۱۳۹۱ مهر ۱۱, سه‌شنبه

چهارمین دروغ مسئولان درباره علت فیلترینگ جی‌میل: مشکل فنی بود، برطرف شد!

چکیده :پس از سه دور اظهارات ضد و نقیض مسئولان کشور درباره علت فیلترینگ جی میل، این بار نوبت به دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاییه رسید تا به اظهارنظر در مورد علت فیلتر شدن سرویس های گوگل بپردازد و کلکسیون دروغ ها و تناقض گویی های مسوولان در این مورد را به عدد 4 برساند. محسنی اژه ای سه توجیه قبلی در این باره را کنار گذاشت و علت فیلترینگ جی میل را "مشکل فنی" خواند. ...

کلمه – گروه اجتماعی: پس از سه دور اظهارات ضد و نقیض مسئولان کشور درباره علت فیلترینگ جی میل، این بار نوبت به دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاییه رسید تا به اظهارنظر در مورد علت فیلتر شدن سرویس های گوگل بپردازد و کلکسیون دروغ ها و تناقض گویی های مسوولان در این مورد را به عدد ۴ برساند.
به گزارش کلمه، محسنی اژه ای سه توجیه قبلی در این باره را کنار گذاشت و علت فیلترینگ جی میل را “مشکل فنی” خواند. سخنگوی قوه قضاییه در  نشست خود با خبرنگاران با اشاره به انتشار بخشی از فیلم توهین به پیامبر اسلام در وب‌سایت یوتیوب٬ همچون دیگر مسوولان بر طبل دروغی تازه کوبید که “در پی این اقدام در کارگروه فیلترینگ تصمیم گرفته شد این سایت فیلتر شود”
وی مدعی شد: “سایت یوتیوب قبلا از سوی گوگل خریداری شده بود که همزمان با فیلترینگ سایت یوتیوب در گوگل و جیمیل اخلال ایجاد شد. در جلسه چهارشنبه کارگروه مصوب شد از هر امکان فنی استفاده شود تا همزمان با فیلتر شدن یوتیوب مردم از جیمیل محروم نشوند.”
اظهارنظر این مقام دستگاه قضایی از این نظر مهم بود که پیش از این وزیر ارتباطات و فنآوری ترجیح داده بود توپ ندانم کاری ها در مورد علت فیلترینگ گوگل و جی میل را به زمین این مجموعه بیندازد و اعلام کند که فیلترینگ با حکم قضایی صورت گرفته است. اما حالا دادستان کل کشور می گوید: مشکل فنی بود!
این مقام قضایی حتی این کار را هم نکرده بود که قبل از حضور در نشست خبری خود با خبرنگاران، حداقل واکنش های قبلی به فیلترینگ این سرویس های اینترنتی را در سایت های خبری مرور کند تا با آگاهی بیشتری در مقام پاسخ برآید و از این موضوع مطلع شود که سایت یوتیوب خیلی قبل تر، در جریان حوادث پس از انتخابات فیلتر شده بود و قاعدتا هر کاربر فعال اینترنت در داخل و خارج از کشور، از این موضوع مطلع است که دسترسی به سایت یوتیوب در ایران بدون فیلترشکن ممکن نیست.
بدین ترتیب محسنی اژه ای که به ظاهر در مقام پاسخگویی و شفاف سازی از سوی این دستگاه ظاهر شده بود، نیز زنجیره دروغ های سایر مسئولان را دنبال کرد تا این احتمال را تقویت کند که مسئولانی که خود از علت واقعی فیلترینگ این سرویس ها بی خبر بوده اند، ترجیح داده اند آن را با فیلم توهین به پیامبر در سایت یوتیوب پیوند بزنند و از این نا آگاهی به عنوان یک ابزار تبلیغاتی سود ببرند.
پیش از او هم آقامیری عضو کمیته فیلترینگ مدعی شده بود که فیلتر شدن این سایت ها ربطی به فیلم توهین به پیامبر ندارد و اینگونه اظهارنظرها را فرافکنی خوانده بود. او گفته بود که جی-میل «ناخواسته» مسدود شده و در صورتی‌که راه‌حلی فنی برای این تفکیک پیدا شود، «رفع فیلتر» خواهد شد!
پیشرفت فنی مهمی! که ظاهرا در همین چند روز اتفاق افتاده و به رفع فیلتر از جی میل منجر شده است.
آقامیری هم چنین در حالی مدعی شده که «اخیرا موتور جستجوی گوگل برای دور زدن سیستم فیلترینگ ایران از پروتکل جدید https استفاده کرده ” که در واقع کاربران ایرانی همه می دانند حدود سه سال است که جی میل وارد این سیستم شده و تمام خدمات سرویس ایمیل خود را با استفاده از پروتکل SSL ارئه می دهد.
ماجرای اجباری شدن استفاده از https در جی میل نیز به گزارش های مکرر کاربران ایرانی در سال ۸۸ بر می گردد از تلاش حکومت برای شنود محتوای ایمیل های خود شکایت داشتند و گوگل نیز برای امن کردن تبادل اطلاعات کاربران اینترنت در ایران، چنین تغییری را ایجاد کرد. با چنین پیش زمینه ای، فیلترینگ جی میل سؤال‌برانگیزتر از قبل به نظر می رسد و می توان آن را تلاشی با هدف مداخله و کنترل بیشتر محتوای اطلاعات شخصی کاربران ارزیابی کرد؛ همان نگرانی اساسی که در خصوص ایمیل های موسوم به ملی هم وجود دارد.
همزمان با آغاز آنچه از سوی مسوولان اجرای فاز اول شبکه ملی اطلاعات نامیده شد، سرویس های گوگل در کشور محدود و یا به کلی فیلتر شد. مسوولان دولتی پیش‌تر گفته بودند بهره‌گیری از ای‌میل‌های ملی موجب فیلترینگ ایمیل‌های خارجی نخواهد شد.
با این حال روز یکشنبه، دوم مهر خبرگزاری ایلنا در خبری به نقل از عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر “کارگروه مصادیق محتوای مجرمانه” گزارش کرد که سایت‌های گوگل و جی‌میل در سراسر کشور فیلتر خواهند شد.
او با این ادعا که این امر به دلیل “درخواست‌های مکرر مردم” انجام می‌شود، گفته بود: این درخواست‌ها واکنشی به انتشار فیلم “بی‌گناهی مسلمانان” بوده است.
این در حالی است که پس از آن رضا تقی پور  وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات ادعای دیگری را مطرح کرد و گفت: “اختلال در جی میل به دلیل عدم رعایت قوانین کشورمان و حکم دادگاه قوه قضائیه است.”
رضا تقی پور همچنین ادعا کرد که سرویس جستجوگر اینترنتی گوگل در ایران هیچ مشکلی ندارد؛ حال آنکه بر اساس گزارش های متعدد، حتی دامین اصلی گوگل دات کام نیز در برخی شهرها و ISP های خدمات دهنده اینترنت، فیلتر شده است.
نکته قابل تامل در پاسخ وزیر دولت احمدی نژاد این بود که از وضعیت ایجاد شده برای سرویس پست الکترونیکی گوگل(جی میل) نیز با عنوان “اختلال” یاد کرد و ضمن آن گفت: “هر زمانی تصمیم بگیرند جی میل نیز رفع اختلال می شود.”
اما پس از تناقض گویی در ادعاهای این سه مسئول دولتی با ادعای محسنی اژه ای شکی باقی نماند که اینترنت حلال و پاک و ملی ما را به ناکجاآباد خواهد برد، به طوری که حتی مسئولان ارشد دولتی و قضایی هم از مسیر و سرانجام آن خبر ندارند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر