به گزارش خبرنگار «بازتاب»، تعدادی از کاربران فیس بوک، توئیتر و شبکه اجتماعی گوگل اخیرا فهرستهایی از افراد را معرفی می کنند که اصطلاحا از آنها به عنوان برادر یاد می شود.
این افراد، عموما با هویت پنهان یا جعلی، اقدام به فعالیت در فضای مجازی کرده و صفحاتی را در جهت اعتراض، براندازی و تخریب مسئولان کشور ایجاد کرده بودند تا بتوانند با جلب اعتماد عناصر فعال در جریان سبز، به هویت، مشخصات و اطلاعات آنها دست پیدا کنند.
اگرچه استفاده از پوشش، یکی از اصول اولیه جمع آوری اطلاعات پنهان در فعالیت سرویسهای اطلاعاتی محسوب می شود، اما افراط در استفاده از عناصر پوششی می تواند نتیجه ای مشابه وضعیت فعلی را رقم بزند.
تعداد زیاد این افراد در فضای مجازی، موجب شده است عملا بخش مهمی از فعالیتهای اپوزیسیون با این حضور رونق بگیرد و از سوی دیگر، استفاده این گروه از اطلاعات و امکانات غیر قابل دسترسی توسط سایرین که با هدف جلب توجه و رونق گرفتن فعالیت آنها انجام می شود، مزید برعلت شده است.
از سوی دیگر، نوع ادبیات و عملکرد مورد استفاده برخی از این برادارن در توهین به امام خمینی و رهبر انقلاب در کنار حمله به ارکان نظام و همچنین دامن زدن به موضوعات کلیدی اپوزیسیون، نظیر تحریم انتخابات، بر ابعاد منفی حرکتهای این برداران افزوده است.
از سوی دیگر، فاش شدن هویت تعدادی از این طیف، باعث شده است تا فعالان اپوزیسیون نسبت به آنها هشیار باشند و در حفظ اطلاعات مهارت بیشتری کسب کنند.
از این رو به نظر می رسد موج جدید فعالیت در جبهه نرم که بعد از موج اول که با به کارگیری افراد واقعی با ساعتی هفت هزار تومان در جهت فعالیت اینترنتی علیه معترضان بود، استفاده شده است و همان گونه که موج اول به دلیل ناکارآمدی و ضعف فنی و حرفه ای فعالان و افسران جنگ نرم چندان موفق نشد، این موج نیز با ناشیگری و افراط، احتمالا نتیجه مشابهی خواهد داشت.
در عین حال به نظر می رسد فعالان فضای مجازی که با هویت واقعی، طبیعی و داوطلبانه و نیز با بیان نرم و منطقی، دیدگاه های خود را به اشتراک می گذارند، موفقیت بیشتری خواهند داشت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر