۱۳۹۱ آبان ۱۸, پنجشنبه

وبلاگ‌نویس درگذشته در زندان، در رباط‌کریم دفن شد


وبلاگ‌نویس ایرانی در جریان بازجویی درگذشت ( ستار بهشتی در کنار مادرش )
ستار بهشتی وبلاگ‌نویس ایرانی که در جریان بازجویی درگذشته، امروز در بهشت زهرای تهران غسل و در قبرستان رباط کریم، محل زندگی‌اش به خاک سپرده شد.
سامانه اطلاعات بهشت زهرا در پاسخ به پیگیری‌های بی‌بی‌سی اعلام کرد: "متوفی امروز در بهشت زهرا، غسل و در قبرستان رباط کریم به خاک سپرده شده است."
خانواده این وبلاگ نویس پیشتر گفتند: ستار بهشتی کارگر و وبلاگ نویس ٣٥ ساله، در تاریخ ٩ آبان ماه ١٣٩١ در منزلش از سوی پلیس فتا ( پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات) به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت در شبکه اجتماعی و فیس بوک" بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.

به گفته نزدیکان ستار بهشتی، این وبلاگ‌نویس در سال ١٣٨٢ در ارتباط با اعتراضات دانشجویی دستگیر و مدتی را در بازداشت بسر برده بود. پلیس ایران هنوز در باره مرگ وی رسما توضیحی نداده است.
یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود، به بی‌بی‌سی فارسی گفت: "این وبلاگ نویس دهم آبان بعد از ظهر وارد بند ۳۵۰ می شود. به شدت شکنجه شده بود و مچ‌های هر دو دستش به شدت کبود بود که نشان می‌داد جوجه شده است. (نوعی شکنجه که در پلیس آگاهی ایران مرسوم است. دست ها را می بندند و مظنون یا متهم را مانند جوجه از سقف آویزان می کنند) این زندانی پیش از انتقال به بند در بهداری بستری بوده اما عصر روز ۱۱ آبان‌ماه از این بند به مکان نامعلومی منتقل می‌شود."
نخستین بار سایت اصلاح طلب کلمه، سه شنبه ۱۶ آبان (۶ نوامبر) خبر مرگ این وبلاگ نویس را منتشر کرد و نوشت که به خانواده ستار بهشتی اطلاع داده شده که برای تحویل گرفتن جنازه او به پزشکی قانونی کهریزک مراجعه کنند.
براساس گزارش‌های رسیده از ایران، اعضای خانواده این فرد پس از علنی شدن موضوع مرگ آقای بهشتی تحت کنترل شدید امنیتی هستند. برای مراسم کفن و دفن تنها به داماد خانواده اجازه داده شده تا در قبرستان حاضر شود و بقیه اعضای خانواده اجازه حضور در مراسم خاکسپاری را نداشتند.
منصور حقیقت‌پور، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران اعلام کرده که مسئله ستار بهشتی به گونه‌ای نیست که از سوی این کمیسیون "نیاز به ورود باشد."
به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، آقای حقیقت پور گفته است: ما گزارش‌ها و یا پرونده‌هایی که به کمیسیون امنیت ملی برسد و لزوم بررسی داشته باشد را در کمیسیون مطرح و به آن ورود می‌کنیم و "در صورت ضرورت، این پرونده را در کمیسیون امنیت ملی بررسی خواهند کرد."
در همین حال سایت کلمه، نامه شکایت ستار بهشتی از بازجویش در بند ۳۵۰ را منتشر کرده است. وی در بخشی از این نامه که خطاب به آقای اعلایی مسئول "اندرزگاه" ۳۵۰ نوشته، در باره اینکه در زمان بازجویی کتک خورده و به او فحش های ناموسی داده‌اند، صحبت کرده و گفته است که اگر اعترافی از او گرفته شود، تحت شکنجه بوده است.
بر اساس نامه‌ دستنویسی که سایت کلمه منتشر کرده، ستار بهشتی گفته است در مدت ۱۲ ساعت ماندن در اتاق ۲ بند ۳۵۰، دو تن از اعضای اتاق شاهد آثار ضرب و جرح بر روی بدن او بوده‌اند.
انتقاد سازمان گزارشگران بدون مرز
سازمان گزارشگران بدون مرز نیز امروز در بیانیه‌ای از مسئولان جمهوری اسلامی ایران خواست تا در خصوص مسئله مرگ آقای بهشتی "به شکل رسمی تحقیق و بررسی کنند و نتایج آن‌ را برای عموم انتشار دهند."
سازمان گزارشگران بدون مرز با انتقاد از جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: "تاکنون برای کشته شدن زندانیان عقیدتی در زندان و از این میان روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران زندانی، هیچ‌گاه پرونده‌ای قضایی برای تحقیق و بررسی گشوده نشده و هیچ کدام از مسئولان این جنایات مجازات نشده‌اند."



هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر