرد. قطعنامه به موارد "جدی، مداوم و مکرر" نقض حقوق بشر در ایران، همچون شکنجه، افزایش شمار اعدام‌ها، نقض آزادی بیان و محدودیت‌های گسترده علیه اقلیت‌های دینی از جمله پیروان بهائیت اشاره کرده و خواستار توقف این موارد شده است.
در قطعنامه‌ای که به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل رسید، همچنین خواسته شده تا زندانیان سیاسی-عقیدتی در ایران آزاد شوند و همکاری با کمیسیاریای عالی حقوق بشر نیز صورت پذیرد.
محمد خزاعی، نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد ضمن انتقاد از ایالات متحده آمریکا و کانادا به دلیل پشتیبانی از تصویب قطعنامه، مدعی شد که موارد مطرح شده در قطعنامه بازتاب دهنده‌ی شرایط موجود در ایران نیست. خزاعی همچنین گفت: «قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل بازتاب دهنده واقعیت‌های حقوق بشر در ایران نبوده و در عین حال نمی‌تواند مانع از تلاش و تعهد جمهوری اسلامی برای گسترش و پیشبرد حقوق بشر شود.»




کانادا در فهرست سیاه خود، نام نیروی قدس را جایگزین مجاهدین خلق کرد



کانادا روز پنجشنبه اعلام کرد که سازمان مجاهدین خلق، از گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی ایران را از فهرست رسمی سازمان‌های تروریستی خود خارج کرده و نام نیروی قدس را به این فهرست افزوده است.
خبرگزاری فرانسه پنجشنبه شب، ۳۰ آذرماه، به نقل از منابع دولتی کانادا گزارش داد که نیروی قدس، شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به دلیل «تجهیز تسلیحاتی» طالبان، حماس و دیگر گروه‌های تروریستی در فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور قرار گرفته است.
وزیر ایمنی عمومی کانادا در این باره گفته است که نیروی قدس، در «صدور انقلاب ایران از طریق فعالیت‌هایی چون تسهیل عملیات تروریستی» مسئول بوده است.
این مقام دولتی کانادا همچنین شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران را متهم کرد که «تسلیحات، کمک‌های مالی و آموزش‌های نظامی» را در اختیار «گروه‌های تندرویی چون طالبان، حزب‌الله لبنان، حماس، جهاد اسلامی فلسطین، و جنبش آزادی‌بخش فلسطین» قرار داده است.
ساعتی پس از اعلام این تصمیم خبرگزاری‌ها، از حذف نام سازمان مجاهدین خلق، از گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی، از فهرست گروه‌های تروریستی کانادا خبر دادند، تصمیمی که مشابه با تصمیمی است که از سوی ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در مورد این گروه اتخاذ شده است.
این گروه مخالف جمهوری اسلامی که از جمله در دوران جنگ هشت ساله ایران و عراق هم‌پیمان صدام حسین، حاکم پیشین عراق بود، به دلیل مشارکت در بمب‌گذاری‌های مختلف در ایران، پیش و پس از انقلاب بهمن ۵۷، از سوی ایران و ایالات متحده به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شد.
با این حال این سازمان از اوایل دهه ۸۰ شمسی، اعلام کرد که در مبارزاتش مشی مسلحانه و خشونت‌آمیز را به کنار نهاده است و پس از آن تلاش گسترده‌ای را برای خارج ساختن نام خود از فهرست‌های تروریستی کشورهای مختلف، به‌ویژه ایالات متحده، اتحادیه اروپا و بریتانیا آغاز کرد.
اتحادیه اروپا و بریتانیا هر دو سال ۸۷ نام این گروه را از فهرست تروریستی خود حذف کردند و از آن پس همه تلاش سازمان مجاهدین به حذف از فهرست سیاه ایالات متحده متمرکز شده بود، که نهایتاً در مهرماه امسال نام سازمان مجاهدین از این فهرست نیز خارج شد.
سازمان مجاهدین خلق سال ۱۹۹۷ به خاطر «کشتن» شش آمريکايی در پيش از انقلاب و «تلاش برای حمله به مقر ديپلماتيک ايران» در سازمان ملل در سال ۱۹۹۲، در فهرست گرو‌ه‌های تروريستی آمريکا قرار گرفته بود.
مشخص نیست که سازمان مجاهدین خلق از چه زمان در فهرست سازمان‌های تروریستی کانادا قرار داشته اما بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، این فهرست شامل ۲۳ سازمان یا گروه مختلف است.
روابط ایران و کانادا به ویژه در یک دهه گذشته بارها و بارها تا مرز بحران پیش رفت و در نهایت شهریور ماه امسال کانادا به طور یک‌جانبه سفارت خود در ایران را تعطیل کرد و از دیپلمات‌های ایرانی هم خواست تا خاک این کشور را ترک کنند.




۱۳۹۱ آذر ۲۳, پنجشنبه

خروش مردم در چهلم ستار بهشتي


عصر امروز مراسم چهلمين روز شهيد راه آزادي ستار بهشتي در گورستان رباط كريم با شركت صدها نفر از مردم آغاز شد. اين درحالي است كه از ساعت 11 صبح امروز نيروي سركوبگر انتظامي و لباس شخصيها وروديهاي رباط كريم را بسته بودند.
مراسم توسط خانواده ودوستان شهيد شروع شد و جمعيت به 300 تا 400 نفر رسيد. خواهر ستار عليه كارگزاران رژيم و قاتلان برادرش شعار ميداد و در حين
شعار دادن بيهوش شد. مادر رنجديده ستار فرياد ميزد: «سرپرست مرا شهيد كرديد؛ خدا نابودتان كند». نيروي سركوبگر انتظامي با اقدامات وحشيانه شماري از معترضين و مردمي كه راهي مراسم بودند را دستگير و در مينيبوسهاي 16 نفره منتقل كردند. همچنين لباس شخصيها اجازه فيلمبرداري از مراسم به شركت كنندگان را نميدادند و موبايلها را ميگرفتند....



۱۳۹۱ آذر ۱۷, جمعه

احسان نراقی: گول آخوندها را نخورید؛ کثیف‌ترین انسان در قرن بیستم آخوند است




احسان نراقی، جامعه‌شناس سرشناس تازه درگذشته ایرانی، ماه‌ها پیش در حالی که در کافه‌ای در خیابان کریم‌خان زند با گروهی از جوانان سخن می‌گفت، «آخوند»ها را«کثیف‌»ترین موجودات قرن بیستم نامید. او که خود از خانواده‌ای روحانی بوده، معتقد بود که «آخوند» هر دروغی را می‌گوید. این سخنان فیلم‌برداری شده و بر روی یوتیوب قرار گرفته است.


بر اساس گفته یک منبع به خودنویس، احسان نراقی در دیداری با تعدادی از جوانان در زمستان سال پیش در کافه‌ای در خیابان کریم‌خان زند، ضمن اشاره به «کثیف» بودن آخوندها، آنها را کسانی معرفی می‌کند که هر دروغی بخواهید می‌گویند.


توجه: در اواخر این فیلم کوتاه(دقیقه ۱:۲۸) مرحوم نراقی از عبارتی استفاده می‌کند که شنیدنش برای افراد جوان‌تر توصیه نمی‌شود.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pzVN1Wx40uw#!




۱۳۹۱ آذر ۱۵, چهارشنبه

احضار و بازجویی دانشجویان در آستانه 16 آذر


article picture

احضار و بازجویی چند تن از دانشجویان دانشگاه پیام نور مریوان
در آستانه 16 آذر روز دانشجو چند دانشجو در شهر مریوان به یکی از نهادهای امنیتی احضار شدند.بر اساس گزارش رسیده به آژانس خبری موکریان، صبح امروز 15 آذرماه و در آستانه روز دانشجو چند تن از دانشجویان دانشگاه پیام نور مریوان به نام های مسعود رازین، دانا رستمی، ژیار سلامتیان و دانا لنج آبادی به یکی از نهادهای امنیتی در مریوان احضار شدند.گفته می شود این افراد پس از بازجویی و تذکر به آنها مبنی بر عدم برگزاری بدون مجوز مراسم روز دانشجو، آزاد شده اند


آلودگی هوای تهران در حد بمباران شیمیایی


سالهاست که وضعیت محیط زیست در ایران در شرایط اضطرار قرار دارد. چندی قبل غلامرضا معصومی، مسوول فوریتهای پزشکی از آلودگی کارکنان و ساکنان اطراف مرکز اتمی اصفهان خبر داد. گستردگی این آلودگی به اندازه ای است که مقامهای حکومتی دیگر قادر به انکار نبوده و به اجبار به آن اقرار کرده اند. این در حالی است که فعالان محیط زیست بارها درباره خطرات این مراکز غیر استاندارد، قاچاقی و آلودگیهای آن برای سلامتی مردم هشدار داده اند.
اما رژیم جنایتکار ولی فقیه برای ادامه پروژه ساخت بمب اتمی، نه تنها اقتصاد کشور را به باد داده و موجودیت آن را با خطر روبرو کرده، بلکه با آلوده سازی محیط زیست، به عمد سلامتی و جان مردم را به خطر انداخته است، این آلودگی اتمی به گونه ای است که نسلها ادامه خواهد یافت و مشکلات اساسی برای مردم آن منطقه به بار خواهد آورد.
از این بدتر شرایط هوای شهرهای کشور است که در سالهای اخیر به شدت آلوده شده و شهروندان را با مرگ تدریجی روبرو ساخته است. تردد اتوموبیل های غیر استاندارد و ارایه سوخت ناسالم حاصل از ترکیبات شیمیایی، روند این آلودگی را بیش از گذشته شدت بخشیده است. تصاحب بعضی از کارخانجات اتومبیل سازی توسط پایوران رژیم و ارایه اتوموبیلهای غیر استانداردی که به دلیل غیر ایمن بودن جان مردم را می گیرد از یک سو و از سوی دیگر، عرضه سوخت ناقص و آلوده، بخشی از اقدامات غیر مسوولانه رژیم علیه سلامت و جان شهروندان است.
سوخت آلوده ای که جایگزین بنزین وارداتی شده، نتیجه ترکیبات به شدت سمی و خطرناک موادی است که در کارخانجات پتروشیمی سرهم شده و به جای بنزین به شهروندان فروخته می شود. این سوخت در عمل همچون بمب شیمیایی با شهرهای کشور برخورد کرده و باعث مرگ و میر و بروز بیماریهای لاعلاج می شود. به همین علت روز دوشنبه مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران اعلام کرد که آلودگی هوای این شهر به مرحله هشدار رسیده است.
همزمان، مرتضا تمدن، استاندار تهران، با توجه به افزایش آلودگی و عبور آن از مرز هشدار، وارد عمل شد و گفت: "
روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری تمامی ادارات دولتی، مهدهای کودک، دانشگاه ها، مدارس، نهادها، مووسسات دولتی، وزارتخانه ها و آموزشگاه های وابسته به آموزش و پرورش تعطيل است."
بعد از اعلام تعطیلی تمدن، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، قبول زحمت فرموده و گفت: "
اگر تهرانیها امکان خروج از پایتخت را دارند، بهتر است در این شرایط آب و هوایی از تهران خارج شوند."
یعنی وزیر بهداشت در عمل هیچ راهی جز توصیه به شهروندان که از دست آلودگیهای رژیم ساخته فرار کنند، ندارد. این درحالی است که در شش سال گذشته روند آلودگی هوای تهران ادامه داشته و در سال 90، تهران تنها سه روز هوای پاک داشته است.
در همین حال از دیگر شهرهای کشور همچون اصفهان و اراک نیز خبر می رسد که به دلیل آلودگی هوا، آنان نیز در حالت تعطیل قرار گرفته اند.
مشکل اساسی اینجاست که با توجه به این وضعیت اسفبار، پایوران رژیم هیچ برنامه ای برای بهتر شدن این وضعیت ندارند. تعطیلی دو یا چند روزه تنها پاک کردن صورت مساله است و زیانهای شدید اقتصادی برای کشور در بر دارد. رها کردن محیط زیست به حال خود و اهمیت ندادن به وضعیت سلامت مردم، چیزی است که می شود از این وضعیت فاجعه بار فهمید.

آخوندها و دزدان و دغل بازانی که سیاستهای غلط آنان باعث آلودگی شیمیایی هوای شهرهای کشور شده، مسبب این وضعیت هستند. این آلودگی همچون بمب شیمیایی عمل کرده و می توان گفت رژیم جمهوری اسلامی در عمل شهرهای کشور را با سوخت آلوده و اتوموبیلهای غیر استاندارد، بمباران شیمایی می کند.



سخنرانی فریبکارانه احمدی نژاد در نمایش قوه مجریه


احمدی‌نژاد از اینکه عده‌ای قلیل در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای همه مردم مصلحت اندیشی کنند ابراز تأسف کرده است. این سخن نیز اگر چه درست است اما تمام حقیقت نیست. او می‌تواند سخنان امروز خود را برای اکثریتی از ایرانیان باورپذیر نماید اگر با صراحت نقش شورای نگهبان در ناتوان انگاری مردم برای تشخیص مصلحت عمومی را نیز تبیین و از میزان منتفع شدن خود وهم فکرانش از این رانت سیاسی هم سخن بگوید.
آقای احمدی‌نژاد حداقل در یک دهه گذشته در برابر اعمال همین مکانیزمی که مورد اعتراض امروز اوست سکوت کرده و حتی در دوره‌هایی با آن همراهی مستقیم ومؤثر داشته است و اکنون در آستانه از دست دادن قدرت، زبان به اعتراض گشوده است.

فقط عده قلیلی نمی‌توانند ادعا کنند که ما مصلحت ملت را تشخیص می‌دهیم و مردم قادر به تشخیص مصلحت خویش نیستند، چرا که در این صورت این سؤال پیش می‌آید که چطور ملتی که تشخیص داد شما را حاکم کند مصلحت خود را به درستی تشخیص نمی‌دهد؟
جملات فوق بخشی از سخنرانی محمود احمدی‌نژاد در «اولین همایش ملی قوه مجریه در قانون اساسی» است که روز دوازدهم آذر ماه ۱۳۹۱ در تهران برگزار شد. آقای احمدی‌نژاد سخنان دیگری نیز در این همایش گفته که بیش از عبارات بالا مورد توجه قرار گرفته است. از جمله او برای نخستین بار به تفاوت ارتباط سایر ارکان حکومت و رئیس جمهور با مردم اشاره کرده و رئیس جمهور را تنها منتخب مستقیم اکثریت مردم معرفی کرده است.
این سخن اگر چه بخشی از حقیقت را با خود دارد اما همه حقیقت نیست در عین حال می‌تواند آزمونی برای آقای احمدی‌نژاد باشد تا میزان اعتقاد خود به قدرت مردم برای تشخیص مصلحت خویش را ثابت کند. آنچه که سخن امروز رئیس دولت دهم و انگیزه اصلی او از اظهارات اخیر را با «اما» و «اگر»‌هایی مواجه می‌سازد امکان اطلاق عنوان «منتخب واقعی اکثریت ملت» برای فردی است که به عنوان رئیس جمهور اسلامی انتخاب می‌شود.
آقای احمدی‌نژاد به خوبی می‌داند در حال حاضر تنها کسانی قادر به حضور در رقابت‌های انتخاباتی برای تصدی منصب ریاست جمهوری هستند که صلاحیت آن‌ها قبلاً توسط «عده قلیلی» تأیید شده باشد.
در واقع سخن آقای احمدی‌نژاد درست بود اگر همه کسانی که امکان جلب آرای مردم را دارند شانس حضور در رقابت‌های انتخاباتی را می‌یافتند. او به درستی می‌گوید «فقط عده قلیلی نمی‌توانند ادعا کنند که ما مصلحت ملت را تشخیص می‌دهیم و مردم قادر به تشخیص مصلحت خویش نیستند»، اما انتخاب خود او به ریاست جمهوری، مدیون مکانیزمی است که اساس آن بر «ناتوان شناختن مردم در تشخیص مصلحت خویش» است.
این مکانیزم نه تنها در انتخاب ریاست جمهوری که احمدی‌نژاد ذی نفع آن بوده، نقش اساسی دارد بلکه در دوره‌هایی، آقای احمدی‌نژاد در میان کسانی قرار داشته که فعالیت آن‌ها بر «ناتوان انگاری مردم» استوار بوده است.
این ناتوان انگاری در انتخابات مجلس هفتم به یاری آقای احمدی‌نژاد و همفکران او آمد. در آن انتخابات، بیش از دو هزار تن از کاندیداهای اصلاح طلب در سراسر کشور که محبوب‌ترین نمایندگان مجلس ششم هم در میان آن‌ها بودند رد صلاحیت شدند تا گروه آباد گران ـ گروه سیاسی آقای احمدی‌نژاد در آن زمان ـ بتواند اکثریت کرسی‌های مجلس را در اختیار بگیرد.
آقای احمدی‌نژاد لابد به یاد می‌آورد که گستردگی رد صلاحیت‌ها برای انتخابات مجلس هفتم در حدی بود که حتی حبیب اله عسگر اولادی زبان به اعتراض گشود. رئیس دولت دهم در سخنرانی اخیر خود ادعا کرده «در قانون اساسی تنها مقامی که نماینده کل ملت است رئیس جمهور است»، اما مشخص نکرده این جایگاه را فقط برای خود قبول دارد یا سید محمد خاتمی که پیش از او در همین جایگاه نشسته بود را نیز نماینده کل ملت می‌دانسته است؟
آیا آقای احمدی‌نژاد مواضع نماینده پیشین ملت ایران در مورد انتخابات مجلس هفتم را به یاد نمی‌آورد که روز چهارم بهمن ماه ۱۳۸۲ در بیانیه مشترک خویش با مهدی کروبی فریاد زد «انتخاباتی که در حدود ۱۹۰ کرسی امکان رقابت به هیچ وجه وجود نداشته باشد و در بقیه موارد نیز غالباً رد و قبول صلاحیت‌ها به صورتی باشد که شانس یک طرف و یک گرایش را بیشتر کند، ابداً شایسته نظام مردمسالار دینی و مناسب با شأن والای ملت شریف ایران نیست»؟
احمدی‌نژاد از اینکه عده‌ای قلیل در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای همه مردم مصلحت اندیشی کنند ابراز تأسف کرده است. این سخن نیز اگر چه درست است اما تمام حقیقت نیست. او می‌تواند سخنان امروز خود را برای اکثریتی از ایرانیان باورپذیر نماید اگر با صراحت نقش شورای نگهبان در ناتوان انگاری مردم برای تشخیص مصلحت عمومی را نیز تبیین و از میزان منتفع شدن خود وهم فکرانش از این رانت سیاسی هم سخن بگوید.
آقای احمدی‌نژاد تذکرات خود به سایر قوا را صیانت از قانون اساسی دانسته است. او بهترین تفسیر از قانون اساسی را فهم اکثریت ملت از آن دانسته و ازاینکه عده‌ای بخواهند تفسیر خود از قانون اساسی را به ملت تحمیل نمایند ابراز تأسف کرده است. اگر این چنین است او می‌تواند با انجام یک کار دیگر به مردم نشان دهد که اجازه نخواهد داد عده‌ای قلیل تفسیر خود از قانون اساسی را بر ایرانیان تحمیل و همه مردم را وادار به گزینش رئیس جمهور بعدی از میان کسانی کنند که مورد پسند عده‌ای قلیل هستند.
آقای احمدی‌نژاد می‌تواند و باید کاری را بکند که سید محمد خاتمی با عدم انجام آن، اصلاحات در ایران را نیمه تمام گذاشت. آقای احمدی‌نژاد همین امروز باید اعلام کند که دولت او در انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه ۹۲ رد صلاحیت کاندیدا‌ها را اگر بر اساس موارد مشخص قانونی نباشد نخواهد پذیرفت. این کار اگر چه همه مشکلات را حل نخواهد کرد اما اولاً ثابت خواهد کرد که حد اقل به صورت زبانی از همراهی‌های قبلی وگسترده خود با عده‌ای قلیل که مردم را فاقد قدرت تشخیص می‌دانند پشیمان است ثانیاً به مردم نشان خواهد داد که رئیس جمهور اگربخواهد می‌تواند از قالب تدارکاتچی بیرون بیاید.
آقای احمدی‌نژاد حداقل در یک دهه گذشته در برابر اعمال همین مکانیزمی که مورد اعتراض امروز اوست سکوت کرده و حتی در دوره‌هایی با آن همراهی مستقیم ومؤثر داشته است و اکنون در آستانه از دست دادن قدرت، زبان به اعتراض گشوده است. برای رفع هر گونه شائبه منفعت جویی شخصی، می‌تواند اعلام کند هیچیک از یاران نزدیک او کاندیدای ریاست جمهوری آینده نیستند. این مسئله از آن جهت اهمیت دارد که نشانه‌های مربوط به حضور احتمالی یاران نزدیک آقای احمدی‌نژاد در انتخابات، در حال افزایش است و اعتراضات رئیس دولت به «محدود کنندگان قدرت انتخاب مردم» نیز با افزایش هشدار‌ها در خصوص رد صلاحیت اصلی‌ترین کاندیدای آقای احمدی‌نژاد در انتخابات آینده همزمان شده است.
ناگفته نماند حتی اگر آقای احمدی‌نژاد فرصت اظهار و اجرای پیشنهاد فوق را پیدا کند مشکل اساسی کشور حل نخواهد شد زیرا همچنان اختیارات یک فرد غیر منتخب ـ رهبر ـ بر فعالیت‌های سه قوه سایه افکنده و امکان انجام وظیفه منتخبان مردم در مجلس ودولت را از آنان سلب می‌نماید. اما این اقدام، رهبر و یاران او را وادار به واکنش‌هایی می‌کند که یقیناً بر سرعت تحولات آینده کشور خواهد افزود.

نسرین ستوده پس از ۴۹ روز اعتصاب غذای خود را شکست

 
نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر، پس از ۴۹ روز به اعتصاب غذای خود پایان داد. خانم ستوده از جمله خواستار رفع ممنوع‌الخروجی دخترش مهراوه خندان بود که طبق گزارش‌ها، اکنون این محدودیت رفع شده است.
 
همسر خانم ستوده، رضا خندان، در صفحه فیسبوک خود نوشته است که عصر روز سه‌شنبه ۱۴ آذر، نسرین ستوده با توجه به «برداشتن محدویت قضایی» از دخترش مهراوه که ۱۳سال دارد، به اعتصاب خود پایان داده است.

آقای خندان این خبر را در گفت‌وگو با خبرنگار رادیو فردا تایید کرده است.

نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر، از تاریخ ۲۶ مهرماه در اعتراض به محدودیت‌ها برای خانواده‌اش و ممنوع‌الخروج‌شدن دخترش مهراوه، اعتصاب غذا کرد. 

خانم ستوده ۱۳ شهریور ماه ۱۳۸۹ بازداشت شد و به ۶ سال حبس، ۱۰ سال محرومیت از وکالت و ۱۰ سال محرومیت از خروج از ایران محکوم شد.
 
آقای خندان، همسر این فعال حقوق بشر در صفحه فیس‌بوک خود از فعالان حقوق زنان به خاطر تلاش‌هایشان در این باره تشکر کرده است.
 
وبسایت کلمه، نزدیک به منتقدان جمهوری اسلامی نوشته است در این باره رضا خندان، همسر این زندانی سیاسی و گروهی از فعالان زنان با برخی از نمایندگان دیدار کرده‌اند و پس از «پیگیری‌های محمدرضا تابش و محمدحسن ابوترابی‌فرد و مذاکره آنها با رئیس مجلس و قوه قضاییه»، محدودیت‌های قضایی از مهراوه خندان، دختر نسرین ستوده، برداشته شد و خانم ستوده به اعتصاب غذای خود پایان داد.

یک روز پیش، ۱۲ آذر یکی از نمایندگان مجلس گفت که اگر مسائل مطرح درباره وضعیت خانم ستوده صحت داشته باشد، نمایندگان مجلس از وزیر دادگستری خواهند خواست در این باره توضیح دهد.

محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران در جمع خبرنگاران گفت که طبق مصوبه این کمیسیون قرار است هیاتی تعیین شود تا برای بازدید و بررسی وضعیت، به زندان اوین برود.

این نماینده مجلس گفته بود که اگر خانم ستوده با اعتصاب غذا «بخواهند اعتراضی کنند به مساله‌ای خلاف قانون، ما قطعا جلوی این مساله را می‌گیریم، اما اگر خواسته خصوصی خودشان باشد و بخواهند جنجال‌آفرینی کنند، نمی‌توان کاری کرد.»
 
در روزهای گذشته رضا خندان و شماری دیگر از افراد نزدیک به خانم ستوده درباره وضعیت سلامتی او ابراز نگرانی کرده بودند. 

آقای خندان پیشتر در صفحه فیس‌بوک خود نوشته بود در آخرین ملاقاتی که با نسرین ستوده داشته است، او به شدت لاغر شده بود.

همسر این فعال حقوق بشر توضیح داده بود: «اکنون وضعیت جسمی‌اش به حدی رسیده است که بعید می‌دانم تا ملاقات بعدی بتواند سرپا باشد. سرگیجه، اختلال بینایی، عدم‌تعادل در راه رفتن و فشار پایین (خون) علائم هشداردهنده وخامت حال اوست.»
 
اعتصاب غذای نسرین ستوده در هفته‌های گذشته توجه جهانی را برانگیخته بود. 
 
از جمله سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای که روز پنجم آبان‌ماه منتشر شد درباره وخامت وضعیت سلامت نسرین ستوده هشدار داده بود.
 
ويکتوريا نولند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا نیز روز دهم آذرماه از حکومت ايران خواسته بود «بدرفتاری و برخورد غيرقابل قبول با نسرين ستوده را متوقف کند» و او را فورا آزاد کند.

پیش از او ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز بازداشت نسرین ستوده در ایران را «ظالمانه و تاسف‌بار» دانسته و خواستار بازنگری جمهوری اسلامی در حکم زندان این فعال حقوق بشر شده بود.

احمد شهيد، گزارشگر ويژه سازمان ملل متحد در زمينه حقوق بشر در ايران پیشتر در بيانيه‌ای درباره خانم ستوده ابراز نگرانی کرده بود.
 
در روزهای گذشته ۳۰۰ فعال مدنی، سياسی و رسانه‌ای ایرانی در نامه‌ای خطاب به نسرين ستوده، ‌فعال حقوق بشر و وکيل مدافع زندانی،‌ از او خواستند به اعتصاب غذای خود در زندان پايان دهد.

امضاکنندگان اين نامه همچنین از مقامات قضايی و ديگر مقامات جمهوری اسلامی خواسته بودند «هرچه سريع‌تر فشارهای غيرقانونی و بلاتوجيه وارد بر خانواده نسرين ستوده» را پایان دهند.
 
ساعاتی پیش از اعلام این که خانم ستوده اعصاب غذای خود را شکسته است، روپرت کولویل، سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای «نگرانی شدید» این نهاد بین‌المللی را در رابطه با وضعیت سلامت نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر که در ایران زندانی است، اعلام کرد و خواستار آزادی او شد. 

در این بیانیه با اشاره به اعتصاب غذا خانم ستوده که در اعتراض به شرایط او در زندان و ایجاد ممانعت از سفر برای اعضای خانواده‌اش بوده، تاکید شده بود که اوضاع سلامت او رو به وخامت می‌رود. 

کمیسر عالی حقوق بشر در ادامه این بیانیه اعلام کرده بود: «چنین مجازات‌هایی در قانون بین‌الملل توجیه‌پذیر نیست و اضافه می‌کند که به طور کلی از نگاه آنها زندانی شدن خانم ستوده امری مستبدانه و به مثابه نقض مواد مختلف اعلامیه جهان‌شمول حقوق بشر و میثاق جهانی در رابطه با حقوق سیاسی و شهروندی است که جمهوری اسلامی ایران نیز آن را پذیرفته است.»

این بیانیه همچنین درباره اعمال فشار به اعضای خانواده‌های دیگر فعالان حقوق بشر و وکلا در ایران ابراز نگرانی کرده است و از جمله به محکومیت معصومه دهقان در دادگاه انقلاب اشاره کرده است. 
 
نسرین ستوده، عضو کانون مدافعان حقوق بشر است و به دفاع از نوجوانان محکوم به اعدام، فعالان حقوق بشر و کودکان قربانی اذیت و آزار شناخته شده است.

خانم ستوده روز ۵ آبان‌ماه به همراه جعفر پناهی، فیلم‌ساز ایرانی به عنوان برندگان جایزه حقوق بشری ساخاروف معرفی شدند. این نخستین بار است که این جایزه به دو نفر از ایران تعلق می‌گیرد.

جایزه ۵۰ هزار یورویی ساخاروف، جایزه پارلمان اروپا، به دلیل «آزادی اندیشه» به نسرین ستوده و جعفر پناهی تعلق گرفته است.



۱۳۹۱ آذر ۱۴, سه‌شنبه

ساخت دو زندان 10 هزار نفره در جنوب تهران, کمک مجلس به سازمان زندانها

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه صد در صد بودجه سازمان زندانها امسال به این سازمان تعلق می‌گیرد گفت: تلاش خود را می کنیم تا بودجه لازم برای ساخت دو زندان 10 هزار نفره در جنوب تهران تامین شود.

غلامرضا اسداللهی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز ساخت دو زندان در جنوب تهران گفت:  مسئولان سازمان زندانها به دنبال تامین بودجه برای ساخت دو زندان در جنوب تهران هستند تا زندانیان داخل شهر را منتقل کنند.

وی افزود: اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات موافق انتقال سازمانها به حواشی شهرها هستند که بر این اساس سازمان زندانها را کمک می کنند تا در جنوب شهر تهران دو زندان ۱۰ هزار نفره خود را تکمیل کند که یکی از این زندان‌ها جایگزین زندان اوین خواهد شد. هر چند شاید بودجه لازم تامین نشود ولی نهایت تلاش خود را در این مورد انجام می دهیم.
 

۱۳۹۱ آذر ۱۳, دوشنبه

پرونده سعید مرتضوی باردیگر به دادگاه رفت

به گفته‌ی مسئولان، کیفرخواست سه قاضی متهم در پرونده بازداشتگاه کهریزک، از جمله دادستان وقت سعید مرتضوی به دادگاه فرستاده شد. رسیدگی به این بخش از پرونده سه سال است به تعویق می‌افتد.
 

بازداشتگاه کهریزک، در جنوب تهران محل نگهداری شماری از بازداشت شدگان جنبش اعتراضی به نتایج انتخابات سال ۸۸ بود. پس از برملا شدن آزار، تجاوز، شکنجه و قتل تعدادی از زندانیان در کهریزیک این بازداشتگاه تعطیل شد و مسئولان وعده دادند به پرونده متخلفان این واقعه رسیدگی کنند.

نخستین کیفرخواست متهمان پرونده کهریزک که تصویر آن در رسانه‌ها منتشر شد در تاریخ ۲۵ آذر ۱۳۸۸ صادر شده است. با صدور این کیفرخواست شماری از مجریان و عاملان آزار و قتل زندانیان محاکمه شدند اما رسیدگی به اتهام تعدادی از مقام‌های ارشد قضایی که مسئول مستقیم انتقال غیرقانونی معترضان به کهریزک بودند همچنان به تعویق می‌افتد.

راه طولانی کیفرخواست مرتضوی تا دادگاه


سعید مرتضوی، دادستان وقت تهران مشهورترین متهم پرونده کهریزک محسوب می‌شود. او همراه با حسن دهنوی، معاون امنیت وقت دادستان تهران و علی اکبر حیدری‌فر، دادیاری که دستور انتقال معترضان به بازداشتگاه کهریزک را صادر کرده، از مقام خود تعلیق شده‌اند.خبرگزاری مهر روز دوشنبه، ۱۳ آذرماه به نقل از رئیس شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران، قاضی مدیر خراسانی نوشت، این پرونده با صدور کیفرخواست برای سه مقام برکنار شده‌ی قضایی به دادگاه فرستاده شد.

خبر ارسال پرونده قاضیان متهم در ماجرای کهریزک به دادگاه تاکنون بارها اعلام شده است. غلامحسین محسنی‌اژه‌ای سخنگوی قوه قضائیه و دادستان کل کشور ۲۲ آبان ماه به خبرنگاران گفته بود "بخشی از پرونده که مربوط به قضات بود مشکل حقوقی داشت که این مشکل حل و پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه فرستاده شد."

مسئولان سازمان قضایی نیروهای مسلح بیش از دو سال پیش اعلام کرده بودند: از دیدگاه ما رسیدگی به پرونده کهریزک به اتمام رسیده و این پرونده طبق روال سایر پرونده‌ها، در حال ارسال به دیوان عالی کشور برای تجدیدنظر است.



مراسم سومین سالگرد مرگ چند تن از زندانیان بازداشتگاه کهریزک
 
ارتقاء مرتضوی به رغم پرونده قضایی

مرتضوی پس از انفصال از خدمت قضایی با حکم محمود احمدی‌نژاد، به ریاست ستاد مبارزه با قاچاق ارز و کالا منصوب شد و پس از آن رئیس سازمان تامین اجتماعی شد.

ارتقاء مقام مرتضوی با واکنش عده‌ای از نمایندگان مجلس هشتم روبرو شد. نمایندگان معترض قصد داشتند با استیضاح وزیر کار و تعاون، احمدی‌نژاد را وادار به کنار گذاشتن مرتضوی کنند که این کار با پادرمیانی غلامعلی حدادعادل، از نزدیکان و مشاوران رهبر جمهوری اسلامی منتفی شد.

نمایندگان علت استیضاح را "نصب مدیر فاقد صلاحیت لازم و دارای پرونده مفتوح به عنوان مدیر سازمان تامین اجتماعی" عنوان کردند. در ادامه‌ی این جریان، استیضاح وزیر با قول مرتضوی به استعفا پس گرفته شد اما او به وعده‌ی خود عمل نکرد.

خبرگزاری مهر دهم خردادماه سال جاری از قول علی کامرانی، پدر یکی از قربانیان کهریزک نوشت: «اخیرا حیدری‌فرد معاون مرتضوی و یکی از متهمان پرونده بازداشت شده است و دادسرا هم قول داده است که تا پایان این ماه و یا اوایل ماه آینده کیفرخواست سعید مرتضوی صادر می‌شود.»

درخواست محاکمه آمران جنایت کهریزک


به رغم اظهارات کامرانی در مورد بازداشت معاون مرتضوی، رئیس شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران ۱۳ آذر گفته است: «برای سه قاضی برکنار شده حادثه کهریزک چندی قبل قرار منع تعقیب صادر شده بود که با اعتراض اولیای دم کشته شدگان ماجرای کهریزک دادگاه عمومی برای دادسرا قرار جلب دادرسی صادر کرد.»

به گزارش خبرآنلاین، محسنی اژه‌ای ۲۲ آبان‌ماه گفت: در پرونده کهریزک افرادی تحت تعقیب قرار گرفته و به زندان، انفصال از خدمت و قصاص محکوم شدند که با رضایت اولیای دم حکم قصاص اجرا نشد اما حکم زندان، شلاق و انفصال از خدمت اجرا شد.

خانواده قربانیان کهریزک با انتشار بیانیه‌ای در مورد بخشش مجریان قتل فرزندانشان خواستار محاکمه آمران این جنایت شدند: «ما صاحبان خون به ناحق ریخته شده فرزندانمان، با گذشت از قصاص دو مجری این جنایت که محکوم به اعدام گردیده‌اند و تاکید بر اجرای سایر مجازات‌ها در مورد آنها بیش از پیش خود را در مسیر خونخواهی و پیگرد آمران و عاملان اصلی جنایت که مصونیت‌های رسمی و غیررسمی آنها در حال فروریختن است، قرار خواهیم داد.»

ناظران معتقدند محمود احمدی‌نژاد نمی‌توانست بدون نظر موافق رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای مرتضوی را از تعقیب قضایی مصون نگه دارد. بر این اساس به جریان افتادن پرونده مرتضوی می‌تواند با شدت گرفتن اختلاف‌ها میان احمدی‌نژاد و خامنه‌ای بی‌ارتباط نباشد.

مصباح یزدی : وطن دوستی شعار دوران جاهلیت است , وطن چیزی قراردادی است که ارزش اهدای جان را ندارد

قم - خبرگزاری مهر: رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: اگر کسی به جای طرح ارزش‌های اسلامی شعار ملیت و ایرانیت سر دهد به خون شهدا خیانت کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی شامگاه شنبه در یادواره شهدای موسسه امام خمینی(ره) در سخنانی با بیان اینکه برخی از نعمت‌ها آثار و برکاتی بی‌انتها دارد، اظهار داشت: برخی از نعمت‌ها همانند آنچه که مربوط به سعادت دنیا و آخرت انسان است و انسان را به سمت دین حق سوق می‌دهد، دارای آثار و برکات بی‌نهایتی است.

وی ادامه داد: انبیاء و ائمه معصومین(ع) نه تنها چند نفر را هدایت کردند، بلکه تا دنیا وجود دارد انسان‌ها از وجود آنها بهره‌مند می‌شوند و این نعمت در واقع بزرگ‌ترین نعمتی است که شکر آن نیز نهایتی نخواهد داشت.
عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان اینکه در همه تاریخ کسی را همانند سیدالشهدا(ع) سراغ نداریم که چنین فداکاری را در راه خداوند از خود نشان داده باشد، افزود: نعمتی که از سوی امام حسین(ع) به انسان‌ها رسیده است تا روز قیامت توسط شخص دیگری نخواهیم دید و این توفیق تنها نصیب سیدالهشدا(ع) شده که از این رو مستحق شکر بی‌پایان است.
وی ادامه داد: شهدای ما نیز جان و هستی خود را در راه امام حسین(ع) هدیه کردند و بزرگ‌ترین آرزوی آنها نیز ملاقات حضرت در لحظه شهادشان بود.
آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: در تاریخ هزار و ۴۰۰ ساله اسلام، در مواردی معدود همانند دفاع مقدس به چشم می‌خورد که زمینه‌ای فراهم شد تا عده‌ای در مسیر حسین بن علی(ع) جان خود را نثار کنند.
فداکاری شهدا در راه اسلام، قابل درک نیست
وی با بیان اینکه درک فداکاری شهدا در راه اسلام و سیدالشهدا(ع) قابل درک نیست، افزود: ما تنها در چنین مراسم‌هایی فرصت ابراز ارادت به آنها را خواهیم داشت و به مقامی که خداوند به آنها داده است غبطه بخوریم.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه باید شکر عملی نسبت به خدمات شهدا به‌جا آوریم، افزود: شهدا به خاطر ادامه هدف و مسیر امام حسین(ع) به شهادت رسیدند که هر کسی این مسیر آنها را ادامه دهد در واقع در راه شکر گذاری عملی آنها قدم برداشته است.
وی در ادامه با بیان اینکه انگیزه‌ها و اهداف متفاوتی برای حضور در جنگ‌ها و خلق حماسه‌ها وجود دارد، ابراز داشت: اگر در هر کجای دنیا نزاع و درگیری رخ دهد افرادی که در آن حضور می‌یابند به معنای خطرپذیری آنها است و باید دید چه انگیزه‌ای است که باعث می‌شود انسان‌ها جان خود را در این مسیر از دست بدهند.
آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: وطن دوستی یکی از ارزش‌هایی است که ارتش‌های کشورهای مختلف جهان با بزرگ‌نمایی، افراد را به حضور در میدان جنگ ترغیب می‌کنند و آن را این گونه جلوه می‌دهند که هیچ ارزشی بالا‌تر از وطن دوستی برای انسان وجود ندارد.
وی گفت: در جهان میلیون‌ها انسان به خاطر حفظ وطن جان خود را از دست می‌دهند که این امر تنها یک ارزش انسانی است.
تبلیغ ایرانیت، در راستای وطن دوستی و وطن محوری است
استاد برجسته حوزه با بیان اینکه تبلیغ ملیت، قومیت و ایرانیت نیز در راستای‌‌ همان وطن دوستی و وطن محوری است، اظهار داشت: در مکتب اسلام ارزش‌های دیگری مطرح است که این ارزش‌ها در برابر وطن دوستی همانند نور در برابر ظلمت است.
وی با تاکید بر اینکه بین فرهنگ اسلام و فرهنگ دیگر تفاوت‌های بسیاری وجود دارد که ارزش‌های اسلامی انسان را پرواز می‌دهد افزود: آنچه اسلام به عنوان ارزش آن را مطرح می‌کند که در برای آن فدا کردن جان افتخار به شمار می‌رود تلاش در مسیر حفظ و حراست از دین خداوند است.
آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه تلاش در راه حفظ وطن چیز کوچکی است که در بین حیوانات نیز مشاهده می‌شود افزود: آنچه که مربوط به خداوند است ارزشی بی‌‌‌نهایت به شمار می‌رود در حالی که نثار جان در راه حفظ وطن مقیاس کوچکی است.
وطن چیزی قراردادی است که ارزش اهدای جان را ندارد
وی با انتقاد از کسانی که مباحث ملی گرایی را در جامعه ترویج می‌دهند، افزود: زمانی بسیاری از کشورهای خاورمیانه و آسیای شرقی جزو ایران بودند و روزی بیست کشور مستقل منطقه جزو وسعت ایران به شمار می‌رفتند که آیا حالا باید گفت ما به وجود چنین کشورهایی افتخار می‌کنیم؟
 رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی‌(ره) با بیان اینکه وطن چیزی قراردادی است که ارزش اهدای جان را ندارد اظهار داشت: چقدر انسان باید تنزل پیدا کند که به جای خدا و ارزش‌های الهی، ملیت و ایرانیت را مطرح کند.
شعار نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران،‌‌ همان گرایش ناسیونالیستی است
وی ابراز داشت: اسلام حق و باطل را مطرح می‌کند که در مقابل بیان مطالب وطن دوستی و شعارهایی همانند نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران در واقع‌‌ همان گرایش ناسیونالیستی است.
استاد برجسته حوزه علیمه قم تاکید کرد: اگر ارزش‌ها و بینش‌ها بر اساس مکتب اسلام پاگیرد آن وقت برکات خداوند نیز بر ما نازل خواهد شد و روز به روز به سعادت نزدیک می‌شویم.
وی تصریح کرد: امروز متاسفانه مباحث وطن پرستی از سوی کسانی که در جامعه اسلامی هستند مطرح می‌شود که باید عنوان کرد اگر کسی به جای طرح ارزش‌های اسلامی، اینگونه مباحث را مطرح کند به خون شهدا خیانت کرده است.
آیت الله مصباح یزدی تاکید کرد: در وصیت نامه هیچ شهیدی نیامده است که برای دفاع از وطن خود به میدان جنگ رفتند و شهید شدند، بلکه نوشته‌اند که در راه حفظ اسلام و خون سیدالشهداء (ع) پا به عرصه جنگ گذاشتند.
طرح مباحث وطن دوستی شعار دوران جاهلیت است
وی تصریح کرد: آب و خاک ارزش آن را ندارد که انسان برای آن جان خود را از دست بدهد و طرح مباحث وطن دوستی نیز شعار دوران جاهلیت است.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) اضافه کرد: همه کره زمین به اندازه یک انسان مومن ارزش ندارد چرا که ارزش مومن به اندازه کعبه است و در واقع آنچه ارزش دارد ایمان و ارتباط با خداوند است.
وی ادامه داد: اگر ملاک وطن باشد پس همه کسانی که در دنیا و بر اثر جنگ‌ها کشته می‌شوند شهید هستند در صورتی که اینگونه نیست و شهدای ما برای دفاع از وطن اسلامی و ارزش‌های الهی در این مسیر جان خود را اهدا کردند.
آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: اگر اهداف شهدا را زیر و رو کنیم و به جای ارزش‌های اسلامی، ملیت و آب و خاک را مطرح کنیم شهدا ما را نفرین خواهند کرد و در واقع این افکار، شهدا را مسخ می‌کند.
وی عنوان کرد: نباید گذاشت کسانی از روی جهل، شعار‌ها و ارزش‌های اسلامی را به ارزش‌های جاهلی، انسانی و الحادی تبدیل کنند.
 

۱۳۹۱ آذر ۱۰, جمعه

رویای تشکیل کشور فلسطین محقق شد؛ ۱۳۸ رای موافق برای ارتقای جایگاه


 فلسطین به عنوان “کشور” غیرعضو ناظر در سازمان ملل به رسمیت شناخته شد


اعضای سازمان ملل متحد با ۱۳۸ رای موافق در برابر نه رای مخالف با ارتقاء وضعیت تشکیلات خودگردان فلسطینی از “نهاد ناظر” به “کشور ناظر غیر عضو” موافقت کردند.
پذیرفته شدن فلسطینی‌ها به عنوان کشور ناظر غیرعضو، به ‌آن‌ها امکان تاثیرگذاری بر مناسبات سیاسی و شرکت در نهادهای جهانی، از جمله دیوان لاهه را می‌دهد. در عین حال که سکوی پرشی است برای رسیدن به عضویت کامل.
۴۱ عضو سازمان ملل متحد چون آلمان هم امروز از دادن رای مثبت یا منفی خودداری کردند.
آمریکا، کانادا، اسراییل، چک، پاناما، پالااو، جزایر مارشال، نااورا، میکرونزیا به این مصوبه رای منفی داده اند.
بی بی سی گزارش داد که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی روز پنچشنبه با حضور در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک و در حالی که در مجمع عمومی این نهاد بین المللی حضور داشت، درخواست فلسطینی ها را رسما مطرح کرد.
آقای عباس در نشست امروز سازمان ملل متحد گفت: “باید اینجا بار دیگر هشدارمان را تکرار کنیم؛ فرصت درحال از دست رفتن و مهلت به سرعت به سرمی آید. کاسه صبر پرتر می شود و امیدها کمرنگ. آدم های بی گناهی که جانشان را در بمباران های اسرائیل از دست داده اند – بیش از ۱۶۸ شهید در غزه که بیشترشان کودکان و زنان و ۱۲ عضو یک خانواده، خانواده دعلو بودند – یادآور دردناک این موضوع برای جهان است که این اشغال نژادی و استعماری یک راه حل مبتنی بر پیدایش دو کشور و چشم انداز تحقق صلح را به گزینه ای خیلی دشوار، اگر نه غیرممکن، بدل می کند.”
از پیش هم انتظار می‌رفت بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ کشور با وجود مخالفت‌ شدید اسرائیل و آمریکا به این درخواست رای مثبت بدهند.
به این ترتیب، ‌برای اولین بار رتبه فلسطین در سازمان ملل متحد با جایگاه واتیکان برابر خواهد شد. این ترفیع به ظاهر کوچک می‌تواند برای اسرائیل پیامدهای جدی داشته در پی داشته باشد.
حالا طرف فلسطینی قادر خواهد بود تا در برابر ساخت و سازها در کرانه غربی رود اردن و بسیاری از موارد اختلافش با اسرائیل به نهادهای بین المللی شکایت کند.
تصاویر زنده تلویزیونی از رام الله لحظاتی پس از تصویب درخواست تشکیلات خودگردان فلسطینی، از جشن و سرور فلسطینیان در خیابان ها حکایت دارد.
این رای گیری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در روزی اتفاق افتاد که ۶۵ سال پیش مصوبه دیگری موجب شکل گیری کشور اسرائیل شده بود.
در ۲۹ نوامبر سال ۱۹۴۷ این مجمع با تصویب قطعنامه ۱۸۱ به تقسیم فلسطین به دو کشور مجزا برای یهودیان و اعراب ساکن آن رای داد، قطعنامه‌ای که کشورهای عرب آن را رد کردند.
کشورهایی چون آمریکا، کانادا و دیگر مخالفان رای گیری امروز می گویند ارتقای وضعیت تشکیلات فلسطینی نباید به روند مذاکرات صلح و توافقات میان اسرائیل و فلسطینی ها در جریان توافقنامه ۱۹۹۳ اسلو آسیب بزند.

MUST SEE. Germany Berlin 28.11.2012 Brave Iranians attack IRI embassy in...

۱۳۹۱ آذر ۹, پنجشنبه

وقتی رییس‌جمهور سابق هم دشمن‌ عاشورا معرفی می‌شود!

بهار نیوز می نویسد :
در میان تعجب و حیرت بینندگان سیمای ملی و در رپرتاژی سیاسی که دوشنبه شب در کلیه بخش‌های خبری همه شبکه‌های صدا و سیما و یصورت ویژه پخش شد، به بهانه حوادث سال ۸۸ بار دیگر شدیدترین حملات علیه چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبان صورت گرفت.

به گزارش بهارنیوز؛ در این گزارش ۱۰ دقیقه‌ای با پخش صحنه‌های گزینش شده و تحریک‌آمیزی از حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ و ربط دادن آنها به عناصر سیاسی و رسانه‌ای خارج از کشور و حتی شیمون پرز (رییس‌جمهور اسراییل)، باراک اوباماو ...سعی وافر شده بود تا در کنار تصاویر  دو کاندیدای معترض انتخابات دوره قبلی، روی تصویر سیدمحمد خاتمی نگاه و میکس ویژه و حتی پررنگتری اعمال شود که البته و حتما هیچ ارتباطی هم با انتخابات آینده ریاست‌جمهوری ندارد! (حاشا و کلا!)


همچنین در تصاویر پخش شده عکس سایر روحانیون اصلاح‌طلب همچون موسوی خویینی‌ها، عبدالله نوری و ... نشان داده شد و گوینده گزارش مدام این سوال را آنهم پس از حدود ۴ سال تکرار می‌کرد که چرا این افراد تاکنون از رفتار خود پوزش نخواسته و توبه‌نامه تنظیم نکرده‌اند؟

در همین رابطه، یکی از کاربران با ارسال ایمیلی به سایت نوشت: «در بخش های خبری دوشنبه تهمت‌های وحشتناکی به آقای خاتمی زده شد تا جایی که ایشان را در برابر امام حسین (ع) قرار دادند! از شما تقاضا دارم برای حفظ آبروی ایشان مقاله‌ای نوشته و به طور مفصل این اقدام را تحلیل و محکوم کنید و همچنین این اقدام مسئولان رسانه ملی را (که حتما در آستانه انتخابات برای بردن آبروی طرف مقابل بوده و از طرفی با توجه به فعالیت جناب خاتمی در عرصه انتخابات) دقیقا حرکتی سازماندهی شده علیه شخص خاتمی بوده که اخیرا از احتمال کاندیداتوری‌اش نگرانی‌های وسیعی در بین اصولگرایان و دوستان حاج عزت ا... ضرغامی (رییس صدا و سیما) پدیدار شده که این رپرتاژ ظاهرا هشداری به شخص خاتمی بوده است که خوب حواس ششگانه‌اش جمع باشد که هوس آمدن به میدان رقابت را داشته باشد، توپخانه آماده شلیک است و این هم اولین سیگنال ارسالی!»
اما فارغ از این نحوه رقابت نابرابر و ناعادلانه در دعوای چندش‌آور سیاسی واقعا هزینه کردن از مقدسات و اعتقادات دینی مردم همچون عاشورا و امام‌حسین (ع) قرار است تا کجا ادامه یابد تا آقای ضرغامی و همفکرانش در رسانه ملی از آن سیراب شوند؟
آقای ضرغامی خوب بود به جای تهیه این فیلم اختلاف برانگیز و تحریک کننده از عاشورای 4 سال پیش که طی آن حتی رییس‌جمهور روحانی 8 سال مملکت که فرزند یک آیت‌الله و مرجع خوشنام و نیکوسرشت شیعه به شمار می‌رود و حتی دشمنانش هم به اخلاق و شخصیت والای روحانی‌اش اعتراف دارند را مخالف عاشورا و اباعبدالله الحسین (ع) معرفی می‌کنید!! به مدیران سیاسی خود سفارش می‌کردید طی همین روزهای عزیز اخیر سال 91 (تاسوعا و عاشورای امسال) سری به خیابان‌های تهران و همچنین جاده‌های منتهی به پایتخت می‌زدند، زیرا می‌توانستند حداقل فیلم‌ها و گزارش‌هایی هشداردهنده را به مسئولان کشور ارائه دهند تا شاید تلنگری به بسیاری از مسئولان به خواب رفته کشور باشد که دریابند مشکلات عدیده اقتصادی، اجتماعی و اختلافات و انفعال سیاسی جامعه چه تبعات منفی و ویرانگری بر اعتقادات ریشه‌ای مردم گذاشته است.
به واقع جای این سئوال مطرح است که آیا قرار است رسانه ملی باز هم با همان نگاه و شیوه سنتی و یکسویه به استقبال انتخابات خردادماه آینده برود؟

۱۳۹۱ آذر ۸, چهارشنبه

رئیس اورژانس: بروز عوارض جسمی برای کارکنان یک مرکز هسته‌ای در اصفهان


رئیس اورژانس ایران گفته است برای کارکنان یک مراکز هسته‌ای در اصفهان «عارضه‌هایی پیش آمده است». او گفته که همه واحدهای اورژانس پزشکی ایران باید آماده «مقابله با حوادث هسته‌ای» باشند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی ایران روز سه‌شنبه ۷ آذر در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر گفته است: «برای کسانی که در مناطق هسته‌ای مثل یو سی اف (مرکز فرآوری اورانیوم) اصفهان بوده‌اند، عارضه‌هایی پیش آمده که تحت درمان قرار گرفته‌اند.»


غلامرضا معصومی درباره زمان بروز این عوارض جسمی توضیحی نداده است اما در عین حال گفته است: «هنوز اتفاقی در خارج از محیط‌های خاص اتمی نداشته‌ایم.»


آقای معصومی به تشکیل «اورژانس هسته‌ای» در ایران اشاره کرده است و آن را شامل ارائه خدماتی دانست که «متعاقب مسائل هسته‌ای» پیش می‌آید.


رئیس اورژانس ایران گفته است که که این مرکز در دو سال گذشته واحدهای اورژانس پزشکی را برای مقابله با این حوادث هسته‌ای آموزش داده است.


غلامرضا معصومی گفته است در این باره در استان‌هایی از ایران که فعالیت‌های هسته‌ای در آنها جریان دارد، مرکز اورژانس ایران «قوی‌تر» فعالیت می‌کند.


رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی ایران گفته است که آمادگی «اورژانس هسته‌ای» کشور، «خیلی بیشتر از موارد نشت است». او تاکید کرده است که تاکنون مشکلی در زمینه نشت در مراکز هسته‌ای ایران پیش نیامده است.


خبرگزاری نیمه‌رسمی مهر ساعتی پس از انتشار این خبر، آن را از روی وبسایت خود حذف کرده است.


سه مرکز هسته‌ای در اصفهان فعالیت می‌کنند. مرکز پردازش اورانیوم یو سی اف اصفهان از جمله مراکز هسته‌ای اصلی ایران است که زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فعالیت می‌کند اما تاکنون مقامات ایرانی یا مقامات این آژانس درباره بروز چنین مشکلاتی برای کارمندان یا ساکنان مناطق اطراف این مرکز هسته‌ای سخنی نگفته‌اند.


کارخانه فرآوری اورانیوم اصفهان در ماه ژوئن سال ۲۰۰۶ میلادی رسما آغاز به کار کرد.
در این مرکز هسته‌ای، کیک زرد به گاز هگزا فلورید اورانیوم تبدیل می‌شود که خوراک اصلی مراکز غنی‌سازی اورانیوم در ایران است.

پیش از این در ۱۱ مهرماه رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی استان اصفهان خبر داده بود که نخستین اورژانس هسته‌ای ایران در این استان راه‌اندازی می‌شود.

حمید اسماعیلی در این باره گفته بود که با توجه به حضور صنایع هسته‌ای در این استان، اصفهان باید از «آمادگی کامل در مقابل حوادث» برخوردار باشد.




فرمانده پلیس : ماموران هیچ‌گونه رفتار منجر به مرگ ستار بهشتی انجام نداده‌اند


فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در موضع‌گیری تازه‌ای درباره مرگ ستار بهشتی گفته است «ممکن است قصورهایی در هنگام بازداشت و نگهداری ستار بهشتی رخ داده باشد» اما «هیچ انگیزه‌ای برای قتل او وجود نداشته است». او همچنین گفته که ممکن است محل نگهداری ستار بهشتی «استاندارد نبوده باشد».
 
اسماعیل احمدی مقدم روز سه‌شنبه ۷ آذر درباره پرونده مرگ این وبلاگ‌نویس گفته است که «مهم‌ترین سناریوی مرگ ستار بهشتی ممکن است شوک روحی روانی او در زمان نگهداری در زندان اوین باشد».
 
ستار بهشتی، وبلاگ‌نويس و فعال کارگری منتقد حکومت، روز ۹ آبان توسط پليس سايبری ايران (فتا) به اتهام «اقدام عليه امنيت ملی از طريق فعاليت در شبکه اجتماعی» بازداشت شد و پنج روز بعد در زندان درگذشت.
 
به گفته رئیس پلیس ایران، «هیچ‌کدام از موارد مربوط به نیروی انتظامی دلیل مرگ ستار بهشتی نبوده است و هیچ گونه پارگی در اثر ضربه یا مسمومیت علت مرگ نبوده است.»
 
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی گفته است که «ماموران پلیس هیچ‌گونه رفتار منجر به مرگی در قبال ستار بهشتی انجام نداده‌اند» و در عین حال اضافه کرده که «ممکن است محل نگهداری ستار بهشتی استاندارد نبوده باشد».

پیش از این در مرداد سال ۱۳۸۸ و در پی جان‌باختن عده‌ای از معترضان بازداشت‌شده ایرانی در بازداشتگاه کهریزک در جنوب تهران، اعلام شده بود که آن بازداشتگاه نیز «استاندارد نبوده است».
 
یک روز پیش از این اظهارات رئیس پلیس ایران، مهدی دواتگری، نماينده ويژه مجلس شورای اسلامی در پرونده ستار بهشتی، گفت که تخلف پليس فتا در اين موضوع «محرز» است و رييس پليس فتا بايد برکنار شده يا از مقام خود استعفا دهد.
 
آقای دواتگری روز ۶ آذر گفت که ستار بهشتی در جايی به نام «تحت‌نظرگاه» و به مدت يک شبانه‌روز نگهداری شده است که «اين نگهداری کاملا غير قانونی بوده است.»
 
اين نماينده مجلس با اشاره به چندین روز بازجويی از ستار بهشتی، گفته است که «عليرغم دستور قاضی مبنی بر انتقال متهم به بازداشتگاه آگاهی، پليس فتا پس از بازگيری متهم از زندان اوين باز هم وی را به "تحت‌نظرگاه" پليس فتا منتقل کرد.»
 
دادستانی تهران در آخرین اطلاعیه درباره مرگ ستار بهشتی گفت که او به مرگ طبيعی نمرده است و «محتمل‌ترين گزينه می‌تواند پديده‌ شوک ناشی از ضربه يا ضربات به نقاط حساس بدن يا فشارهای شديد روانی باشد.»
 
اسماعیل احمدی مقدم درباره اظهارات این نماینده مجلس درباره لزوم استعفای رئیس پلیس فتا یا برکناری او گفت: «رئیس پلیس فتا در جریان پرونده نبوده و اگر منظور ایشان رئیس پلیس فتای تهران باشد اگر قصوری رخ داده باشد خودمان آن را بررسی و با مصوبان آن برخورد می‌کنیم.»

رئیس پلیس ایران گفته است هنوز «هیچ چیز اثبات نشده است» که با کسی در این باره برخورد شود.

فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی گفته است مامورانی که ستار بهشتی را دستگیر و از او بازجویی کرده‌اند «با قرار قضایی تحت نظر هستند».

او گفته است «به عنوان یک مطلع از مسیر پرونده و تحقیقات می‌توانم بگویم که هیچ نیتی در مرگ وی وجود نداشته و موضوع بدرفتاری و ضرب و شتم مردود است».

رئیس پلیس ایران گفته است که در دو سال گذشته در ایران «استانداردهای بازداشتگاه‌ها پیگیری شد. در برخی از نقاط بازداشتگاه‌ها دارای مشکلات ساختاری بودند و آنها را تعطیل کردیم». 

اسماعیل احمدی مقدم گفته است که میزان استاندارد بازداشتگاه‌های پلیس ایران از «۳۰ درصد به ۷۰ تا ۷۵ درصد» رسیده است.



۱۳۹۱ آذر ۷, سه‌شنبه

همسر آیت الله هاشمی: او خودش به نماز جمعه نمی رود, به دروغ‌هایشان می‎خندیم

عفت مرعشی در گفت و گو ماهنامه مدیریت ارتباطات از مواجهه خانواده هاشمی با شایعاتی که در خصوص این خانواده در جامعه رواج دارد تا سفر به کشورهای دیگر و شام ملک عبدالله و حضور همسر قذافی در منزل هاشمی سخن گفته است. آنگونه که در ابتدای این مصاحبه آمده است این گفت‌وگو توسط امیرعباس تقی‌پور، امیر لعلی و علی شاملو در یکی از روزهای ماه مبارک رمضان گذشته در دفتر محسن هاشمی انجام شده اما او به محض آغاز مصاحبه، دفترش را ترک کرده است. آن زمان مهدی به ایران بازنگشته بود و فائزه هاشمی در طول مصاحبه پشت میزی مشغول انجام کارهایش بوده و گاهی برای یادآوری برخی از موارد، به مادرش کمک رسانده است.
بخش هایی از این مصاحبه چنین است:
شما به چند کشور سفر کردید؟
ترکیه، سوریه، کشورهای آفریقای جنوبی، سنگال و کلاً جاهایی که آقای هاشمی می‎رفت، ما هم می‎رفتیم.
در تمام سفرها با ایشان می‎رفتید؟
بله، همه سفرها را می‎رفتم.
...
آنجا(عربستان) با همسر ملک عبدالله دیدار داشتید؟
نه. من سال اول خودم تنها رفتم و آقای هاشمی نبود. اولین دفعه‌ای که من رفتم مکه، خانم ملک عبدالله میهمانی داد و یک عده را دعوت کرد و جلسه گذاشت.
بعد از آن جریان کشتار مکه؟
بله. من تنها بودم. آقای هاشمی نیامده بودند.آنها از من خواستند که میهمانی را بپذیرم و من هم پذیرفتم. وقتی پذیرفتم، روابط برقرار شد.
در این مورد با آقای هاشمی مشورت کردید یعنی مشورت کردید که این میهمانی را بروید یا نه؟
خیر، مشورتی نبود.
یعنی همان جا تصمیم گرفتید. تلفن نزدید تهران به اصطلاح اجازه بگیرید؟
خیر.
یعنی بدون مشورت رفتید؟‌
کاری را که اجازه بخواهد انجام نمی‌دهیم.
...
خانم مرعشی! از سرانی که آمدند ایران، کدامشان منزل شما آمدند؟
ملک عبدالله یک شام آمدند خانه ما البته خانم ایشان اصلاً ایران نیامده است. عرب‌ها خانم‌هایشان را نمی‌آورند. هر چقدر هم ما دعوت کردیم، قبول نکردند. ملک عبدالله خودش گفته بود که می‌خواهم بیایم خانه. یک شام هم خانم قذافی میهمان ما بودند.
خانم آقای قذافی را شما دعوت کرده بودید؟
ما رفته بودیم لیبی، آنها هم آمده بودند. قذافی در جنگ به ما کمک کرده بود.
حافظ اسد چطور، با خانم او ارتباط داشتید؟‌
آنها که ایران نیامدند ولی ما سوریه رفتیم. بله، ارتباط داشتیم.
...
آقای هاشمی در گفت‌وگو با ماهنامه مدیریت ارتباطات ‎گفتند که رادیوی BBC را زیاد گوش می‎کنند. شما چه رادیویی گوش می‎کنید؟
من هم گاهی BBC را گوش می‌کنم.
ماهواره چطور؟
ماهواره هم داریم.
بیشتر چه کانال‌هایی را نگاه می‎کنید؟
اخبار. شبکه‌هایی که فیلم پخش می‌کنند را نگاه نمی‌کنم، بدم می‎آید.
چه واکنشی نسبت به اخباری که راجع به خانواده هاشمی در شبکه‌های خبری یا روزنامه‌ها روایت می‌شود، دارید؟
ما به دروغ‌هایشان می‎خندیم.
نسبت به برخی خبرهایی از این دست عصبانی هم می‎شوید؟
نه، وقتی دروغ می‎گویند، عصبانی شدن ندارد. خودشان هم می‎دانند که دروغ می‎گویند.
منظورم مثلاً نقل و قول‌هایی است که می‎گویند فلان مؤسسه اقتصادی و تجاری یا هواپیمایی ماهان برای آقای هاشمی است.
خب من می‎دانم که اینها را می‎گویند ولی خودمان که می‎دانیم اینها مال ما نیست، آنها هم می‎دانند.
...
چرا خانواده هاشمی هر کاری که می‎کند، آنقدر مورد توجه قرار می‎گیرد مثلاً حتی وقتی آقای هاشمی می‎خندد، تعابیر مختلفی در خصوص خنده ایشان می‎شود؟
یک عده از دوستان هستند که آقای هاشمی را خوب جلوه می‎دهند و خوب می‎بینند. ولی بعضی‌ها دشمن هستند، می‌گویند فلان خانه مال آقای هاشمی است، دخترش این کار را کرده، پسرش این جوری بوده، این مال اوست، خانه‌شان تجملاتی است، آقای هاشمی تجمل‌گرایی را درست کرده و.... من نمی‌فهمم منظور از تجمل‌گرایی چیست؟ الان در خانه همه مردم یخچال هست، فرش هست، تلویزیون هست و طبیعتاً دیگر هیچ‌کس خودش لباس نمی‌دوزد بلکه از بیرون می‎خرد. اینها اصلاً تجمل‌گرایی نیست. من نمی‌دانم تجمل‌گرایی مورد نظر آنها چیست، شما می‎دانید؟
آخرین باری که مبلمان خانه‌تان را تغییر دادید، چه زمانی بوده است؟‌
ما اصلاً مبلمانمان را به آن صورت تغییر ندادیم. ما از اول که انقلاب شد، در خانه‌مان مبل داشتیم. الان تقریباً 20 سال است که مبلمان را عوض کردیم، هنوز هم همان مبل را داریم.
...
خانم مرعشی! آقای هاشمی از تیر 60 که آقای خامنه‌ای ترور شدند تا تیر 88، 28 سال امام‌جمعه موقت تهران بودند. نماز جمعه‌هایی که می‎رفتند، شما هم می‎رفتید؟‌
همیشه نمی‌رفتم؛ فقط روزهای مخصوصی می‎رفتم مانند روز قدس.
الان دوست دارید بروند نماز جمعه نماز بخوانند یا نه؟
من نظری ندارم، هر طور خودش دوست دارد انجام بدهد.
بحث این است که خودشان نمی‌خواهند بروند یا اینکه محدودیت رفتن دارند؟‌
نه، محدودیتی ندارد، خودش نمی‌رود.
آخرین سفری که با آقای هاشمی رفتید، چه زمانی بوده است؟
همین دو هفته پیش با آقای هاشمی شمال بودم؛ نه اینکه برویم بیرون قدم بزنیم.
شما شمال ویلا یا خانه دارید؟
نه، یکی از دوستان میهمان کرده بود و بعد هم یک شب رفتیم مهمانسرای دانشگاه آزاد.
با توجه به اثرگذاری‌ای که خانواده هاشمی داشته و دارد، چقدر راجع به مسائل مهم در داخل خانواده تشکیل جلسه می‎دهید، راجع به انتخابات، اخبار و...؟
همه در خانواده هاشمی خودشان عالم هستند و احتیاج ندارند جلسه تشکیل بدهند.

تفاهم‌نامه حوزه علمیه و وزارت ورزش: روحانیون در کنار تیم‌های ملی

تفاهم‌نامه حوزه علمیه و وزارت ورزش: روحانیون در کنار تیم‌های ملی
مهدی رستم پور
با گسیل ۷۰ روحانی به عنوان مبلغ مذهبی به استادیوم آزادی در روز بازی تیم ملی فوتبال ایران، فصل تازه‌ای از فرهنگ‌سازی دولتی در ورزش ایران آغاز شد.

اگر تاکنون نمایندگان حراست وزارت ورزش در مسافرت‌های برون‌مرزی کنار تیم‌های ملی بودند، از این به بعد قرار است نمایندگان حوزه علمیه نیز مانند نماینده حراست، کاروان‌های ورزشی اعزامی به خارج از کشور را همراهی کنند.

موج حضور روحانیون در ورزش، از حضور آنها در ورزشگاه‌ها آغاز شد. مدیرکل امور فرهنگی و تربیتی وزارت ورزش و امور جوانان دلیل حضور روحانیون در ورزشگاه و محل برگزاری مسابقات را «گفت‌وگو، مذاکره، پرسش و پاسخ و مشاوره با جوانان» عنوان کرده است.

پس از حضور گسترده چهره‌های سیاسی و نظامی در فوتبال ایران، حالا روحانیون نیز با شعار فعالیت فرهنگی رسماً وارد فضای این رشته پرطرفدار می‌شوند. پیش از این معروف‌ترین روحانی فوتبال حجت‌الاسلام علیپور بود و همواره خبرساز در ستاد منشور اخلاقی.

حضور مبلغان روحانی در استادیوم آزادی، طبق گزارش خبرگزاری مهر، نتیجه تفاهم‌نامه‌ای است که بین حوزه علمیه و وزارت ورزش امضا شده تا مبلغان مذهبی حضوری مداوم در مسابقات باشگاهی و ملی داشته باشند و از این راه به «سوالات و شبهات تماشاگران درباره مسائل اخلاقی، دینی و اجتماعی» پاسخ دهند.

شهرآورد استقلال و پرسپولیس در این فصل از لیگ بر‌تر همچنین بازی ایران مقابل کره جنوبی از جمله رویدادهایی است که آنها تاکنون پوشش داده‌اند. بازی اول با حضور ۲۵ روحانی و دیدار تیم ملی نیز با حضور ۵۰ روحانی برگزار شد.

طبق گفته مقام مسئول در وزارت ورزش، جوانان برای گرفتن مشاوره از روحانیون محدودیتی ندارند و در رقابت‌هایی که تاکنون با حضور آنها برگزار شده «روحانیون و جوانان درک شفاف، روشن و صمیمانه‌ای از یکدیگر پیدا کرده‌اند».

استادیوم آزادی همچنین میزبان کارگاه مشاوره ازدواج بود که توسط این روحانیون برپا شده است. غیر از حضور پررنگ روی سکوهای استادیوم آزادی، پست معاونت فرهنگی باشگاه‌ها نیز جای دیگری است که حضور روحانی‌های فوتبالی در آن پیش‌بینی شده است. قبل از این هم حجت‌الاسلام مالک، مشاور فرهنگی باشگاه استقلال، و حجت‌الاسلام سعید کرمی به عنوان مشاور فرهنگی باشگاه پاس همدان در این سمت‌ خبرساز بوده‌اند.

آشنایی حجت‌الاسلام مالک با استقلال به این نحو بود که در پی درگذشت مادر مدیرعامل سابق استقلال، نماز میت را اقامه کرد و پس از آن وارد این مجموعه شد و عزل و نصب مکرر مدیرعامل‌ها نیز منجر به جدایی او از این تیم نشد.

در همین حال مدتی بین بازیکنان استقلال و خبرنگاران نزدیک به این باشگاه، پیامک‌های طنز فراوانی درباره تغییر اتومبیل و وضعیت مالی این روحانی پس از نزدیک شدن به باشگاه استقلال رد و بدل می‌شد.

حالا خبرگزاری مهر از امضای تفاهم‌نامه‌ای جدید درباره حضور روحانیون در تیم‌های ملی خبر داده است. حجت‌الاسلام نبوی پس از دیدار با معاون فرهنگی وزارت ورزش از امضای این تفاهم‌نامه‌ خبر داده و گفته است که بر اساس این تفاهم‌نامه قرار است مبلغان حوزه علمیه به عنوان مشاور فرهنگی همراه با کاروان‌های ورزشی تیم‌های ملی به مسابقات برون‌مرزی اعزام شوند.

اظهارات مسؤول دفتر مصباح یزدی علیه هاشمی رفسنجانی

جلالی، مسئول دفتر مصباح یزدی و عضو جبهه پایداری در سخنانی در مشهد به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، حمله کرده است.
بخش‌هایی از این اظهارات را رسانه‌های ایران منتشر کرده‌اند:

*طرفداران دولت وحدت ملی که توسط هاشمی رفسنجانی هدایت می شوند برای متوقف کردن این گفتمان عنوان می کنند آنانی که ‏۸۴ را تایید کردند، اشتباه کردند و ما درست فهمیدیم‏.‏

* هاشمی رفسنجانی نمی خواهد انتخابات رییس جمهوری را تعیین کند، این فرد به دنبال بعد ایجابی قضیه نیست بلکه دنبال بعد سلبی آن است‏.‏

*هاشمی رفسنجانی برای آنکه تصویر مثبتی از خودش ارایه بدهد، عنوان می کند که مردم وضعشان خراب است و کشور خراب شده، من هشت سال کار ریاست جمهوری را بر عهده داشتم، کشور را از بحران ها نجات دادم الان هم چاره ای نیست و تا بتوانم کمک می کنم‏.‏

*سه سال قبل هاشمی رفسنجانی به مهدی، فرزند خود گفت که به کشور بر نگردد و چنین عنوان کرد که پسرش در خارج کشور در حال درس خواندن و ارایه پایان نامه است ولی بعد از این مدت به تازگی به پسرش گفت که باید به کشور بیایی و پسرش هم به وی گفت وضع خراب است و اگر به کشور برگردم من را دستگیر می کنند ببینید خواهرم را نیز گرفتند ولی هاشمی اصرار بر بازگشت وی داشت‏.‏
*وقتی که مهدی هاشمی به محض ورود به کشور دستگیر می شود در این موقع هاشمی رفسنجانی هم گفت پسر من هم فرقی با بچه های مردم ندارد و اگر ظلمی کرده باید محاکمه شود‏.‏ هاشمی رفسنجانی با این اقدام می خواهد نگاه و تصور مثبت از خودش ارایه بدهد‏.‏

* هاشمی فضای داخلی را ملتهب می کند و به طور دائم از کشورهای خارجی می خواهد فشارشان را بر داخل کشور بیشتر کند‏.‏

*هاشمی رفسنجانی بعد از تیره و تار کردن وضعیت کشور، آدم هایش را وارد عرصه می کند‏.‏

*بعد از ‏33‏ سال از انقلاب دو استراتژی بیشتر در کشور وجود ندارد همه سیاسیون کشور یا در استراتژی خالص سازی و یا در استراتژی براندازی هستند و خیلی راحت می توان تشخیص داد در کدام یک از این استراتژی‌ها قرار دارند‏.‏

* ممکن است فردی در استراتژی براندازی باشد ولی خودش از این مسئله خبر نداشته باشد.‏ ممکن است فردی خوب و مسلمان و نماز شب‌خوان هم باشد ولی آگاهانه و یا ناآگاهانه در استراتژی براندازی قرار گرفته باشد‏.‏

*دولت وحدت ملی با استراتژی بر اندازی شعار تعادل و پرهیز از افراط را سر می‌دهد و چنین القا می‌کند همه مسائل کشور به خاطر تندروی تحت تاثیر قرار گرفته و اگر با آمریکا و اسراییل مذاکره شود، مشکلات رفع می‌شود‏.‏‏ مهمترین هدف دولت وحدت ملی اختلاف‌افکنی در کشور است‏.‏

* دولت وحدت ملی زمانی که اختلاف در کشور زیاد بوده و تکه تکه شده باشد و اقوام و ملیت ها اعم از ترکمن صحرا، کردها و بلوچها و سنی ها و شیعه یک طرف به جان هم افتاده باشند، ایجاد می شود‏.‏ در کشورهایی مانند لبنان و افغانستان و عراق با توحه به شرایط خاص خود دولت وحدت ملی دارند‏.‏ ولی هم اکنون که در کشور اختلاف وجود ندارد و رهبر معظم انقلاب دو روز گذشته فرمودند یکپارچگی در کشور در حد بالایی است و تاکنون وحدتی در این حد در کشور وجود نداشته است‏.‏

*طرفداران این استراتژی چنین بیان می‌کنند که نیروهای انقلاب طرد و دلسرد شدند و برای طرد نکردن این نیروها باید همه را زیر یک سقف جمع کنیم‏.‏

*اقدامی که لاریجانی در ابتدای دور هشتم مجلس شورای اسلامی انجام داد و با مخالفت رهبر معظم انقلاب مواجه شد آن بود که وی همه کسانی که در دوره‌های قبلی رییس این مجلس بودند اعم از نهضت آزادی مطرود، فرد منحرفی مانند یزدی تا جبهه ملی، لیبرال‌ها و شیخ ساده‌لوح کروبی را زیر یک سقف جمع کرد‏.‏ آنان در مجلس هشتم گفتند و خندیدند و دست به گردن هم انداختند‏.‏

*افرادی که پشت قضیه طرح سوال از رییس جمهور بودند نماینده‌های شهرهای کوچک را جلو انداختند ولی بعد از آنکه برخی از نماینده‌های حزب‌اللهی به این مسئله اعتراض کردند، طرح از حد نصاب افتاد‏.‏

* حتی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی که خودشان پشت این قضیه بودند این طرح را امضا نکرده بودند ولی اصرار داشتند که این طرح به سرانجامی برسد‏.‏ وقتی که از اعضای هیات رییسه مجلس پرسیده شد شما که مطرح کنندگان اصلی طرح سوال از رییس جمهوری هستید چرا خود امضا نکردید، آنان گفتند که می‌دانیم این اقدام خلاف فرمایش رهبر معظم انقلاب است ولی می‌خواهیم اگر رهبر عکس‌العمل نشان دادند چنین گوییم که ما امضا نکرده بودیم و اگر چیزی نگفتند، این اقدام انجام می‌شود‏.‏
* طرح اصلاح انتخابات از اختلاف‌انگیزترین لوایحی است که توسط مجلس در دست بررسی است که اگر تصویب شود دیگر در کشور هیچ امنیت انتخاباتی نداریم‏.‏ با اجرای این لایحه برای آنکه که کسی در انتخابات بتواند حضور پیدا کند، می‌تواند با چند نفر لابی کند و با امضاهایی رجل سیاسی بودن وی را تایید کنند و با اجرای این لایحه یک نفر در عرصه یکه تاز می‌شود‏.‏
* صدا و سیما برای تریبون گرم‌کنی از اصغرزاده هم که یک فرد منحرفی است و در زمان فتنه گفته بود، مردم باید آن قدر آزاد باشند که علیه خدا هم راهپیمایی کنند، استفاده می‌کند و جلسه گفت‌وگوی سیاسی راه می‌اندازد‏.‏ مناظره مطهری و زارعی هم در تلویزیون بحث اختلافی بود، وقتی که رهبر معظم انقلاب می فرمایند جامعه احتیاج به آرامش دارد نباید صدا و سیما به خاطر تریبون گرم کردن این برنامه‌ها را پخش کند‏.‏
*بخش مهمی از فتنه در زمان دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به خاطر ورود زود هنگام صدا و سیما به بحث انتخابات ایجاد شد‏.‏
*برخی تابع قانون همه یا هیچ هستند، بوده و بر این باورند که این دولت «بد، بد است» و به دلیل خیانت باید کنار برود و برخی هم می‌گویند این دولت بسیار خوب است در حالی که هر دوی این دو منطق غلط است‏.‏
*رهبر معظم انقلاب در کنار نقاط مثبت دولت احمدی‌نژاد عنوان می‌کنند در این دولت کار فرهنگی ضعف دارد و اقدام ها باید کارشناسی انجام شود‏.‏البته رهبر معظم انقلاب وقتی که ولایت‌پذیری این دولت کم‌رنگ می‌شود، از پیدایش جریان انحرافی در دولت نگران می‌شوند‏.‏
*علیخانی مشاور آقای هاشمی رفسنجانی، گفته که هاشمی رفسنجانی گفته است که اگر یک روز هم از دولت احمدی‌نژاد باقی مانده باید عدم کفایت دولت را بگیریم و این دولت را بیندازیم‏.‏
*دختر هاشمی رفسنجانی نیز در مصاحبه‌ای عنوان کرده بود که مجلس باید عدم کفایت دولت را تصویب کند و انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری برگزار شود‏.‏
* اگر کسانی فکر کنند که اختلاف آقای هاشمی رفسنجانی با احمدی نژاد اختلاف شخصی است این یک ساده لوحی بیش نیست‏.‏ این اختلاف با شعارهای ‏۸۴ یعنی آن شعارهایی که رهبر معظم انقلاب فرمودند با انتخاب احمدی‌نژاد قطار انقلاب به ریل اصلی خودش بازگشت ، باورها و ارزش‌ها و شجاعت و ساده‌زیستی و استکبارستیزی است و این تابلو برای استراتژی براندازی نگران‌کننده است‏.

محسن رضایی: باید با مردم آشتی کنیم

محسن رضایی در توصیف شرایط فعلی ایران گفته 'به گردنه سخت و حساسی رسیدیم'
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایران با اشاره به رسیدن این کشور به "گردنه سخت و حساس" گفته است که "باید به جای تکرار مباحث دو دهه گذشته با مردم آشتی کنیم".
آقای رضایی در مصاحبه ای با روزنامه ابتکار چاپ تهران که روز دوشنبه ششم آذر منتشر شده نسبت به وضعیت کشور هشدار داده است.
او گفته "واقعا ما در این چهار سال شرایط سختی را گذراندیم. از فتنه ۸۸ و بحث‌های داخلی گرفته تا تحریم‌های اقتصادی و تحولات سوریه و چالش‌های منطقه ای در خلیج فارس باعث شدند که چهار سال بسیار سختی تجربه شود. به هرحال به گردنه سخت و حساسی رسیده ایم که باید با درایت ۱۰ سال آتی را مدیریت کنیم تا از این گردنه عبور کنیم."

پس از برگزاری انتخابات پرمناقشه ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ که به اعتراضات گسترده شهروندان و سرکوب شدید از سوی حکومت منجر شد، کثیری از کارشناسان مسائل سیاسی و اجتماعی نسبت به بروز تبعات عمیق شدن شکاف میان حکومت و شهروندان هشدار داده اند.
هشدار آقای رضایی تازه ترین نمونه از اظهار نظر مقام های حکومتی درباره وضعیت موجود در ایران است.
آقای رضایی فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، اما در سال های اخیر تلاش داشته تا به عنوان یک شخصیت سیاسی و در مواردی اقتصاددان درباره مسائل ایران اظهار نظر کند.
او در این گفت و گو به انتقاد تلویحی از دولت و مجلس فعلی ایران پرداخته و گفته "الان وضع به گونه ای شده است که هر مشکلی که پیش می‌آید، مجلس یا دولت تقصیر کار را به گردن نمی گیرند و پاسخگو نیستند و به راحتی جا خالی می دهند و ضربه این عدم پاسخگویی و مسئولیت ناپذیری قوا، به نظام وارد می‌شود."
در ادبیات سیاسی مقام‌های ایرانی در اکثر موارد منظور از "نظام" اشاره غیر مستقیم به آیت الله علی خامنه ای و منصب او به عنوان رهبر جمهوری اسلامی است.
آقای خامنه ای اخیرا طرح مجلس ایران برای سئوال از رئیس جمهور را که مطابق اختیارات مجلس قرار بود عمدتا به بحران افزایش تورم و مسائل گسترده اقتصادی ایران بپردازد، متوقف کرد.
محسن رضایی در این مصاحبه گفته است که "چرا نظام باید پاسخگویی ناکارآمدی، عملکرد ضعیف و عدم صداقت مسئولین باشد."
انتقاد از روسای جمهور ایران به استثنای آیت الله خامنه ای
او دولت های اکبر هاشمی رفسنجانی، محمد خاتمی و محمود احمدی نژاد را در وضعیت سیاسی و اقتصادی فعلی ایران مقصر دانسته و با نادیده گرفتن دوره هشت ساله ریاست جمهوری آقای خامنه ای، گفته که میانگین نمره دولت‎های آقایان هاشمی رفسنجانی، خاتمی و احمدی نژاد "ضعیف" و "زیر ۱۲ است."
آقای رضایی به طور تلویحی گفته که سیاستمداران و جناح های موجود کشور افکار عمومی ایرانیان را نمایندگی نمی کنند: "اگر نمایندگی می‌کردند که مشکلات امروز را نداشتیم. سیاسیون شعار مردمی بودن را داده اند، اما در عمل نتوانسته اند که مردم را نمایندگی کنند به همین خاطر هم در سه دولت [دولت های هاشمی و خاتمی و احمدی نژاد] از این جهت مشکل داشته ایم."
آقای رضایی از نامزدهای نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران بود اما دو روز مانده به آغاز رای گیری، از شرکت در رقابت‎های انتخاباتی انصراف داد.

علیرغم سرکوب معترضان به وضعیت اجتماعی و سیاسی ایران از سوی حکومت در چهار سال گذشته، در چند مورد اعتراض شهروندان ایرانی به عرصه عمومی کشیده شده
چهار سال بعد آقای رضایی باز هم در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد که اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد در آن به اعتراضات گسترده شهروندان ایرانی منجر شد.
مطابق اعلام وزارت کشور ایران، آقای رضایی از میان چهار نامزد این انتخابات، سوم شده بود.
میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو نامزد دیگر این انتخابات اکنون در حبس خانگی به سر می برد و گزارش هایی از سوی منابع نزدیک به این دو، مبنی بر بروز برخی بیماری‎های ناشی از دوران حبس در آنها گزارش شده است.
آقای رضایی در مصاحبه اخیرش با روزنامه ابتکار، خبر داده که در حال مشورت برای حضور در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است که قرار است ۲۴ خرداد سال آینده خورشیدی برگزار و طی آن جانشین آقای احمدی نژاد، مشخص شود.

هشدار حماس به ایران در مورد حمایت از حکومت اسد در سوریه

خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس هفته پیش تایید کرد که ایران در "مسلح کردن پیکارجویان حماس" نقش داشته است
موسی ابومرزوق، معاون دفتر سیاسی جنبش حماس گفته است که اگر ایران نمی‌خواهد افکار عمومی جهان عرب را علیه خود تحریک کند، باید در مورد حمایتش از رژیم سوریه بازنگری کند.
آقای ابو مرزوق در جریان گفتگویی با خبرنگاران در مقر جدید این جنبش در قاهره، پایتخت مصر گفت: "ایران دیگر در جهان عرب از موقعیت خوبی برخوردار نیست."
معاون دفتر سیاسی جنبش حماس همچنین افزود: "ایران برای از دست ندادن افکار عمومی جهان عرب، باید در سیاستش در قبال سوریه تجدید نظر کند."

حماس که کنترل نوار غزه را در اختیار دارد، مقر اصلی‌اش را که پیش از این در دمشق مستقر بود پس از شدت گرفتن درگیری ها در سوریه به قطر و هم اکنون به مصر منتقل کرده است.
حماس تا چندی پیش روابط بسیار نزدیکی با ایران داشت و جمهوری اسلامی به عنوان یکی از حامیان مالی آن شناخته می‌شد، اما روابط ایران با حماس در ماه‌های اخیر بر سر مواضع متفاوت این سازمان نسبت به سوریه رو به سردی گذاشته است.
آقای ابومرزوق با اشاره به این که حماس درخواست ایران را برای حمایت بیشتر از دولت سوریه رد کرد افزود: "مخالفت حماس با این درخواست ایران بر روابط ما (حماس) و ایران تاثیرگذاشته است."
این در حالی است که خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس هفته گذشته و در جریان درگیری ۸ روزه اخیر اسرائیل و این گروه، تایید کرد که ایران در "مسلح کردن پیکارجویان حماس"نقش داشته است.
علیرغم مخالفت بسیاری از کشورهای جهان با حکومت سوریه، ایران از جمله حامیان اصلی رژیم بشار اسد بشمار می‌رود.

نامه تند رییس جمهور لبنان به احمدی نژاد: چرا از خاک لبنان برای پرواز پهبادها به اسرائیل استفاده می کنید؟!

رییس جمهور لبنان طی نامه ای به احمدی نژاد ایرن را به خاطر دادن هواپیاهای بدون سرنشین به حزب الله لبنان سرزنش کرد!
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب به نقل از jerusalem ، میشل سلیمان رییس جمهور لبنان طی ارسال نامه ای به همتای ایرانی خود مراتب اعتراض لبنان را به پرواز هواپیمای بدون سرنشین ایران از خاک این کشور به حریم هوایی اسراییل را به احمدی نژاد اعلام کرده است.
این خبر توسط یکی از مقامات بلند پایه لبنانی منتشر شده است.
وی گفته است که میشل سلیمان این نامه را از طریق مجید نامجو وزیر نیروی ایران که اخیرا به لبنان سفر کرده بود به احمدی نژاد ارسال کرده است.
وی در این نامه، از ایران به دلیل عدم همامنگی با دولت لبنان در انجام این عملیات در خاک این کشور انتقاد کرده و مدعی شده که ایران با انجام این عملیات قوانین و معاهده های بین اللمللی را زیر پا گذاشته است.
به گفته المستقبل، سلیمان در این نامه، این عمل ایران را باعث نقض حاکمیت ملی لبنان و جریحه دار شدن احساسات این کشور قلمداد کرده است.
این نامه پس از بازدید علی لاریجانی از دمشق نوشته شده است.
لاریجانی پیش تر و در محکومیت حملات به غزه، اعلام کرده بود که کشورهای منطقه باید نیرو و سلاح و امکانات خود را به جای فرسایش و ایجاد درگیری در سوریه، به سوی مردم فلسطین ارسال نمایند، تا در مقابل رژیم صهیونیستی به کار گرفته شود.
همچنین با ستایش و قدردانی از مقاومت حزب الله لبنان و حماس،انها را نیروی استراتژیک قلمداد کرده است.
در پی این اظهارات لاریحانی، سید حسن نصرالله خطاب به رهبران کشورهای عرب و مسلمان گفته بود که تنها همدردی و بازدید شما از فلسطین و غزه کافی نیست بلکه فلسطین و غزه به ارتش و کمکهای نظامی شما نیز احتیاج دارند.
المستقبل به نقل از همین منبع خبری اعلام کرده است که میشل سلیمان با ناراحتی از این اظهارات گفته است که بیان چنین مطالبی بر خلاف قطعنامه است که در ماه ژوئن توسط کمیته گفتگوی ملی لبنان به تصویب رسیده است. این قطعنامه پیرامون دوری جستن لبنان از مناقشات منطقعه به تصویب رسیده است.
سید حسن نصرالله رهبر حزب الله لبنان دیروز اعلام کرده بود که در جنگ اینده با اسراییل هزاران موشک به این کشور توسط حزب الله شلیک خواهد شد.

بدهی‌‌های دولت احمدی‌نژاد به شبکه‌ بانکی «۳۲۴ درصد» رشد داشته است




تازه ترین گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد که میزان بدهی دولت به شبکه بانکی کشور از سال ۸۴، نخستین سال ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، تا بهار سال ۹۰، بیش از ۳۲۴ درصد رشد کرده است.

براساس آمار بانک مرکزی، میزان بدهی دولت به سیستم بانکی در خرداد ماه امسال به ۴۷٫۵ هزار میلیارد تومان رسیده، در حالی که این رقم در پایان سال ۸۴، ۱۱٫۲ هزار میلیارد تومان بوده است.


به گزارش وب سایت خبر آنلاین، میزان بدهی‌های بخش دولتی به شبکه بانکی از خردادماه سال ۹۰ تا خردادماه امسال نیز رشدی ۴۸ درصدی را تجربه کرده است.


میزان بدهی‌های دولت به شبکه بانکی در خردادماه پارسال، براساس آمار منتشرشده از سوی بانک مرکزی، ۴۵٫۹ هزار میلیارد تومان بوده که در خردادماه امسال با افزایشی به میزان ۱۵٫۴ هزار میلیارد تومان به رقم ۴۷٫۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.


روند بدهی دولت به سیستم بانکی از ۱۳۸۴ تا بهار ۱۳۹۱۱۳۸۴۱۳۸۵۱۳۸۶۱۳۸۷۱۳۸۸۱۳۸۹۱۳۹۰بهار ۱۳۹۱814202632384450منبع: بانک مرکزیبدهی دولت به سیستم بانکی / هزار میلیارد تومان
افزایش میزان بدهی‌های دولت به شبکه بانکی در یک سال گذشته در حالی اتفاق افتاده است که مسوولان دولت از جمله محمود احمدی‌نژاد بارها نسبت به افزایش مطالبات معوق بانک‌ها، انتقاد کرده است.

محمود احمدی نژاد کمتر از دو هفته قبل، با اشاره به وجود معوقات بانکی به بدهکاران بانکی تذکر داده و گفته بود: «برخی وام‌های کلان گرفته و آنها را بازپس نمی‌دهند و ما طی چهار سال پیگیر این موضوع بوده‌ایم.»


رییس جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده بود که «۸۰ درصد وام‌های بانکی توسط کمتر از ۱۰ تا ۱۲ درصد فعالان اقتصادی اخذ شده است.»


به گفته آقای احمدی نژاد، «اگر ۲۰ درصد از ۸۰ درصد وام‌هایی که دریافت شده به بانک‌ها بازپس داده شود همه مشکلات حل خواهد شد.»


رییس دولت دهم در حالی این سخنان را در میان بازنشستگان نمونه ایران به زبان می‌راند که حجم بدهی‌های دولت به شبکه بانکی در حال افزایش بود.


در سال‌های گذشته یکی از مشکلات بانک‌ها، مطالبات معوق بانک‌ها بوده که به اعتقاد کارشناسان اقتصادی افزایش این رقم باعث از میان رفتن توان بانک‌ها در سازمان‌دهی منابع و عدم کارآیی آنها در اقتصاد ایران شده‌است.


محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی ایران، حجم مطالبات معوق بانکی را بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده بود.


براساس گزارش خبرآنلاین، از بدهی ۴۷٫۵ هزار میلیارد تومانی دولت به سیستم بانکی در خردادماه امسال، بالغ بر ۲۱ هزار میلیارد تومان از منابع بانک‌های خصوصی و موسسات مالی و اعتباری غیردولتی تامین شده است.


براساس این آمار، افزایش ۳۲۴ درصدی بدهی‌های دولت به شبکه بانکی از سال ۸۴ تا پایان بهار ۹۱ در حالی اتفاق افتاده که میزان وام‌ها و سپرده‌های دولتی نزد شبکه بانکی در همین مدت بیش از ۱۳۵ درصد بوده است.


این اعداد و ارقام بیانگر رشد نزدیک به سه برابری میزان بدهی‌های دولتی به شبکه بانکی نسبت به سپرده‌ها و وام‌های دولتی به بانک‌ها در دوره کمتر از هفت سال گذشته است.